web analytics
Opinie

Dan, noi nu pariem! Așteptăm două, trei sute de mii de euro de la tine!

Pentru fotbalul românesc, Dan Petrescu este ceea ce Diego Simeone este pentru cel mondial. Un ucigaș de frumos, un inamic al viitorului luminos, un element nociv în încercările taților de a-și îndruma copiii spre acest sport. Inesteticul este dus la rang de artă și, dacă pe Simeone îl mai salvează fotbaliștii de geniu, pe Petrescu nu îl salvează nimeni. Indiferent de rezultat, gustul cu care rămâi după meciurile lui este sălciu, iar bucuria nu poate fi stoarsă nici de cea mai performantă centrifugă din lume.

Campioana României a reușit, aseară cu Rennes, să se facă de râs cu o victorie. 1-0 după ce a avut doi oameni în plus absolut degeaba, fiind dominată, umilită pe alocuri. Și, așa cum era de așteptat, am aflat că punctele sunt valoroase, că sunt pentru noi, pentru români. Am aflat și că CFR a primit vreo cinci sute și ceva de mii de euro, bani importanți pentru România.

Serios?

Păi, Dan! Noi nu pariem, n-am câștigat nimic de la meciul ăsta. Despre emoții nu putem vorbi, nu ne-ai făcut să simțim bucurii, ne-ai făcut să ne fie rușine cu o victorie care a uimit pe toată lumea, de la antrenorul lui Rennes până la cel mai tatuat ins din peluza francezilor. Ne-ai făcut să ne uităm printre degete la televizoare când vedeam cum, cu doi oameni în plus, te apărai în jurul propriului careu și îl puneai pe Arlauskis să tragă de timp. Așa că, dacă tot vă lăudați cu banii de la UEFA, dacă ei sunt singurul câștig real, așteptăm și noi măcar două sute de mii de euro. Noi, microbiștii. Pune-i în contul FRF și obligă-i pe cei de acolo să îi folosească la dotarea unor centre de juniori.

Doar așa, Dan, vei putea avea argumente atunci când ragi, scuze pentru cuvânt, dar așa se aude, că nu suntem noi recunoscători și că nu îți vedem valoarea, geniul. Pentru că, am ajuns să citez din Emil Grădinescu, a fost cea mai umilitoare victorie din istoria fotbalului românesc!

5 comentarii

  • Iar ma obligi sa-ti reamintesc ca nu demult, inaintea unui meci de-ale nationalei, spuneai ca nu te interseaza jocul, ci punctele si atat. La fel a fost si este si in situatia lu’ Dan Bursuc. Acest tip de antrenor (Cartu, Dan Bursuc, Mourinho sau Simeone) trebuie interzisi de UEFA/FIFA prin regulament. Acest fotbal total jegos si bazat pe lipsa continua de fair-play trebuie eradicat.

      • Cu atat mai mult! Dan Bursuc are interese directe, patrimoniale, legate de CFR, motiv pentru care are circumstante atenunante cand vine vorba de a obtine rezultate cu orice pret. La fel si voi, jurnalistii, tocmai din acest motiv ti-ai pierdut dreptul de a-l judeca pe Dan Bursuc atunci cand ai acceptat „tactica” lui la nationala. Eu, in schimb, prefer fotbalul frumos si cu fair-play, chiar si in detrimentul rezultatelor. Sunt convins ca asa gandesc majoritatea suporterilor/spectatorilor, altfel nu mai devenea niciodata „sportul-rege” daca aveam parte numai de Mourinhi si Cristiani, fara a vedea Maradoni, Zidani, Ronalzi, Ronaldinhi, Kloppi, Guardioli, Cruyffi…etc

  • Asa ceva inca nu vazusem in viata asta. Dar daca mi-ar fi expus cineva ipotetic o situatie ca aseara as fi zis ca numai Petrescu ar fi in stare de asa ceva. Sa ai o putza de 3 cm si sa o arati la toti fara pic de jena:”Mie nu mi-e rusine atata timp cat pot face pipi cu ea”. Ce-i drept, si jucatorii au fost parca drogati cu diazepam. Ok, te aperi…dar ei-ziceai ca-in inferioritate.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.