web analytics
Fotbal intern

De la Ovidiu, după meciul naționalei U21

Extraordinar discurs are acest Mirel Rădoi. Unul dintre jucătorii pe care i-am apreciat cel mai tare, mărturisesc că nu m-am dat în vânt după antrenorul Rădoi din perioada FCSB. Ba din contră, după cum unii de pe aici își aduc aminte. Însă am tot ascultat ce are de spus, am discutat cu oameni care în cunosc, care lucrează cu el, și am înțeles că Rădoi își ia meseria în serios. Primele lucruri pe care a vrut să le zică după meci, în fața presei, au fost că el nu prea are merite, că jucătorii sunt valoroși și ușor de antrenat și că un merit important îl au cei care au fost la naționala U21 înainte de el.

Ianis Hagi va suferi toată cariera din cauza numelui. E lume care îl urăște by default din cauza lui Gică, e lume care are ceva cu Ianis din cauza hype-ului din jurul lui. Însă Ianis – care nu o să fie niciodată Gică, să ne înțelegem – e chiar un jucător bun pentru vârsta lui. Dincolo de pasă, dincolo de golul din corner, Ianis a fost singura voce din echipă ieri, pe teren. Nimeni nu își asuma rolul ăsta în momentele grele, c-au fost momente în care Bosnia a fost pe noi. Ianis țipa la arbitru, Ianis îmbărbăta apărarea, Ianis se certa cu adversarii, are un plus mare la capitolul ăsta.

În general, FRF organizează bine și foarte bine meciurile naționalelor. Așa a fost și la Ovidiu, cu două precizări. Încercarea de a ”mișca” publicul a fost exagerată pentru că era evident că nu e public vulcanic, ba din contră, e unul de tenis aproape. Apoi, faptul că cei de la peluze și tribuna a doua n-au avut acces la autocar, la jucători. Am văzut asta pentru că mă trăgea lumea de mânecă să îmi arate cum firma de pază nu le dădea voie. La jucători au ajuns doar bogații de la VIP, în rest a fost cordon de paznici.

Am muncit de pe niște stadioane mari ale Europei. Am scris cronici de pe San Siro, de pe Camp Nou, de pe Stamford Bridge, St Jakob Park, Mercedes-Benz Arena sau de pe Veltins Arena. Și niciodată nu s-a întâmplat acolo ce mi se întâmplă mereu în România. Fie că e Arena Națională, ”Groapa”, fie că e stadionul din Ovidiu. Adică să moară internetul. Și internetul wi-fi, dar și cel 4G. Eu înțeleg că e lume multă pe net, dar mai multă ca-n exemplele menționate mai sus nu cred că e. Chiar nu există soluții?

Sunt foarte curios cum vor rămâne cu picioarele pe pământ fotbaliștii de la U21. Pentru că da, sunt aproape calificați la Euro 2019. Și da, noi suntem mulțumiți pentru că ne calificăm o dată la patrujcinci de generații. Însă asta nu înseamnă că la Euro (sper să nu mă grăbesc, sper să mergem acolo) pot face doar act de prezență. Rădoi trebuie să lucreze la asta și trebuie să știe că memoria microbistului de 2018 e de scurtă durată. Lucrurile bune se uită rapid dacă te mătură ăia la turneul final.

Îi salut aici pe oamenii din Constanța și din Ovidiu cu care m-am intersectat ieri! Scuze pentru interacțiunea sumară, dar eram în game mode.

4 comentarii

  • Rautaciosi in continuare baietii de pe aici.Astora nu le convine nimic,semintari de 2 lei.

    Auzi la ala coautor la gol.A dat vantul pasa de gol:)))

  • Inteleg ca desi sufera la capitolul fotbalistic, Ianis Hagi compenseaza totusi prin faptul ca tipa la arbitru si imbarbateaza apararea? Pentru asta nu-ti trebuie talent de fotbalist. La golul marcat a fost coautor, de marcat a marcat vantul. Chiar nu inteleg presa, e respectul pt taicasu sau e .. altceva?

  • Ianis Hagi este cel mai puternic si percutant mijlocas ofensiv din fotbalul romanesc, are un psihic superior cum a avut si tatal lui, poate tocmai de aceea a iesit in evidenta in meciul de aseara. Eu zic ca meciul cu Tara Galilor ar trebui sa se joace la Craiova sau la Ploiesti cu stadionul plin, doua stadioane unde Romania poate avea parte de un public vulcanic. Daca ajungem la Euro eu zic ca nu ne vom face de ras, avem un antrenor extrem de ambitios care nu duce grija zilei de maine si care isi doreste performanta inainte de orice. Omul Mirel Radoi este un personaj extrem de combativ si isi doreste enorm sa transmita aceasta atitudine si echipei pe care o antreneaza si s-a vazut prin modul in care s-au batut jucatorii pentru fiecare minge si cred ca este loc de mult mai bine, aceasta nationala U21 mi se pare mult mai buna decat cea care a fost calificata la editia din 1998 a campionatului european U21, dovada fiind ca dupa Europa 2000 pana la Euro 2008 nu ne-am mai calificat nicaieri.

  • da… aia e problema “fiului regelui”… ca il ataca lumea din cauza tatalui… sau a numelui. nu ca ar fi slab :)) ma rog mediocru… a jucat sezonul asta primele 6 etape petarda ! a dat acuma un gol si o pasa de gol… si e zeu. aia era :)) traiasca “regele”, traiasca romania ! tara de ipocriti ! ps : radoi a fost sincer, cu meritele… am ajuns sa apreciem sinceritatea… sa nu o credem normala … ce tara avem 🙂

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.