web analytics
Fotbal intern

De la Venus – Steaua 0-9. Despre transferuri, atmosferă, jandarmi și viitorul apropiat

M-am întors de la formalitatea îndeplinită de Steaua, 9-0 pe stadionul Rocar împotriva lui Venus, cea mai slabă echipă din Liga 4 București. E foarte greu să tragi concluzii după un asemenea meci pentru că terenul a fost ceva de speriat, rar vezi așa ceva chiar și la nivelul ăsta. Sunt convins că dacă terenul era măcat acceptabil, scorul era de la 15 în sus. E greu să tragi concluzii, așa că înșir câteva păreri:

Transferurile arată bine. Bâtfoi e experimentat, se vede în joc, se vede în soluțiile pe care le alege, însă a fost vizibil incomodat de faptul că mingea țopăia și terenul era mocirlos pe lângă careu. Răsdan e motor, aleargă mult, caută să paseze, dar să și finalizeze, se vede că vine din Liga 1. Camara e OK, nu știu dacă e mai bun decât Mirea, poate că e. La fel, a avut ocazii, a ratat, însă a ratat pentru că aprecierea traiectoriei mingii era loterie.

Predescu are abilitatea, imposibil de neglijat, de a fi tehnic și pe un astfel de teren. Mă așteptam să îl distrugă suprafața de joc, dar n-a fost așa. Incursiuni cu mingea la picior, driblinguri și trei goluri, rămâne unul dintre oamenii de bază, unul dintre oamenii fără de care nu se poate.

Au fost peste 1000, 1200 de oameni doar în tribuna în care a stat galeria. Poate 1500 cu totul. Atmosfera a fost frumoasă, se vede că le-a lipsit și lor fotbalul în perioada de iarnă. Rămân în continuare convins că încă o tribună pe 5 în Ghencea e măsura care trebuie luată, habar nu am dacă e posibil, însă în Ghencea încap doar 1500 și doar lângă galerie. Am văzut azi o grămadă de copii, femei, o grămadă de veterani care au stat fie la peluză, fie la tribuna cealaltă. Poate că în Ghencea nu vin pentru că singura lor variantă e să stea lângă galerie.

Am venit cu o oră și ceva mai devreme și m-am așezat la peluză. În spatele meu, patru jandarmi. Doi în civil, doi ”semnalizați”. Discuțiile au fost dumnezeiești. ”Bă, nu te mai juca cu camera că mai avem trei liniuțe”. ”Filmează așa, dă-i zoom pe față, și apasă pe poză!”. ”Ia uită-te la ăla cu cioc, dă zoom pe el. Are interdicție?”. ”Ăștia stau acum așa, dar când începe meciul se îngrămădesc și nu îi mai putem filma”. ”Ia vezi, ce i-a dat ăla de la Steaua ăluia din galerie? Fă zoom! Băăă, zoom repede! I-a dat ceva?”. ”Mai bine filmez cu camera de la telefon, bă!”.

Locul de disputare al meciului retur cu Academia Rapid rămâne mister, din câte înțeleg. La fel cum pe stadionul Steaua mi se pare imposibil de jucat, terenul e sub orice critică, a fost abandonat. Tribunele n-ar fi o problemă, cred eu, mai rău decât în Giulești n-au cum să arate. Dar nu poți juca pe pământ bătătorit. Altfel, mai e o lună și un pic, o decizie trebuie luata, meciul trebuie promovat, au de vândut zeci de mii de bilete.

Condițiile pentru spectatori sunt din ce în ce mai bune. Bilete care puteau fi luate de la intrare, pentru cei care le-au rezervat cred, dintr-un loc bine semnalizat de AS47. Tonete cu suc și apă, plus mâncare. E un aspect important, sunt oameni care vin la meci și în funcție de asta. Și e nevoie și de oamenii ăia.

5 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.