web analytics
Fotbal extern

”Dacă PAOK nu e judecată corect, orașul va arde”. Mii de oameni sunt acum pe străzi în Grecia

La ora la care ne auzim, în Salonic și în mai multe orașe din nordul Greciei, dar și în Atena, sunt câteva mii de oameni pe străzi. Nu zeci de mii, doar câteva mii deocamdată. Se protestează pașnic, incidentele sunt minore, însă partea proastă e că aceste proteste anunță, zice presa din Grecia, ceva mai grav. Suporterii care au ieșit în stradă acum anunță, citez, faptul că ”dacă PAOK nu va fi judecată corect, orașul va arde”.

Acum, presa din nord scrie ceva, presa din sud scrie altceva. Și ideile sunt cam două:

Pro-PAOK: S-a judecat cu un nejustificat exces de zel într-o problemă care pune în pericol situația din clasament, problemă care poate influența direct numele campioanei. Pentru că da, Oscar Garcia a fost lovit, însă a fost lovit de o rolă de hârtie aruncată de la tribuna VIP, nu de ultrași. A fost lovit superficial, oricât de corecți s-ar trezi unii dintr-odată, meciul nu ar fi trebuit oprit. Au existat incidente mult mai grave și jocurile au continuat. Au existat lucruri mai grave făcute de suporterii din Grecia, iar judecata n-a fost atât de aspră.

Anti-PAOK: Sigur, Garcia n-a fost făcut K.O. Însă PAOK n-a fost atât de nemulțumită în sezonul trecut, atunci când fostul ei antrenor, Vladimir Ivic, a fost lovit în cap cu o cutie de bere de suporterii lui Panathinaikos. PAO a primit atunci o sentință similară, meci pierdut cu 3-0 și trei puncte penalizare, iar PAOK a profitat de treaba asta. Da, n-a influențat lupta pentru titlul de campioană, dar uite că judecata a fost egală cu cea din situația aia.

Se anunță un protest de amploare abia duminică, atunci când PAOK – AEK se va juca pe Toumba fără spectatori, iar protestatarii vor să meargă pe jos din centrul orașului și până la stadion.

Un comentariu

  • Nici la astia nu exista camere? N-a putut fi identificat autorul? Bine, nu stiu cat ar fi contat…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.