web analytics
Fotbal intern

Curaj, MM! Alături de Stoica!

Ok, glumesc! Dar chiar și așa, Mihai Stoica a fost redus la tăcere, săracul, fix în unul dintre puținele momente în care chiar avea dreptate. Omul care i-a adus la FCSB pe Elton, Andrey, Tatu sau Golubovic s-a plâns înainte de meciul FCSB – Astra de starea gazonului de pe Național Arena. Concret, Stoica a acuzat Primăria București că procedează tâmpit atunci când dă verde pentru organizarea unei competiții fără miză reală să se dispute pe gazonul și așa afectat. Mai precis, vreo 3000 de copii care joacă fotbal și care, uite, au măcinat iarba.

Eu îi dau dreptate lui MM, chiar dacă Gigi Becali l-a certat c-o critică pe ”fina”, pe Gabriel Vrînceanu. MM are dreptate, însă la nivelul opiniei publice nu va primi recunoaștere. Cum de ce?

Pentru că suntem o nație de hipsteri heirupiști. Orice seamănă a idee bună cu potențial nobil e luată în brațe de popor, indiferent de absurd. Concret. Atunci când vei spune că cei 3000 de copii n-aveau ce căuta acolo, toți vor sări să îți dea peste nas. ”Cum? Copiii trebuie să facă sport! E stadionul bucureștenilor, din banii lor a fost făcut”. Pariu!

Doar că bunul simț spune altceva. E ca în cazul alergărilor care nenorocesc un oraș și așa sufocat de trafic. Era musai ca cei 3000 de copii să joace acolo? I-a ajutat cu ceva, concret? Și daca da, ajutorul pe care l-au avut a fost mai important decât pierderea suferită de stadion prin distrugerea gazonului?

Eu spun că cei 3000 de copii puteau să joace și în altă parte, acolo unde n-ar fi contat absolut deloc dacă măcinau iarba. Căci da, asta se întâmplă când pe gazon intră 6000 de picioare! Și FCSB, la fel ca orice alt club care închiriază Arena, putea să aibă condiții bune pentru zecile de mii de coco cheltuite cu organizarea fiecărui meci. Pentru că interesul suprem al investiției trebuie să fie și încasarea de cascaval la bugetul local.

Repet, e bine că fac sport copiii, whatever. Dar în cazul lor existau soluții care să nu deranjeze pe alții. N-au avut niciun beneficiu real de pe urma jocului de pe gazonul Arenei, acțiunea aia doar a compromis șansele altora de a avea condiții civilizate deși plătesc sume importante.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.