web analytics
Opinie

Departamentul Somn și Table de la FRF

A fost o vreme în care exista un Departament de Integritate la FRF și dincolo de plăcuța de pe ușă. Adică era mișcare, erau cazuri anchetate, erau cazuri rezolvate. Și atât. Cu asta am rămas, cu cazul lui Marius Șumudică, parior dovedit, parior suspendat și cu cazul Buzău, mare cuib de corupție dovedită. Între timp, la Departamentul ăsta de Integritate lucrurile s-au schimbat. Omul care a făcut treaba menționată anterior a plecat din țară, la mai bine, iar în locul lui a fost adus un ficus. Un ficus în comă, nu orice ficus.

De câțiva ani, ficusul ăsta a stat frumos într-un colț, a strâns praf și a consumat bani, resurse. De făcut, n-a făcut absolut nimic într-un fotbal românesc despre care se vorbește doar de rău. Vin fotbaliști, vin conducători și spun că Liga 2 colcăie, duduie de blaturi pentru pariuri, de meciuri aranjate, iar ficusul nu iese din comă.

Dar iată că apare o nouă mură în gură pentru ficus, ca un shot de adrenalină menit să îi pornească inima înfundată de colesterol. Gigi Becali, indiscutabil cel mai nociv personaj din istoria fotbalului românesc, dă o nouă dovadă a faptului că are IQ-ul unei pere lăsate pe masă prea mult timp, și spune în direct la TV că a pariat. Că a pariat pe meciurile de Liga Campionilor, adică fix lucrul pe care nu are voie să îl facă. Pentru că, ne reamintim, omul și-a luat înapoi acțiunile la SC FC FCSB SA (așa e compania, nu săriți), deci figurează drept oficial al clubului FCSB. Motiv pentru care, dacă pariază, trebuie suspendat și amendat cu o sumă măricică.

Acum sunt și eu curios ce o să facă ficusul în comă. Becali spune c-a glumit, MM e singurul martor, iar pe MM nu ai cum să-l întorci împotriva lui Becali decât dacă te transformi în noul lui stăpân, așa cum putea să o facă Bucșaru pe vremuri. Deci șanse zero. Dar asta nu înseamnă că lucrurile trebuie să fie lăsate așa. Înțeleg, somnul de prânz e important, o tablă pe iarbă cu vulcanizatorul de la Buzău trebuie să mai joci, dar măcat o dată la 3-4 ani să mai și muncim.

Și acum vreau să vă întreb ceva. E curiozitate, n-am nicio suspiciune reală, n-am nicio dovadă, niciun indiciu. Dacă bre nea Gigi pariază, că-i place, pe Liga Campionilor, considerați că e ieșit din discuție să lase niște zeci sau sute de mii pe meciurile lui FCSB 2? Sau pe meciurile satelitului Clinceni? Vă întreb dacă e, repet, n-am răutate-n tastatură. Adică dacă tot face doojcincidemii cu Ajax și Barca, credeți că pe Clinceni, echipă pe care o controlează, n-ar putea paria?

Poate ne lămurește domnul ficus de la FRF.

5 comentarii

 • Alexe, tată, fără să mi-o iei în nume de rău, da’ tocmai atunci când începi să ai speranțe că poporul român se îndreaptă înspre bine, apare unu’ ca tine…
  Dă-mi voie să-ți ofer un pic de lumină că trăiești în beznă:
  1) SC FC Fcsb SA a folosit numele “FC Steaua” ILEGAL, dovada fiind decizia definitivă dată în acest sens. Așadar, niciodată în existența ei mizeră SC FC Fcsb SA nu a fost FC Steaua decât atunci când a furat (cu aportul funcționarilor din MApN, bineînțeles) identitatea celui mai mare club de fotbal din România;
  2) Într-un stat democratic puterea judecătorească stabilește drepatea;
  3) Ar mai fi obținut SC FC FCSB SA “cea mai mare performanță de după ’89” dacă nu ar fi folosit ILEGAL palmaresul Stelei?!?
  4) Când spui despre albanez că nu e nociv, el fiind fost pușcăriaș, îmi dau seama că PSD are șanse mari să câștige din nou alegerile…

  • Atunci sper ca nu te-ai bucurat cand am eliminat Valencia sau Ajax. Sau Rapid in sferturi. Sau cand am batut Chelsea. Si-as putea sa continui cu exemple. Sa-nteleg ca dragostea ta fata de culori a disparut in 2003. Si a reinviat acum.

   • Nu, dragostea mea pentru culori in perioada 2003-2014 a fost o minciună, am fost înșelat. Deși atunci m-am bucurat și am trăit intens momentele alea, acum mă scârbesc și îmi provoacă greață. E ca atunci când afli că soția te-a înșelat și te-a umilit. Totuși, am avut inteligenta, mândria și decența sa înțeleg și să accept adevărul, nu ca alții care deși descoperă că iubirea vieții lor e o ștoarfă, închid ochii și o țin în brațe in continuare…

 • Cum poti spune ca e nociv din moment ce sub patronajul lui FC Steaua actuala FCSB a obtinut cele mai mari performante (ATENTIE) de dupa 89.
  Pai sa ma scuzi dar daca el e nociv atunci conducerea CSA, Borcea, Copos, Walter ce sunt? Mai bine ai fi pus raul necesar.
  Asta ca o mica paranteza: realizezi ca sub patronajul lui echipa a scos suficiente puncte care au ajutat Romania sa aiba pentru o anumita perioada o echipa direct calificata in UCL.
  Chiar as vrea sa citesc raspunsul tau.

  • Salut. Steaua a obtinut performante mai multe dupa ’89 decat FCSB dupa 2003.

   Adica FC Steaua Bucuresti a castigat in perioada 89-03 7 titluri de campioana si 4 cupe ale romaniei.

   FCSB a castigat in perioada 03-18 5 titluri de campioana si 2 cupe ale romaniei. Steaua Bucuresti juca in tribune cu 20000 oameni la meciurile cu Ceahlaul Piatra Neamt. FCSB are cateva sute pe National Arena etc.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.