web analytics
Fotbal intern

Cum se îngrașă fotbaliștii?

Și e simplă curiozitate, nu e critică. Ok? Mă uitam la Harlem Gnohere, deși mai sunt jucători din Liga 1 în situația lui. Și nu doar în Liga 1, văzusem recent niște poze cu Hazard în care belgianul părea că a scăpat în frigiderul cu Kinder Bueno. Pufos, cu colac, cu aripioare, cu un pic de gușă. Și mă străduiesc să înțeleg cum reușesc niște sportivi să se îngrașe așa.

Mă întreb asta pentru că oamenii ăștia sunt, în general, într-un regim controlat. Au minimum un antrenament pe zi, de multe ori două. Au mesele controlate, măcar două pe zi. Depun un efort uriaș atât în timpul ședințelor de pregătire, cât și în timpul partidelor. Ori ca să ajungi cum a ajuns Gnohere acum, după pauza de vară și după accidentare, ar însemna că trebuie să bagi în tine non-stop. Adică să mănânci prostii fără oprire. Pentru că realist vorbind, diferența dintre Gnohere de azi și Gnohere de… de când arăta normal e mare, nu sunt 3-4 kile, par mult mai multe.

Sau fie, au pus kile în plus. De ce le ia atât de mult să scape de ele? Că aici ne întoarcem la ce spuneam mai sus. Ok, te-ai îngrășat în pauza de vară sau pentru că ai fost accidentat. Dar intri în programul normal, faci două antrenamente pe zi, mănânci la club ce îți spune doctorul, joci pe căldură, faci efort în meciurile oficiale. Cum să nu scapi de kilogramele astea?

Nu mai am nici eu 18 ani ca să am metabolism de pus în vitrină, dar chiar și așa reușesc să îmi controlez greutatea. În ultimele veri am slăbit destul de mult la plecările cu motocicleta. Peste 10 kile în Siberia, undeva în jurul a 9-10 kile în Mongolia, chiar și vara asta, prin Țările Baltice și Rusia am dat jos 6 kile, chiar dacă efortul fizic a fost mult mai mic. Și în mod normal, am o ”rezervă” de 5 kilograme de care pot scăpa într-un timp relativ scurt, trebuie doar să îmi ordonez mesele și să îmi reglez depunerea de efort, jonglez cu ele cum vreau.

În condițiile astea, îmi explică și mie cineva cum ajunge un fotbalist în situația în care e acum Gnohere? Bagă în el ca disperatu’? Nu îi pasă?

3 comentarii

  • E simplu, in primul rand nesimtirea. Profita de pauza si baga in ei, cu beri, cefe la gratar, ciorbe, carbogazoase , dulciuri. Pot lua lejer 1 kg pe zi. Bineinteles ca au program de efort si cand au accidentari dar nu se tin de el sau o fac in doru’ lelii. Ce am vazut acum la FCSB, nu cred ca am vazut vreodata. Pintilii ziceai ca-i suporter, cu tricoul ala mulat pe solduri… La conditiile lor pot da jos lejer 4 kg pe saptamana. Au preparator, sauna, mauna, criosauna, masaj. Basca poti pune ore suplimentare de antrenament pe zi.

  • E vorba și de genă. Adică sunt inși care crapă în ei 16 shaorma și 43 de mici și nu se îngrașă deloc, iar alții dacă mănâncă la fel ajung la 250-300 kg. Pe unii dintre ei îi poți gini de când sunt activi. De exemplu, se vedea clar că Dică niciodată în viața lui nu va depăși 70 kg, in timp ce Dănuț Lupu era umflat cu pompa…sau Maradona… Însă asta nu e o scuză. Dimpotrivă, dacă știi că ești așa, eviți cât poți de mult shaorma și bagi mai mult trifoi cu apă.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.