web analytics
Opinie

Dacă aplicatorul de Bengay făcea în Turcia ce a făcut în România…

În weekend, la Ovidiu s-a petrecut ceva de-a dreptul incredibil. Și am văzut asta atunci, live la TV, dar n-am scris nimic pentru că am așteptat să văd cum sunt comentate lucrurile în spațiul public, cum tratează presa subiectul. Evident, o dezamăgire cumplită, românii din zona asta sunt proști iremediabil, nu știu de ce mai am pretenții de la specialiști.

Să mă întorc la subiect. Pe finalul meciului Viitorul – Astra, oaspeții au reclamat faptul că gazdele au marcat în urma unei faze în care au dat dovadă de lipsă de fair-play. Adică n-au dat o minge înapoi, minge trimisă în aut pentru că era un jucător giurgiuvean accidentat. Dincolo că e o tâmpenie, golul a fost marcat după vreo alte 30 de pase și o fază fixă, reușita a pornit un val de nebunie pe banca Astrei. În fine, Hagi s-a dus la Mulțescu să își ceară scuze, dar s-a trezit cu un babuin de pe banca Astrei în cârcă.

Yuksel Yesilova îl cheamă pe întinzătorul de Bengay pe bucile fotbaliștilor care s-a trezit să îl numească hoț pe Hagi. Înțelegem, da? Hagi e hoț pentru că echipa lui n-a dat mingea înapoi și, după câteva minute, echipa lui a dat gol. Și nu doar că l-a numit hoț, dar lepădătura sărea și la bătaie, a fost ținut de ăia din staff-ul lui să nu se repeadă la Hagi.

Ok, trec peste faptul că pomenesc un individ despre care presa scria că a dat țepe pe la FC Brașov, că făcea speculă sau că intermedia transferuri pe la FCSB. Mâncătorul ăsta de ardei pe grătar are marele noroc că a făcut asta într-o țară de lași și de fătălăi. Din păcate pentru Hagi, asta e țara lui. Pentru că dacă mângăietorul de buci de fotbalist proceda la fel în țara lui natală abia acum era terminat de medicina legală. Coseau ăia la el două zile să închidă urmele de lamă de microbist turc. Pentru că da, oricine a fost în Turcia și oricine a interacționat cu turci până acum știe că pe acolo nu e de glumit cu Hagi. Am experimentat și eu treaba asta, am mâncat gratis pe la bodegi turcești pentru că sunt român și ultima dată m-a ajutat un turc fan-Fenerbahce să filmez ceva la Kiev, la finala UCL, doar pentru că a auzit că vin din țara lui Hagi.

Sunt persoane pe care ești obligat să le respecți, persoane care au făcut ceva pentru țara în care te-ai născut, oricum, mult mai mult decât 99.99% dintre români.

Sigur, în România nu se întâmplă ca cineva să sară și să-l pună la punct (prin discurs, nu altfel) pe Nuru Massage ăla. Noi încercăm să citim pe buzele lui Hagi, să vedem dacă poate i-a zis el ceva înainte. Și dacă nu iese așa, încercăm să vedem că poate jucătorii Astrei au fost traumatizați de lipsa de fair-play și nu s-au mai putut apăra. Sau poate că Viitorul a câștigat pentru că nu s-a transferat Manea la Chelsea, așa cum Hagi n-a spus niciodată, dar așa cum presupunem noi toți c-a făcut-o doar pentru că ne e comod să lovim în el.

Urât popor în această mișto țară! Hagi e hoț, Halep e blatistă, Nadia e trădătoare, Năstase e curvar. Mâine-poimâine mă aștept să aud ceva nașpa și despre Ovidiu Popescu. Asta ar fi ultima!

4 comentarii

  • Scutariule, cred ca ti-am mai comentat la un post de-ale tale despre Hagi. Este foarte frumos ca ii iei apararea lu’ Hagi si il ironizezi pe otoman, numai ca, daca vrei sa fii obiectiv (conditie imposibila pentru o fiinta umana), fii pana la capat. Hagi, la fel ca alti mari sportivi romani, a facut ce a facut, IN PRIMUL RAND, pentru buzunarul lui, nu pentru Romania. Hagi a facut academia de fotbal pentru buzunarul lui, nu pentru Romania. E ca si cum m-ai lauda pe mine ca detin lantul de magazine propriu si ca imbunatatesc economia locala… cand eu o fac exclusiv pentru mine si pentru familia mea. Din pacate, caracterul lu’ Hagi lasa de dorit – asta reiese cel mai bine cand vorbeste despre Ianis si cearta toata Romania ca nu e convocat la nationala mare de la 14 ani, scotandu-ne in fata argumentul suprem: “este capitanul echipei de pe primul loc” :))))))) Echipa la care tati e patron, antrenor, maseur, portar…etc. Eu sunt stelist, nu dinamovist, nu fîcîsîbist, asa ca n-am niciun motiv sa dau in el. Tot ce am de spus e ca noi oamenii normali si, in special, voi oamenii de presa, sa luati ‘tot pachetul” cand analizati o persoana, nu doar ce va convine. Cat despre titulatura “regele”, asta trebuia acordata lu’ Helmuth, in primul rand, sau lu’ Iordanescu, Ienei, Balint ori Lacatus – persoane care au pus o echipa romaneasca pe aceeasi lista cu Real Madrid, AC Milan, Barcelona, Man Utd, Liverpool…etc. Sa nu uitam ca un drogat (Mutu) are cifre mai bune decat Hagi la nationala intr-o era a fotbalului mult mai grea.

  • cand o sa incetezi sa il pupi in fund pe hagi? :)) cand o sa intelegi ca e un semi-nimeni. si ca performantele sale sunt mediocre… ca fotbalist a fost bun doar solo, dar nu a fost de treapa lui cr7 de exp, a fost unul din cei mai buni romani si atat. Iar ca antrenor e un blatist ordinar, un agramat care distruge romana la conferintele de presa, si e numit “rege” pe nedrept, rege ca ce? Acuma mai nou, si ianis e “fiul regelui”, sa fiu al drq… asta lipsea. Si sunt satul de toti machedonii pana in gat ! a zis hagi sa plece la el in tara turcul, sa plece si el cu toti machedonii, sa ne lase drq in pace. Si ei si ungurii, si tiganii.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.