web analytics
Fotbal intern

Curiozități legate de meciul Dunărea – FCSB

Azi, de la ora 14:00, FCSB începe meciurile oficiale din 2019. La Călărași, cu Dunărea, partidă care măcar din punct de vedere teoretic nu ar trebui să pună mai probleme echipei care pretinde că o poate ajunge din urmă pe CFR Cluj în clasament. După toate discuțiile din această iarnă și după transferurile făcute, eu sunt curios de următoarele lucruri.

  1. Stoian

Aportul lui a fost impresionant încă din amicale. Are avantajul major de a fi venit dintr-un loc în care era în plină competiție, nu a avut nevoie de acumulări din punct de vedere fizic (spre deosebire de Florentin Matei) și nici n-a jucat un post care să necesite un nivel mare de obișnuință cu cei de pe lângă el. M-a impresionat prin inițiativă, prin lansările lungi în benzi, pe fundașii de tușă care urcă, dar și prin felul în care coordonează echipa.

2. Filip

Pentru că FCSB e singura echipă din fruntea clasamentului unei țări din Europa care nu are rezervă de fundaș central, Lucian Filip are șanse mari să joace în cuplu cu Bogdan Planic, Bălașa fiind suspendat. Filip, altfel un fotbalist corect, mi se pare departe de a avea calitățile necesare pentru acest post și, mai important, văd că n-are deprinderi de fundaș central. Cu Dinamo Kiev s-a văzut cel mai bine, adversarul puternic scoțând în evidență problemele lui Filip de sincronizare cu Planic și hibele în poziționare. Sigur, Dunărea e un adversar facil, așa că Filip ar putea să iasă perfect din meci. Sau nu. Vedem.

3. Sistem

N-au mai oprit discuțiile legate de 4-3-3, s-au alintat cu 4-1-4-1 și s-ar putea să joace tot 4-2-3-1. Teja și-a dat seama că nu are marfa necesară pentru a juca ceea ce anunța că vrea să joace, așa că va continua pe ceea ce Dică a propus în întregul său mandat, mandat în care FCSB s-a ”specializat” în a fi echipa care nu poate desface apărările aglomerate pe care cele mai multe echipe din subsolul clasamentului le organizează împotriva lor. Poate reușește Teja.

3 comentarii

  • Teoretic ar trebui sa fie un meci ok.
    Transferurile au fost bune, doar ca nu acopera ce trebuie. Sigur Stoian si Matei au o calitate bune si cel putin Matei mi-a placut. Daar…problema o sa ramana mereu in aparare.
    Si ca tot era vorba de Filip… am vazut un interviu cand zicea ca… cele mai bune meciuri sunt alea cu echipele care joaca fotbal si nu se baricadeaza pe doua linii… deci cam toti isi dau seama de mica problema cand joca cu “fecesebe”

  • Cred ca o sa aiba meci greu Teja si daca e sa castige nu va fi datorita lui. Ceva individual care sa desfaca autobaza… Si eu astept sa vad in sfarsit un playmaker din nou la FCSB. Cam de la Sanmartean n-a mai fost… Sper insa ca Stoian sa incerce sa joace un pic mai simplu pt inceput. Vreau sa-l vad pe Man superprezent in joc; sper sa vad un Coman mai lipit la gol… E valoare la echipa, e pacat sa nu explodeze ca joc, sunt toate premizele. Nu ma intereseaza neaparat campionatul, vreu sa vad fotbal. Plecam cu un cadou parca nesperat acu’ cateva luni: nu-i mai vedem sprancenele arcuite pe fata lui Dica la fiecare cadru cu banca de rezerve.
    Am o curiozitate mare cu trupa lui Rednic, daca reuseste sa lipeasca o echipa si ce fel sunt “peticele” care au venit in iarna.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.