web analytics
Fotbal intern

Deșteaptă-te, române! Eu chiar vreau la mondiale în Rusia!

Jucăm diseară un meci decisiv cu Danemarca. Decisiv pentru a ne păstra șansele la calificare, din păcate, nu decisiv pentru calificare. Mai avem mult până acolo. Dar o luăm încet, să batem Danemarca și vedem după ce e de făcut. Dar batem Danemarca? Am văzut că lumea s-a concentrat în ultimele zile doar pe informația că Daum va schimba sistemul, că va juca 3-4-3. Gazeta a dat informația, probabil că așa o să fie. Mulți s-au entuziasmat, lăudând neamțul, pentru că pe hârtie 3-4-3 pare ofensiv. Sau mai ofensiv decât un 4-2-3-1, să zicem.

Doar că nu e neapărat așa, iar interpretarea lui cu Benzar și Latovlevici pe benzi e departe de ceea ce speră lumea să vadă. Sigur, nu e un lucru rău. Nici pe departe! Până nu vedem ce e pe teren nu putem vorbi, din partea mea poate să joace și 6-3-1 dacă bate e ok. Dar bate?

Păi ar cam trebui să bată pentru că în ciuda a ceea ce spune Burleanu eu nu văd rostul ca Daum să rămână la o echipă națională care ratează din martie calificarea la mondiale dintr-o grupă cu Kazahstan, Muntenegru, Armenia și Danemarca. Sau hai, nu văd de ce trebuie să fie OK să ratăm locul 2, că Polonia pare în altă ligă. Așa că nu mă mulțumește altceva decât o victorie cu Danemarca și locul secund în grupă.

Pentru că vreau să mergem la Cupa Mondială din Rusia de vara viitoare, pentru că avem o generație de fotbaliști de echipă națională cu jocuri în picioare, în formă, care poate avea un boost important de încredere printr-o astfel de calificare. M-am săturat de eșecuri, de triști care plâng și care ne spun că e ok, că n-avem valoare și că trebuie să ne mulțumim cu puțin.

Bateți Danemarca sau…

foto: FRF

6 comentarii

 • Si il schimbi pe Daum si ce?
  Noi acum suntem in postura unora care nu misca un deget, dar vor sa aiba parte de realizari.
  Nu s-a construit nimic din partea cluburilor si ‘cancerilor’ Sandu si Dragomir, dar avem pretentii la performanta.
  Si in situatia actuala mi se pare ca jucatorii isi depasesc conditia prin rezultatele pe care le scot.

 • sa vedeti ce “na na la fundulet” vor primi manjii romani de la vikingii veniti cu un singur gand,victoria …

 • Pai ne putem compara cu danezii la jucatori? poate ca echipe diferenta nu va fi atat de mare, dar individual se pisa pe noi, as putea sa iau fiecare compartiment in parte si sa explic, dar ar fi o pierdere de vreme. As vrea sa bata Romania pentru ca imi pare ca avem un selectionez de doamne ajuta, dar in acelasi timp imi doresc sa vad chirichesi facand un meci oribil, sa luam vreo 3 goluri din vina lui, hai 4 macar.

 • Boosturile tale si optimismul tau nejustificat nu ajung pentru a bate Danemarca. Pur si simplu au jucatori mai buni ca ai nostri. In 7 meciuri din 10 ar fi justificata victoria lor! Poate avem noroc totusi! Hai Romania!

  PS: Mi-ar placea sa il putem vedea pe teren pe tanarul Pione Sisto, jucator la Celta Vigo. Exceptional!

 • ce generatie de fotbalisti ma?
  asta era de zis la euro 2008 sau inainte, aia a fost ultima generatie decenta de fotbalisti pe care am dat-o si nu am facut mare lucru cu ea. stanciu, ala care ar trebui sa fie cel mai rasarit jucator din nationala nu prea e sigur de locul de titular la andrelecht, un andrelecht care e departe de ce era acum ..3-5 ani. uita-te si tu in poza aia pe care ai pus-o : adi popa, tosca, dragos grigore la care mai adaugam, din lotul actual un dorin rotariu, grozav, ivan care au impreuna un gol sau ceva la club si vrem mondiale. cu tot respectu, in ce priveste nationala parca esti din alta lume.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.