web analytics
Diverse

Cum se face presa? ”Îmi spui mie, vorbesc cu ăla și apare!”

Să nu credeți că doar în România se face presă pe interes și/sau pe bani. Nu, se face peste tot în lume. Iar presa de sport e între lideri atunci când vine vorba despre publicarea unor minciuni de natură să producă unor persoane beneficii de ordin financiar.

V-am tot zis, de-a lungul timpului, cum câștigă direct impresarii de pe urma colaborării drăguțe cu jurnaliștii. Ăștia din urmă se aleg cu o știre, impresarii se aleg cu bani. Și, evident, se poate ajunge ca banii să curgă, să picure, și către jurnaliști.

Revenind, nu doar în România sunt cazuri de tipul ”acest transfer a fost intermediat de Anamaria Prodan” la finalul fiecărui articol. Sunt și în străinătate, acolo unde probabil nu vă așteptați. Și, pentru că am auzit numai lucruri bune despre un nene din Italia, am zis să scot în față o treabă zisă recent de Ioan Becali pe care nimeni, evident, n-a preluat-o în presă.

Știți știrea GSP de acum câteva săptămâni, după ce AS Roma îl concedia pe Di Francesco, nu? Aia cu ”Exclusiv, Gică Hagi pe lista lui AS Roma!”. 🙂 Am râs, am glumit, neșansa lor a fost ca la 5 minute după ce au publicat-o Roma să anunțe că Ranieri e antrenor. În fine, mirosea de la 50 de kilometri a fâs de cal.

Și uite ce zice Ioan Becali, un om care s-a ocupat de-a lungul vieții cu astfel de manevre. Întrebat la DigiSport care a fost faza cu Hagi la Roma, Ioan Becali a zis:

Gică Hagi, antrenor la AS Roma? A făcut-o Pietro Chiodi, care a lucrat cu noi și acum a rămas pe acolo prin Italia. Acolo există Gianluca Di Marzio (n.r. – un jurnalist italian), care e și prietenul meu. Îi spui lu’ ăla ceva și ăla bagă în CalcioMercato, cutare, cutare, cutare. Vrei să auzi ceva în Italia, mâine? Îmi spui mie, vorbesc cu Di Marzio și mâine bagă: ”Milan îl vrea pe Lucescu!”. Apare!

Cum? 🙂 Du-te, mă? Chiar așa? Vaaaai, ce rușinos! Marele Di Marzio căruia îi suflă lumea-n cur de parcă a inventat știrile? Da, fix el! Are cineva nevoie să facă un boost unui jucător, unui antrenor? Bam, o livrează la Gianluca, Gianluca își pune degețelele în funcțiune, știrea e online!

T A L E N T ! ! !

10 comentarii

      • Înțeleg exact despre ce este vorba în articolul tău, la fel cum și tu înțelegi exact ce vreau să spun… Dacă cineva are impresia că există vreo societate perfectă în lumea asta, e caz de internare. Problema este că la noi in țară totul este exagerat: mită în exces, prostie în exces (a se vedea strania poveste a susținătorilor SC FC Fcsb SA), corupție în exces, curvăsăraie in exces (a se vedea modul în care au apărut și promovat în media prostituate)…totul în exces! Dar, să ne înțelegem: nimeni, în afară de noi, nu este de vină pentru tot haosul ăsta! Că nu nu l-au adus extratereștrii pe Dragnea. El este plecat dintre noi și fiecare dintre noi este mituibil, prost, corupt și curvă. Pe noi nu ne deranjează că Oprea se plimba cu A8, pe noi ne deranjează că noi nu ne plimbăm cu A8.

  • Exista în mentalul colectiv din Romania idea că poporul nostru (la modul general că or mai fi și excepții) ar fi cel mai corupt, cel mai fara bune maniere, cel mai needucat… etc. Nu noi am inventat apa caldă și nici mersul pe bicicletă. Becali (pt că asta e subiectul postării tale) și alții nu fac decât să copieze modele consacrate și singurul lui aport la aceste modele este o “atingere” fina care face modelul funcțional și în Romania.

  • Cine a dat stirea ca Genoa e la un pas sa il transfere pe T Baluta cu 2 zile inaintw de transferul la Brighton?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.