web analytics
Fotbal intern

Despre meci, după meci

Steaua a câștigat cu 1-0 meciul de debut în Liga 2, împotriva celor de la Miercurea-Ciuc, partidă care a fost echilibrată. Poate cu un plus pentru ciucani, însă Steaua a speculat mai bine și a făcut-o exact când trebuia. Nucleul stelist e cel care a dus echipa din L4 în L2, ciucanii s-au bătut la promovare sezonul trecut, deci oricum ar fi e un rezultat bun.

N-am văzut meciul altfel decât pe stadion, deci nu îmi pot da cu părerea foarte în amănunt despre ce s-a jucat, unde au fost probleme, cine a mers și cine nu. Dar mă voi uita și voi reveni, probabil.

Spectatorii. 3700 e top 10 în acest sezon al fotbalului românesc, L1 și L2 included. Și, apropo de fiecare prost de pe internet care crede că dacă bășește o opinie e obligatoriu să o înșire peste tot, situația e în felul următor.

a) Numărul e mic pentru că ăsta e fotbalul românesc în clipa de față, intereresul pentru fotbalul românesc și pentru că… Steaua nu are milioane de suporteri, așa cum visează toți lipsiții de discernământ. Realist, Steaua este al treilea club din București din acest punct de vedere, după Dinamo și Rapidul din Liga 1. Dacă luăm și Ilfovul, e pe patru, că intră Fcsb. Fcsb care e, așa cum e logic, cel mai iubit club din România. Pentru că ăsta este nivelul. Revenind, realist vorbind, Steaua poate umple stadionul doar la un meci important, iar o medie realistă e undeva la 5000. Ăștia sunt suporterii, nu e nicio supărare, că nu numărăm oi ca să ne intereseze doar cantitatea. Căci, între noi fie vorba, prefer oricând 3700 cu galerie ca aseară decât 10.000 de triști.

b) Numărul spectatorilor putea să fie, estimez eu, undeva pe la 6000. Ceea ce, din nou, era o cifră wow raportată la asistențele din primele etape L1+L2. Doar că n-a fost așa din vina celor din club. Promovare ca și inexistentă, plan de comunicare absent, prezență on și offline absentă, campanii nema, promoții zero, idei canci. Asta e realitatea. Ca la fiecare eveniment de până acum se bazează pe promovarea făcută de suporteri. Doar că AS47 atinge o bulă, iar bula aia se confundă într-o proporție foarte mare cu galeria. Ori tu nu ai nevoie să reamintești galeriei că e meci, ăia pictează la bannere încă de când s-a terminat anteriorul. Tu ai nevoie să amintești că e meci omului de la T1 și T2. Pe el trebuie să îl motivezi, să îl atingi emoțional, să îl miști spre stadion.

De notat ar mai fi momentul prea scurt cu Ana Brânză, dar bine că a fost. Și muzica de pe stadion. Top Germania, nu am ascultat muzică așa bună pe un stadion nicăieri în lumea asta. Și am fost la mai multe meciuri în mai multe țări decât oricare dintre voi. Top rău, doar Snoop, Tupac și Wu Tang, aș vrea să știu cine pune muzica înainte de meci și în pauză.

Momentele delicate din peluză. V-am zis de la tragerea la sorți a programului că o să fie deranj. A fost, dar mult mai puțin decât mă așteptam. Sunt curios dacă va fi suspendat terenul. Și sunt curios pentru că la fiecare meci al celor de la Miercurea-Ciuc cu o echipă care are galerie se scandează la fel. Și poate n-am fost eu atent, căci e posibil, dar nu cred că au fost suspendate terenurile de fiecare dată. Altfel, ca spectacol, nu știu dacă se compară cu ce mai e prin țară. Sunt subiectiv, desigur.

La finalul meciului, o domnișoară reporter încerca să îl facă pe Daniel Oprița să spună… nu știu ce. Căci s-a exprimat cu un ”din păcate au fost torțe, petarde”. ”Din păcate” ești obișnuită să spargi semințe cu Gabi Tamaș la Voluntari și să faci glumițe pe bancă, cu Gardoș, la Clinceni. Ca să nu mai aducem în prezent episoadele cu Nikolic. Asta e tot ce e ”din păcate”. Din păcate sunteți niște lipsiți de culoare, de idei și de talent, parașutați într-un loc în care sunteți doar pioni, săgeți, cu idei proaste, puține și fixe.

Biletele gratuite în peluză. E absolut înspăimântător de presă de căcat avem și ce oameni de căcat avem în zona asta a fotbalului. Au preluat și postat toți poza cu invitațiile alea fără să facă o minimă cercetare. Mi-a luat zece secunde să aflu că biletele alea erau în peluza nord, acolo unde stau oaspeții și unde ieri au stat niște copii. Căci gratuitate au primit acei copii, tineri fotbaliști de la niște cluburi ale căror nume nu le-am reținut. Atât! E plin, dar plin de proști cu gura mare, cu tupeu. Se practică peste tot, chiar încurajez asta. S-a grăbit prostimea să creadă că ăia din Peluza Sud primesc bilete gratuite când biletul la meci a fost ieftin și când Peluza Sud trimite sponsorizări către club de zeci de mii de euro de ani de zile. Aveau nevoie de bilet gratuit la meci, tată!

Terminați cu mesajele, nu mă interesează ce face Mironică. E mai puțin relevant în 2021 decât o trecere de pietoni în Turcia rurală. Plus că e bulversat, e liberă Anamaria, s-au aprins călcâiele din nou după mulți ani. Dragostea trece prin stomac. Mai ales când ești Rapunzel de Mătăsari. Mătăsari pentru că acolo e sediul televiziunii, nu de altceva.

În încheiere, nu uitați! Voi veniți pentru părerea mea, nu eu pentru a voastră.

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.