web analytics
Opinie

Cum scoate Telekom din grilă canalele pentru care am semnat un contract?

De câteva zile, pe posturile Telekomsport este promovat intensiv un nou produs: ”Telekom Sport +”. Sunt spoturi pe tema asta, chiar și comentatorii de la fiecare partidă au sarcina să anunțe. Iar anunțul lor sună ceva de genul: ”Începând cu 4 octombrie canalele Telekomsport 1 și 2 vor putea fi văzute doar pentru cei care au pachetul Telekom Sport +. Abonații cu pachet L vor putea vedea gratuit, cei cu pachet M trebuie să se aboneze la Telekom Sport +”.

OK, oamenii vor să pună posturile cele mai urmărite într-un pachet separat cu un preț mai mare, de acord. Însă cum vine asta cu ”abonații M trebuie să acceseze pachetul Sport +”?. Adică eu, om care am un contract cu Telekom și care plătesc o sumă fixă pentru niște servicii fixe sunt în situația de a vedea cum contractul este modificat unilateral? Serios? În ce lume există varianta asta?

Cum au luat cei de la Telekom decizia asta? Băi, știm că avem o grămadă de oameni care au televiziune cu pachet M și care au semnat un contract să primească posturile cutare și cutare. Dar ne-am gândit mai bine și nu vrem să le mai dăm. Mai scoate din posturi și pune-i să plătească suplimentar pentru ele. Huh???

Pentru că e simplu, în clipa în care am ales pachetul M l-am ales pentru că mi s-a prezentat ca un pachet care conține un număr fix de posturi, între care și toată gama Telekomsport.

Am sunat la relații cu clienții și, ce să vezi, nici acolo nu era foarte clar. Iată ce mi-a spus doamna drăguță de la celălalt capăt al firului, aproximativ:

Posibil să se scoată, dar mai sigur o să știm din data de 4. Întotdeauna când s-au făcut asemenea modificări au existat și variante să le reintroducem și să acordăm credite. Deocamdată nu am primit ultima variantă, cum se va face. Dar eu zic să nu vă speriați pentru că veți putea beneficia în continuare de ele și tot la același preț. O să existe variante, întotdeauna au existat și vor exista și de data aceasta”.

Poate înțeleg eu greșit fenomenul, poate că au voie să facă ce vor, nah. Dar care mai e rostul contractului în cazul ăsta dacă ei pot scoate din înțelegere posturi și să mă taxeze suplimentar pentru ele apoi?

11 comentarii

  • Este 100% legal, au inserata in contact o clauza in care ei spun ca pot modifica unilateral grila si costurile abonamentelor si daca tu nu esti de acord cu aceste modificari poti rezilia contractul cu ei. Mi se pare normal in 2018 canale de sport sa fie un produs premium cu plata separata, la fel ca cele de filme, asa este peste tot in lume. In maxim doi ani o sa devina o normalitate, deoarece drepturile TV s-au scumpit enorm, la sport nu este cal la filme si seriale sa poti viziona oricand, aici ori ai vazut in direct ori nu mai are rost sa te uiti…

  • Un prieten care are telekom i-a sunat azi si a cerut rezilierea pentru chestia asta, raspunsul lor a fost ca a fost o neintelegere si va avea in continuare posturile gratis, probabil ca majoritatea celor care au telekom au sunat si au facut scandal iar cei de la telekom s-au razgandit

  • E absolut legal. În contract e stipulat că ei își rezervă dreptul de a modifica unilateral acel contract. Moment în care tu poți să reziliezi acel contract fără nicio problemă. În cazul de față singura ta măsură pe care poți s-o iei e să-i suni și să denunți contractul. În cazul acesta nu-ți vor percepe nicio taxă de reziliere, așa cum s-ar întâmpla dacă ai denunța contractul fără ca ei să-i fi adus modificări.

  • Dacă din greșeală mai ai ctrl., uită-pe pe el și ai sa vezi ca acolo nu este stipulat numele canalelor pe care le receptionezi doar numarul. Ceea ce ți s-a promis in punctul de lucru este o broșură cu termen de expirare . In aceeași situație a fost si RCS RDS cu canalele Discovery și ghici chiar este legal ,pt ca ei in contract si anexele aferente nu iti garanteaza grila doar nr de canale.

  • cum scoate? simplu. având asta deja specificat în contract, că poate decide unilateral scoaterea unor posturi din ofertă. în cazul meu, a fost vorba de hbo. pentru că nu aveam mare nevoie de post, i-am lăsat în pace (poți denunța contractul în condițiile astea – și asta e în contract), dar cu ceva scandal mare, iar după câteva luni, când se apropia scadența contractului, l-am negociat în termenii mei, ca să nu plec, și acum am 3 posturi hbo și 2 cinemax, la un preț mai mic

  • Ma intreb ei cum ar reactiona daca iei decizia sa le dai cu 20 lei mai putin pe luna :)) ar fi cam acelasi lucru

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.