web analytics
Opinie

Cum te fură curierii FoodPanda

Lucrez de acasă, că e frumos afară. Am geamul deschis și, de la vecin, intră un miros incredibil de plăcinte. Ca la bunica acasă, nu altceva. Ma inundă, efectiv. E superb. Înghit în sec, mai iau o gură de cafea, dar nu rezist. Vreau plăcinte. Să plec de acasă nu pot, lucrez la ceva ce trebuie publicat oarecum urgent. Să îmi iau gândul nu pot, miroase incredibil de bine.

Îmi aduc aminte că am comandat în trecut niște plăcinte de la o patiserie, undeva în zonă. Nu e același lucru, dar măcar mă consolez cu ideea că respir aerul plăcintelor home-made de la vecini în timp ce rumeg plăcinte ”de comerț”. Intru în aplicația FoodPanda, mă uit la istoric, identific restaurantul și comand. Și începe show-ul. Primesc mail că a mea comandă e înregistrată, așa că îmi fac de treabă în continuare. Preț de vreo 5 minute. Surprinzător de repede, mă sună cineva.

 • Bună ziua!
 • Bună ziua! Zic și eu.
 • De la FoodPanda vă contactez. Trebuie să vă ridic comanda de la restaurant, însă cei de aici au o problemă.
 • Aoleu, ce problemă? Întreb eu, gândindu-mă deja că trebuie să ronțăi un biscuite uscat care e prin casă de o lună în loc de plăcinte.
 • Mi-au spus că nu le merge tableta și că nu pot vedea plata online. Și singura variantă e să le plătesc eu cash, apoi să îmi dați dumneavoastră banii când o livrez. Iar banii care v-au fost luați din cont vi se vor returna în 24/48 de ore.

Cum pe cash nu stau bine, pentru că aproape niciodată nu am cash, îmi iau gândul.

 • Nu am cum să îți plătesc cash, nu am bani scoși, de aia am comandat online.
 • Ah, păi și cum facem?
 • Nu știu, tu să îmi spui.
 • OK, atunci le spun să anuleze și vă veți lua banii în 24/48 de ore înapoi în cont.
 • OK, anulează atunci!

Resemnat, închid telefonul și revin la treabă. Și cum băteam eu în tastele laptopului, mirosul de la vecini continua să intre pe geam. Așa că mă apucă dracii. Adică cum, nene? Restaurantul nu își asumă problema tabletei? Ce era dacă îmi livrau și le intrau banii când își revenea tableta. Dar… Ce treabă are tableta cu intratul banilor? Sună din ce în ce mai ciudat, așa că intru pe chat-ul online de la FoodPanda să lămuresc.

Îi explic acolo treaba unei domnișoare, Ana-Maria. Zice că verifică, dar mă tot întreabă dacă nu mi-a fost livrată comanda. Îi zic, evident, că nu. Durează vreo 20 de minute, după care pe chat intră și altcineva. Probabil un supervizor, Marius. Marius mă întreabă același lucru, dacă mi-a fost livrată. Încep să mă enervez. Nu, evident că nu mi-a fost livrată, mai eram aici dacă era livrată? Alte zece minute, timp în care Marius spune că vorbește cu restaurantul și cu curierul. Apoi mă sună.

Ce să vezi? Curierul i-a spus lui Marius că mi-a livrat comanda! Restaurantul, la fel, spune că a dat produsele curierului și că n-are nicio problemă! Hopaaa! Deja nu mai e neînțelegere, e înșelătorie. Marius de la FoodPanda mă asigură că a vorbit cu livratorul și că livratorul zice că mi-a dat produsele. Tare? Cât de tare! Și, împreună cu Marius de la FoodPanda, îmi dau seama de manevră.

Ca să vedeți cât de tare e românul, cum găsește el noi metode de a fura! Cum face un livrator bani pe lângă? Păi simplu, sună clienții și le bagă treaba cu cash-ul. Apoi vine, colectează banii de la mine, și își vede de treabă. Eu cred povestea cu ”tableta” și cu ”returul banilor în cont în 24/48 de ore”, însă suma e mică, nu stau să verific. Nici banca nu mă atenționează, că e sub 100 de lei, așa că în 99% din cazuri uit. Și curierul și-a făcut, pe lângă banii de la FoodPanda, și 100% din valoarea comenzii, banii cash pe care îi dau eu în clipa în care îmi dă produsele. Mișto, nu?

L-am sunat înapoi pe curierul mincinos și… ce să vezi? ”Nu știu despre ce vorbiți, n-ați discutat cu mine niciodată până acum!”. Și mi-a închis telefonul. 😀

Marius de la FoodPanda s-a cam panicat când și-a dat seama de schemă. Și sper că vor lua niște măsuri, că e cam penal ce se petrece!

39 comentarii

 • Ramai cu bani dați pana ți se scade din portofel de panda avantajul tău este ca ramai cu produsele,la refuzul comenzi bani se scad dar ramai cu produsele .

 • Revin cu rectificare: , Acrl client in urma returnarii de 150 de lei ,mi a dat tips de fiecare dată când am mai ajuns la rl!

 • Sunt contrariat cat de inventivi sunt oamenii pt a câștiga bani nemunciti cinstit!Il cred pe dl.Scutariu ,cu toate că nu Food Panda ori orice alta Platforma este de vina,ci lipsa de demnitate a unor astfel de indivizi!Dar aceste companii deja iau măsuri impotriva excrocilor si prima măsură este sa i elimine pe viata din acest job!Problema este ca unul care vrea sa si castige pîine in mod cinstit ,are de suferit din cauza unor oameni care nici cand li s a dat sansa de a muncii cinstit, nu renunta la ce stiu ei mai bine sa facă !Mie mi s a intamplat o data sa merg la un client de peste 10 ori,care niciodată nu lasa tips ,dar mi am facut treaba curat de fiecare dată și l am si salutat in mod civilizat!De data aceasta ,fiind pe hol întuneric, in loc deco hartie de 50 mi a dat una de 200!Cand am iesit din clădire, cum.am obiceiul, am verificat si imediat m am intors la client sa rezolv situația!Vreau sa spun ca dupa acea întâmplare, de fiecare dată omul nu a dat tips !Deci atenție!!!Chiar daca te bucuri pe moment ca ai castigat ceva nemeritat ,pe urma poti pierde mult mai mult împreună cu jobul si Increderea oamenilor!E o lege divina care ne sanctioneaza ,chiar daca oamenii nu pot!Aviz amatorilor!

 • eu am comandat prin ei si asteptam confirmare de la restaurant. asa imi zicea aplicatia, astept cam 12 min si comanda se anuleaza. Primesc email ca banii imi vor fi returnati in cont in 2-3 zile lucratoare. Ok … asta a fost pe 5.07.2020. Le-am trimis email si mi-au zis sa verific cu banca mea ca ei au trimis banii :))) sun la banca sa imi zica ca ei nu vad nimic cum ca trebuie sa primesc bani. Suma e doar 40 lei nu e problema. Dar vreau sa zic ca sunt niste nesimtiti si jegosi.

 • Problema este ca riscul este enorm… nu de politie, procuratura si alte nebunii de genul dar daca faci de 10 ori treaba asta intr-o luna si sa te faci cu 200-300 lei in plus la buzunar in tura 11 poate dai de unul care e patit, e flamand si nervos… si cand vii sa-l faci de 20 de lei, iti da una de-ti sar 20 de dinti (si masele ca sa iasa la numar) si te trezesti ca dai de 10 ori banii la stomatolog. Si nici n-ai ce mare plangere sa faci ca inseamna autodenunt. :)))

 • Bravo pentru vigilenta, huo pentru ca nu ai Cash la tine. Mi se pare o neglijența vecina cu prostia sa umbli doar cu plastic la tine.

  • Sunt livrator la panda..Nu prea se leagă ce spui,comenzile la panda sunt plătite de livratori,din banii proprii…ii recuperează după de la client,asa ca nu vad cum putea sa te fure

 • Mda… ești tare și tu. 🙂 Descarca-ți o aplicație care înregistrează convorbirile, și asa ai dovezi solide.
  Eu am asta; Cube ACR

   • Nu e legal in sensul ca nu ti le ia in considerare la tribunal. La politie, ca sa porneasca o ancheta sau sa inregistrezi o plangere, poti duce ce vrei tu. Singura problema e daca politia ajunge sa demonstreze ca ce zici tu e fals, dar politia nu se duce cu inregistrarile tale la procuror, ci cu ce au gasit ei.

   • Haha, din categoria “camera nu e omologată” (de parcă ar omologa cineva camere).
    Deci: Doar statul nu poate să te înregistreze fără mandat. E convorbirea ta, faci ce vrei cu ea. O înregistrezi, o păstrezi, treaba ta, că e a ta. Dacă faci ceva ce îl prejudiciază pe interlocutor (gen o faci publică), atunci poate să te dea în judecată și să dovedească prejudiciul și că ai greșit cu ceva.

     • Merg, merg si inregistrarile. :)) nu doar o singura data am folosit in instanta. Sunt mijloace materiale de proba. Ok, ca nu poti folosi integistrarile cu terti decat in anumite conditii, asta e altceva, dar inregistrarea apelului tau telefonic purtat cu partea adversa merge.

 • Prima măsură care trebuie luată e sa depui plangere penală împotriva curierului pentru că, până una-alta, tu ești singurul păgubit din schema asta. Altfel, pe curierul respectiv îl va durea in penis și va continua să practice schema asta.

  • mie mi s-a furat echipament electric de pe santier de vreo mie de euro. dupa un an am primit o scrisorica de la parchet ca, “avand in vedere valoarea redusa a pagubei, se renunta la urmarirea penala”.
   iti spun eu ce face procurorul cu plangerea ta catre curierul de mancare…

   • Datorita unor oameni ca tine e România unde e… Pai și tu când ai primit hârtia aia ce ai făcut? Te-ai uitat la ea ca măgarul la opinci și ai luat-o la trap, este? Știi că puteai face contestație, nu? Știi că puteai face plângere împotriva procurorului, nu? Și știi de ce? Pentru că în Codul penal nu e trecută o limită minimă pentru prejudiciu, înțelegi? Bănuiesc că nu, pentru că tu faci parte din categoria “las-o așa cum a căzut” și apoi te plângi pe Facebook, pe la Scutariu și la bloc cu boschetarii cu care bei cele 4 chile de bere seara

    • Pe langa faptul ca o lasa asa, mai departe impastie si pareri despre cat de proasta e justitia. A se vedea “iti spun eu ce face procurorul cu plangerea ta…”. E plin de specialisti.

 • Vezi ca te-ai cam impiedicat in poveste Cristian Scutariu. Daca curierul a platit la local comanda ta de 25 lei si nu ti.a livrat com. Nu are cum ca curierul sa isi dubleze venitul pt ca el este pe minus cu 25 lei. Din proprii lui bani personali. Nu din bani firmei Foodpanda

  • Comanda era plătită în avans online. Deci comisionul curierului era asigurat. Apoi când venea la ușă mai primea banii pe comandă, că cică nu a mers plata aia online.
   Deci jegul câștiga atât comisionul din comanda achitată online, cât și întreaga valoare a comenzii. Cum a zis un tip mai jos, scoate cablul ăla de net din PC/router și taie-i mufa.

 • Nu stiu care este costul de oportunitate pentru tine, insa pentru 30 de lei, eu as fi lasat munca, as fi iesit 30 de min si mi-as fi luat placintele.

  • In mod normal, da. Insa era o urgenta treaba la care lucram. Si nu e asta ideea, oricum. Dar da, in mod normal as fi iesit.

  • Pai 20 de lei de la el, 30 de la tine… Nu știu câte curse poate sa facă un curier dar dacă scoate 50 lei fără mare risc (fie nu îți dai seama de banii neprimiti pe card, fie e cuvântul tău împotriva cuvântului lui) … Romanu nostru ii fura sa știi.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.