web analytics
Fotbal intern

Degeaba suntem buni când nu mai contează. Serios, degeaba!

E greu să le reproșezi ceva după meciul de azi. N-am mai văzut de multă vreme România atât de rea, atât de incisivă, n-am mai văzut de multă vreme fotbaliști cu atât de multă foame. Din păcate, Serbia și-a făcut treaba și ne-a lăsat pe un loc doi care nu contează cu absolut nimic, nu ne ajută cu nimic.

Reiau tema suporterilor care ”ne-au furat calificarea”. Egalul penibil cu Muntenegru de la Ploiești nu e justificat de absența spectatorilor, să terminăm dracului cu mizeria asta. Ce scuză e asta? Cât de convenabil e să ne punem eșecul în cârca spectatorilor. Dacă egalul de la Ploiești e din vina suporterilor, egalul cu Serbia de acasă? Ăla nu e datorat celor din tribună? Ce e căcatul ăsta?

Ca să revenim, azi a fost haos pe site-uri. Nimeni n-a nimerit calculele, a fost babilonie. Cert e că trebuia să dăm al doilea gol ca să trecem peste Ungaria. Nu l-am dat, aia a fost. Degeaba suntem buni când nu mai contează, serios, degeaba!

V-am spus, înjurați degeaba, Săpunaru și Moți nu mai sunt de echipa națională. Moți n-a fost vreodată, Săpunaru a fost. Dar nu mai e. Ce a făcut el în minutul 9 nu se vede nici la Liga 4. Moți, fără să știe că e ofsaid, a făcut un fault de bălălău, de tăietor de lemne. Cum să faci așa ceva la echipa națională într-un meci cu miză? Ia-l, dracu, pe Burcă de la Botoșani și scutește-mă cu mortul ăsta în cadă.

2 comentarii

 • Mie mi se pare ca ai pretentii prea mari. Am plecat de la 1-1 si 0-1 cu Muntenegru in era Daum si am ajuns la 0-0 si 1-0 in era Contra. Eu vad progres. Am plecat de la mucificare contra Poloniei si am ajuns la 2-2 si 0-0 cu Serbia (intre cele doua, cel putin cum au aratat la WC 2018 parca Serbia e mai tare). Sa-mi amintesc cum abia am batut Armenia (nimeni) si cum am bautut Lituania (alt nimeni)?

  Ok – am fost buni degeaba, nu contest. Dar se vede un progres si macar am fost buni. Spre deosebire de campaniile anterioare, acum vad un viitor bun. Prefer sa ratam EURO 2020 asa cum nationala mare a ratat euro 1992, daca asta inseamna ca 2-3 editii de mondiale vom fi acolo.
  De ce zic asta?
  1. Cresterea jocului fata de ultimii 4-5 ani e clara. (lasa amicalele cu echipa a saptea a Suediei, vorbesc de oficiale).
  2. O gramada de tineri care vin din urma – a ajuns Radoi si Contra sa-si imparta jucatorii U21.
  3. Echipa U19 care a ratat campania a dat jucatori la U21 – deci premisele de viitor sunt foarte bune, generatia U21 aratand ca nu e neaparat o intamplare.
  In incheiere imi sustin cele de mai sus prin exemplul Belgiei (pe care o iubesti tu foarte mult). Au ratat tot de la Euro 2004 pana la WC 2014 dar in intervalul asta de 10 ani au nascut o echipa foarte puternica. Prefer sa ratam (oare ratam?) EURO 2020 unde singura miza este (jucam acasa, trebuie sa fim acolo) si cand incepem sa ne calificam iar sa o facem plecand spre turnee cu tinte precum “prindem optimile”, ” incercam o semifinala” sau chiar “tragem la Euro” – asa cum era in perioada asa zisei “generatii de aur”.

 • Acum, ca s-a terminat si cu capitolul asta, raman cu ideea ca Liga asta a Natiunilor e o bazaconie. A fost clar de la inceput ca nici macar cei din staff nu au stiut exact care-i treaba, ziaristii nici atat. S-a pus o presiune total aiurea cand, dupa mine, era mai important sa se foloseasca meciurile exclusiv pt a suda o trupa pt urmatorii ani. Noroc ca a mers bine la U21. Totusi putem zice ca Gurita a schimbat cate ceva, cel putin a stopat caderea libera a nationalei, a reusit sa refaca o oarecare atmosfera buna, jocul a fost inbunatatit, mai ales in ultimile meciuri, s-a atacat si atitudinea a fost buna. Pe mine ca suporter ma intereseaza sa vad fotbal nu joc “la rezultat” ca pe vremea lui Piti sau pe genul ” in primul rand trebuie sa nu luam gol”. Ma doare la basca de grupele valorice, as vrea sa pridem o grupa “imposibila”; acolo vedem care ne e valoarea, acolo se calesc si pustii astia noi si prind incredere adevarata. Succesul nationalei asa s-a creat in timp, batand echipe mari cu fotbalisti fara nume, fara mare notorietate. Asa am batut in anii ’80 Italia, Spania, Anglia urmand rezultatele de varf din anii ’90. Asa a ajuns Hagi si Popescu la Barcelona, batand Argentina nu facand egal cu Serbia. Nu cresc cotele cu Armenia si Muntenegru…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.