web analytics
Fotbal intern

Despre aportul lui Maxim, nesimțirea lui Chiricheș, stilul lui Torje și șuncile lui Budescu

România s-a calificat la Euro 2016 după opt ani de pauză. Am văzut fiecare meci, l-am comentat, acum să comentăm și finalul.

1 Un jucător despre care comentatorii TVR spuneau că nu merită tricoul cu numărul 10, Alexandru Maxim, este direct ”responsabil” pentru obținerea a patru puncte esențiale! A centrat perfect șutat în bară și apoi Keșeru a împins mingea în poartă la 1-0 cu Feroe, apoi a pasat genial către Andone la golul lui Hoban cu Finlanda. Fără el nu ne calificam!

2. Chiricheș a avut ocazia să vină la finalul meciului să își ceară scuze față de suporteri. Nu a făcut-o, ceea ce înseamnă că e un nesimțit ordinar. Și trebuie tratat ca atare de acum încolo. E aroganța specifică îmbogățitului peste noapte, mai ales atunci când acel îmbogățit este un needucat.

3. Budescu nu poate fi o soluție reală cât timp are 100 de kile. Voi chiar credeți că băiatul ăsta are vreo șansă împotriva apărării Germaniei? E păcat că o țară întreagă încurajează drumul către obezitate a acestui băiat cu potențial uriaș.

4. Îmi place tot mai mult atitudinea de lider pe care o are Torje. Deși e înțepat în relația cu presa, se comportă exact cum trebuie să o facă un lider de vestiar. Își asumă responsabilitatea interviului în momentele grele, nu are discursul clasic și plictisitor, dă răspunsuri inteligente și dă replici atunci când nu îi convine ceva.

5. Bogdan Stancu și-a făcut implant de păr și a ratat șansa să își facă unul de minte. După meci, după calificare, principala lui grijă era să ”dea peste nas” celor care, pare-se, s-au îndoit de faptul că România se poate califica la Euro. Asta îi ardea lui după meci.

Foto: Alexandru Hojda

Foto: Alexandru Hojda

9 comentarii

 • Știi care e lucrul care mă deranjează? Ca noi stam și discutăm despre un jucător care e în formă bună dar nu vedem alte găuri negre de la națională .. Vezi fundaș dreapta .. Vezi atacant .. Vezi mijlocaș central. Sunt multe alte probleme la echipa asta și noi totuși dam în Budescu.

 • De acord cu toate în afară de Budescu. Ok hai să nu ne punem bază în el .. Te rog să recomanzi tu un alt jucător de genul dar cu kg mai puține. Nimeni nu încurajează kg în plus, contează contribuția pe teren care a fost decisivă. Merci 😉

  • FLORENTIN MATEI! Mă doare gura de cat l-am recomandat. Iată argumentele:

   – mijlocaș ofensiv, titular si integralist la Volyn Luțk, locul 5 in Ucraina
   – mult mai tehnic decat Budescu, mult mai tanar decat Budescu
   – cinci goluri și patru pase de gol in 11 meciuri in sezonul asta
   – dorit de Dnepr Dnepropetrovsk in iarna, laudat de Mircea Lucescu recent

 • O singura MARE problema: Maxim nu a centrat pt Keseru la 1-0 cu Feroe, ci a sutat in zid, mingea fiind deviata in bara de unde i-a revenit lui Keseru care a marcat. In rest aproape de acord, in special in privinta lui chiriches.

  • Corect, nu a centrat, dar a sutat (deviat) in bara si Keseru a impins in poarta din 2 metri. Deci el a facut golul. 🙂

 • Ai facut o comparatie inutila,nu e vorba ca nu are sanse impotriva germaniei Budescu la 100kg cat e vorba ca si daca jucam in 15 tot nu avem sanse cu germania.

  • Nu e inutila, romanii cred ca l-au prins pe Dumnezeu de picior cu Budescu asta. Ori el nu a facut niciodata un meci bun contra unei aparari serioase

 • Sa știi ca și eu am remarcat comportamentul lui Torte și, în mod straniu, încep să-l apreciez. Cât despre tizul la Maxim, nu zice nimeni că nu e talentat, da’ mai are multe de demonstrat.

  Despre restul celor menționați nu vreau să comentez.

  • Maxim mai are multe de demonstrat, da. Dar deocamdata nu e deloc apreciat si a avut o contributie serioasa

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.