web analytics
Fotbal intern

Are FRF curaj să repartizeze Steaua în serie cu FCSB 2 la anul?*

*evident, plecând de la ideea că Steaua București va promova în liga a treia la anul, în ciuda matrapazlâcurilor care se petrec tot mai des

Aud că sunt prime de 150 de euro pentru ca Progresul Spartac 2 să încurce Steaua. Și că vor veni cu fotbaliști de la prima echipă să joace azi. Dar, na. Așa a fost și cu Academia Rapid. Mai aud că Metaloglobus 2 va fi premiată dacă va încurca Steaua. Evident, e speculație și nu certitudine. Dar așa spun oamenii implicați. Și mă întreb pentru ce toate astea?

Păi iată pentru ce. Dacă promovează, iar jocul de până acum o dă drept favorită la promovare, Steaua București poate pica în sezonul următor în serie cu FCSB 2. 🙂 Adică în liga a treia cu echipa a doua a FCSB-ului. Și sigur, aici nu mai vorbim despre partea sportivă. În mod normal la meciul cu Steaua cei de la FCSB 2 vor defila, trimit acolo un Golofca, un Achim, un Daniel Benzar și vreo doi-trei alți fotbaliști de la prima echipă și îți spulberă Steaua. Dar vrei să ajungi în situația asta? Vrei să joci contra Stelei și să se zguduie Ghencea?

Nu cred că vrei. E interesant ce va face FRF. Pentru că, din câte am înțeles de la un coleg care se pricepe la fotbalul mic, FRF va avea opțiunea de a evita o asemenea întâlnire. ”Steaua ar putea fi pusă în Seria 3 dacă s-ar dori evitarea întâlnirii dintre cele două echipe. Criteriile sunt zonale, așa se fac seriile în Liga a treia. Dar uite, FCSB 2 e în Seria 2 cu Voluntari 2 și Spartac. Dar în Seria 3 sunt Tunari, Popești-Leordeni, Chiajna 2 și Domnești, adică tot echipe din zonă. Deci FCSB 2 și Steaua se pot întâlni dacă vrea FRF. Dacă nu, nu”.

Și, ca să apelez tot la omul care se pricepe, l-am întrebat cum crede el că ar fi logic să se facă repartizarea dacă se respectă criteriile zonale. Și mi-a zis așa: ”Fiind ambele din București nu ai cum să le pui în serii separate. Pe alea din Ilfov mai spui, că unele sunt la vest, altele la nord. În Seria 2 cu Constanța, Buzău, trebuie să aduci niște echipe din altă parte și așa ajungi la estul Ilfovului. Iar la vestul Ilfovului le pui pe alea dinspre Pitești”.

Bine, discuția e pentru viitor. Până la liga a treia mai sunt probleme. Gen sistemul idiot de playoff în care anticipez o Academia Rapid (deși toți îmi zic că nu va supraviețui până atunci) la care vor veni tot mai mulți jucători de liga 1 (vezi Vasile Maftei). Mai vâd bețe în roate de la echipele pe care, coincidență sau nu, Gigi Becali le are la degetul mic (vezi Metaloglobus 2 care e deținută de un amic al finanțatorului FCSB).

14 comentarii

 • Anul trecut, FCSB 2 a fost in seria a 3-a, iar Metaloglobous in seria a 2-a….

  Legat de faptul ca Progresul Spartac foloseste jucatori de la prima echipa la echipa a doua, nu e nimic rau in asta…. A facut-o si FC Voluntari contra lor, o facea si Dinamo din cand in cand, in perioada in care Dinamo 2 evolua in Liga 2. Ba chiar de cateva ori Dinamo 2 a decis cine promoveaza in Liga 1 si nimeni nu s-a plans.

 • Eu credeam ca derby-uri sunt cu Dinamo, Rapid, Petrolul, Craiova, Timisoara etc. Nu cu FCSB o echipa înființată de prea putin timp si cu care nu are nici un meci direct.
  Daca as fi suporter Csa nici nu i-as baga in seama pe FCSB. Doar nu ei zic ca FCSB sunt nimeni in drum. De ce dintr-o dată sa fie un mare interes in tribune pentru unii neimportanti?

 • Exagerati foarte mult si vedeti conspiratii peste tot, probabil din cauza ca va temeti ca proiectul CSA va esua. Eu zic ca nu va esua decat daca va fi sabotat din interior.

 • Si totusi de ce le-ai pune bete in roate de pe acum si nu in playoff? Adica daca ii incurci acum ce mare problema le provoci? In cel mai rau caz termina pe 2 si intra in play-off la 1 punct in spatele celei de pe primul loc. Mare scofala.

 • bun, deci toata argumentatia tine de faptul ca fcsb se teme de….peluza sud ? adica, daca steaua promoveaza, poate cade in serie cu fcsb, care ii va calca in picioare, DAR, bai, sunt aia din peluza si se zguduie stadionul !
  uite ce cred eu: steaua va promova si fie ca va juca in serie cu fcsb sau nu, va sta macar doi ani in liga a treia. poate ca acum fcsb ii sicaneaza, dar…si ce ? daca esti bun, pe teren bati oponentul. motivat sau nu financiar.

  • si stii ce ? eu cred ca frf ii va baga in serie cu fcsb pt a creste interesul competitiilor organizate dezastruos de ei.

  • nu, n-are legatura cu ce spui tu acolo. e vorba despre faptul ca interesul din jurul unui meci steaua – fcsb 2 va fi imens, peste ce e in liga 1 in mod normal. si asta atrage atentie, frf n-are voie de atentie pe subiectul asta cat timp n-a fost in stare sa lamureasca situatia. de asta ma intreb daca nu cumva vor evita, trecand steaua in cealalta serie

   • vorbesti de palmares, nu ? mama cata agitatie pt ceva birocratic si necinstit, ce se decide ca apartine cuiva de o maniera subiectiva.
    hai sa ti dau o veste proasta. palmaresul, dupa cum spunea si burca de la academie, nu e palpabil. ei nu-l pot cumpara la licitatie. ramane la decizia frf cui i-l atribuie. asa este peste tot. palmaresul este cea mai mare minciuna. frf nu are nici o problema cu steaua contra fcsb in aceasi serie pt ca nimeni nu o va intreba de buna ziua cand va atribui palmaresul. vestea proasta e ca csa nu va avea niciodata recunsocut palmaresul cu cce si supercupa. de ce ? pt ca frf nu poate fi obligata sa o faca. vor respecta deciziile civile, penale etc., dar pe plan sportiv vor atribui fcsb palmaresul. and there is nothing we can do about it !
    petrolul, lugano (adversara fcsb) ,napoli, como….tu ai vazut cum le-a fost atribuit palmaresul de federatiile nationale ? te crucesti . resemnati-va cu faptul ca in sufletul vostru steaua de la csa este STEAUA, pt ca…pe hartie fcsb va avea mereu cce desenata.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.