web analytics
Diverse

De fiecare dată când vreau să îmi iau noul iPhone…

Recunosc că în ultimii ani s-a mai domolit din jena pe care o simțeam de fiecare dată când vedeam prezentările noului iPhone. În calitatea mea de utilizator de flagshipuri Samsung, două în fiecare an, ce vedeam la eventul Apple mi se părea de domeniul comediei. Telefoane cu mult, dar mult de tot în spatele concurenței din zona Android, dar cu prețuri pe măsură.

Spun că s-a mai domolit pentru că, de la 11 încoace, au început să recupereze. Poate pentru că și-au dat seama că e belea, poate pentru că ceilalți nu mai aveau cum să inoveze într-o piață și așa cu mult înaintea vremurilor ei. Nu știu. Dar recunosc că m-am gândit să îmi iau un iPhone 11 Pro, poate chiar Pro Max. Am testat piața, am văzut că prețurile sunt în continuare mari și am decis să aștept 12. Că măcar dacă dau preț mare, să îl dau pe unul nou.

Și a apărut iPhone 12.

Băi, oameni buni. Că vă văd serioși, cu spirit, cu inițiativă, cu idei. Voi dați banii pe produsele Apple orice ar fi? Adică nu contează dacă Samsung, One Plus, Huawei și Google scot telefoane care fac clătite, Cuba Libre și mătură prin casă, voi tot pe iPhone dați banii? Tot bretonul ăla care ocupă 5% din ecran? Nimeni, dar nimeni nu mai ține așa hidoșenie! Tot încărcarea aia mai lentă decât acceleratul Brăila – Focșani? Tot ecran cu rată de refresh de 60 Hz? Luați de la prieteni un S20, un Note 20 Ultra și vedeți cum e cu 120 Hz ca să vă dați seama ce pierdeți? Cum să vii, în 2021, și să te lauzi că de acum modelele 12 mini și 12 au ecran Oled? Really? Păi cum să nu aibă?

Nu sunt hater, admit și voi admite mereu superioritatea netă a camerelor iPhone pe modul video. Probabil că n-au rival. De fapt, sigur nu au. Și pe partea de foto sunt imediat sub Pixel, ușor peste modelele Samsung. Probabil că rezistă și mult în timp, mă refer la performanțe. Dar toate alea de mai sus mă fac să mai spun pas încă un an.

Ah, voi chiar ați îmbrățișat hipsterismul ăla cu lipsa încărcătorului și a căștilor pe motive de ecologie?

5 comentarii

 • Nu stiu despre voi dar eu nu dau pe telefon cat un Golf SH. Am Pixel 3 XL….comand curand pixel 5 la 615 euro (si asa mi se pare mult) si cam aia e. Imi place lateralul drept la aifon, dar atat. Nu filmez, deci nu ma intereseaza – inteleg ca acolo apple e top. Restul, android curat pe pixel all the way.

 • Eu sunt in tabara never-again Apple, insa inteleg appeal-ul produselor companiei pentru cei care au deja cateva alte dispozitive din ecosistem in casa care functioneaza foarte bine impreuna.

  Mie in principal nu imi place politica Apple si modul in care dispozitivele cumparate de tine sunt controlate exclusiv de ei. Se intampla asta intr-o oarecare masura si cu Android, insa in general poti face cam tot ce vrei relativ usor pe telefonul TAU cu Android.

 • Pai asta era si argumentul lor. Ca e risipa ptr ei, posesori de iPhone 11, sa cumpere iar iPhone 12 cu incarcator cand il au pe cel vechi. Sau isi cumpara altul wireless. Ca practic, sunt doar ei pe lume, fostii posesori de telefoane cu mar.

  De unde deducem ca e ok, noroc cu astia de la Apple ca-s pe ecologie, nu profit.

  Ma rog, un non-sens total in argumentarea lor. Prima risipa pe care o faci e fix sa te decizi si sa dai suma aia de bani pe un iPhone cand ai, cum ziceam si mai sus, variante mai bune si destule chiar mai ieftine. Dar e greu cu logica de baza la multi dintre ei.

 • Fix discutia despre incarcatoare o aveam mai devreme cu niste fani Apple. Gizas. Ei sunt impotriva risipei, fair enough, dar arunca atatia bani (aprox 1000 coco wtf) pe un telefon si niste specificatii de care n-au nevoie, ca sa faca apoi poze ptr Insta si sa stea pe Facebook. Si sa ai si variante mai ieftine si mai bune in zona Android.

  Dar mna, ce stiu eu, posesor de Xiaomi si Clio…

  • Pai unde e risipa? Ca Apple pune in cutie cabluri cu usb c la un capat. Si adaptoare cu usb c au doar aia cu aifon 11. Restul vor da miliarde de euro sa isi cumpere altele.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.