web analytics
Opinie

Despre Steaua – CS Dinamo 5-1

Luni a avut loc prima etapă din playoff-ul pentru barajul de promovare în Liga 3. Carmen și Steaua au învins, complet așteptat, fără probleme adversarele și, dacă joi nu se va întâmpla ceva ieșit din comun, cele două își vor disputa în meci direct locul la barajul cu Ulmu. Cu precizarea că n-am apucat încă să văd jocul dintre Carmen și Progresul, eram pe drum, bag niște notițe despre ziua de ieri.

Steaua are un stil extrem de agresiv, în sensul bun al cuvântului. Fotbalistic. Și, după ce am văzut aproape fiecare meci pe care echipa antrenată de Marius Lăcătuș l-a jucat sezonul ăsta, pot spune că ăsta e principalul lor avantaj în lupta pentru promovare. Nivelul fizic al steliștilor este mult peste cel al adversarilor de până acum, lucru care a dus și la o ușoară eroare de gestionare a resurselor pe final. Din punctul meu de vedere, repriza a doua a meciului cu Dinamo putea fi jucată la 50%, putea fi conservată energia.

Sigur, forța fizică și agresivitatea nu sunt singurele avantaje. Fotbaliștii sunt și ei de o valoare mult peste media competiției. Și nu o să numesc acum, că nu e momentul, însă cred că post pe post Steaua stă mai bine și decât Carmen. Acum, desigur, totul depinde de forma de moment în cele 90 de minute ale meciului direct. Practic, după un întreg sezon, doar 90 de minute contează. O tâmpenie, dar e AMFB, nu e singura.

Apropo de tâmpenii și de AMFB. Nu știu dacă ei se ocupă, dar paza de la meciurile de playoff e o glumă. Am intrat la meci cu rucsacul, l-am prezentat la control și, ca niciodată, un pândar cu tupeu mi-a luat la puricat fiecare compartiment. A găsit o sticluță cu pastile și, fără să mă întrebe ce și cum, le-a luat să le arunce. Moment în care am avut o criză de nervi. Vă dați seama că, în mintea lui odihnită, el aplica regulamentul. A văzut pastile și, imbecilul, s-a comportat ca și cum mă prinsese cu cocaină și arme. Nu m-a întrebat dacă am nevoie de ele, nu mi-a oferit varianta de a explica prezența lor, nu mi-a zis că pot păstra una, dar n-am voie cu restul, nimic. Ba din contră, tot el era agresiv, se mira că urlu la el. Înțelepciunea a fost asigurată, în momentul cu pricina, de un jandarm civil. Omul a luat flaconul, a spus că mi-l aduce, și mi l-a adus la masa presei câteva minute mai târziu. Data viitoare o să iau în rucsac un mare căcat și o să invit pândarii cu exces de zel să cotrobăie și să-l ia între degete.

Văd că indivizii care toată istoria lor au pus accent pe faptul că numerele nu contează, fiind dominați mereu la acest capitol de Steaua și de Dinamo, s-au trezit acum că numerele sunt, de fapt, importante. Fără să conștientizeze faptul că echipa la care s-au mutat după falimentul Rapidului e în fericita situație de a nu fi trecut printr-o scindare importantă în rândul fanilor. Acum contează numerele, până prin 2014 nu contau. Acum contează.

Prezența a fost exact la nivelul așteptărilor. Galeria Stelei a făcut ceea ce a promis, adică a umplut peluza. Au mai fost și sectoarele apropiate de la tribuna 1, acolo unde au stat steliști. Plus o bună parte a tribunei 1 completată de spectatori neutri. Nicio surpriză, nu cred că se aștepta nimeni la mult mai mulți, deși probabil că duminică numerele vor fi mai mari. Chiar și așa, repet, nu e nicio surpriză.

Am avut curiozitatea să mă uit și pe transmisiunea AS47, cei care au preluat feed-ul de la Digi, să văd cum s-a auzit. Pe stadion s-a auzit bine galeria, la TV s-a auzit la fel. Sigur, e greu să rămâi motivat atunci când adversarul nu îți aduce un public, dar nu e o noutate. Și, până prin Liga 2, probabil că nu se va întâmpla să ai galerie importantă în peluza opusă.

Nu știu care sunt motivele, dar în ultimele zile m-au asaltat întrebările de tipul ”și dacă nu promovează Steaua, ce?”. Nu pot răspunde în numele nimănui, răspund în numele meu. Și dacă nu promovează, ce? Sigur, e un eșec dpdv sportiv, eșec uriaș, dar mai departe, ce? Ești susținător al unei echipe doar dacă echipa aia câștigă? A, că ratarea promovării ar putea complica lucrurile la un nivel pe care suporterii, fanii nu îl controlează, aia e altă discuție. Dar din punctul de vedere al privitorului lucrurile n-ar trebui să se schimbe. Ok, cu dezamăgire, cu frustrare, dar n-ar trebui să se schimbe.

Fără legătură cu meciurile de ieri, dar cu legătură mare cu înjurăturile neinstruiților de ieri. Vă las niște fragmente dintr-un articol publicat în ProSport:

“Noul Rapid” a fost asumat public şi explicit de liderul PSD încă de acum doi ani, când, aflat în vizită pe şantierul noului stadion din Craiova, a declarat despre club că “o să-l creştem”. Această legătură a lui Dragnea senior cu “noul Rapid” a fost întărită ulterior, în direct la Realitatea TV, de Nicolae Stanciu (prezentat în emisiune drept preşedinte al clubului) şi însuşi primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache. Stanciu i-a confirmat moderatoarei Denise Rifai că Dragnea este, “aşa cum aţi spus şi dumneavoastră, patronul echipei”. Edilul Sectorului 1 a explicat, în aceeaşi emisiune, că merge la Dragnea de câte ori are nevoie să discute probleme despre “noul Rapid”, iar şeful său de partid i-a promis că va rezolva problema bazei sportive Pro Rapid.

Liviu Dragnea este membru de onoare al Clubului Aristocratic Rapid, organizaţie din care face parte şi generalul de Securitate Vasile Mălureanu, “părintele” din acte al Academiei Rapid, primul nume al clubului care a fost înscris, în 2017, direct în Liga 4.

“Noul Rapid”, ajutat de autorităţile locale şi potopit cu sponsori care fie au legături cu PSD, fie contracte cu Primăria Sectorului 1, a fost între timp adoptat de suporterii Rapidului care a falimentat în 2016. Lângă echipă a apărut şi Victor Angelescu, un tânăr om de afaceri prezentat iniţial ca unul din patroni, cu 40% din acţiuni, dar care nu figurează la Registrul Comerţului decât ca administrator al unui off-shore cipriot intrat în acţionariatul FC Rapid 1923. Publicului i s-a spus că echipa e finanţată de Angelescu, dar în prim-plan a continuat să apară, la fiecare succes, primarul Daniel Tudorache. Acesta a urcat pe podium, a luat medalie şi a îmbrăcat tricoul de campion atât anul trecut, cât şi anul acesta, la fiecare promovare a echipei (din Liga 4 în Liga 3 şi din Liga 3 în Liga 2).

6 comentarii

 • 1. Mi se pare foarte haios sa-ti sustii ideile cu citate din operele proprii, sau ale prietenilor. Chiar foarte tare. Felicitari, tine-o tot asa.
  2. Mi se pare practic si mai extraordinar faptul ca intr-un articol intitulat “despre cesea – dynamo”, 50% din spatiu e ocupat de elucubratii despre o a treia echipa.
  3. Galeria cesea nu a umplut o peluza. A ocupat majoritatea peluzei. Mai exact a peluzei 2, care este mai mica decat peluza 1 cu doua randuri, adica cu minim 300 de locuri.
  4. numerele nu conteaza atunci cand e vorba de peizani veniti la meci in calitate de gura-casca. Atunci cand vorbim despre suporteri, ele conteaza. Spun asta cu toate ca in peluza cesea NU exista suporteri, ci doar hipsteri imbracati cu tricouri negre. Diferenta dintre un suporter si un ultras de Romania este URIASA, in defavoarea celui din urma. Si aici nu vorbim despe diametrul bicepsului, sau despre numarul si calitatea tatuajelor.

  • 1. Mi se pare haios ca e plin de anonimi, unu n-are tupeu sa isi asume spusele cu nume si prenume. Apoi, puteau sa fie scrise de frati-miu sau de Papa Francisc, n-are importanta, tu poti combate sau nu ce scrie acolo. Si alea nu sunt opinii, sunt fapte. Deci mananci cacat.

   2. Fa-mi tu agenda editoriala.

   3. Iar mananci cacat, peluza aia a fost plina, la fel cum a fost plina si partea de langa T0, colt cu peluza.

   4. aaa, esti prost si eu m-am chinuit sa iti raspund. daca citeam pana la capat nu mai faceam efortul asta.

 • Academia Partid a rămas fără șefu’ de partid :)))) Nu știu de ce te miră comportamentul susținătorilor FC R… Asta le e în genă: pe ei îi deranjează doar ce nu pot face. Când pot, nu mai e problemă. Nu cu mult timp in urmă, asa cum ai punctat tu, nu contau cifrele dar era judecată implicarea politicului în fotbal. Când PSD a dat ordin să promoveze Academia Partid cu orice preț, n-a mai fost problemă și cifrele au devenit importante 🤣🤣🤣

  • Exact!!! Anul trecut din cauza vreunui ordin din mintea ta n-ati stat in ghete in fata Rapidului si nu pentru ca n-ati putut :))))) iar anul acesta, sigur sigur, Oltenița, Modelu si alte echipe de mare valoare din L3 s-au dat la o parte la acelasi ordin din capul tau :))) va doresc doar unul in minus (gol) la meciul cu cei de la Carmen! Asta ca sa va chinuie si mai rau încă 1 an in L4!

   • Știi foarte bine că nu mă refer la întâlnirile directe pentru că acolo a fost clară diferența de valoarea. Dar orice sport profesionist poate fi practicat doar dacă se respectă anumite reguli. Ori Academia Partid si/sau FC R s-au pișat le toate: de la cazul Moscali, la modul în care v-ati transformat fără a avea dreptul. Și, ca să înțelegi mai bine, îți voi da un exemplu simplu: dacă Steaua ar fi împrumutat 15 jucători de UCL doar pentru meciul cu voi și v-ar fi bătut cu 12-0 am fi putut spune că v-am bătut pe teren și că “n-ați stat în ghete”, numai că adevărul ar fi fost altul…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.