web analytics
Fotbal intern

Cum batem Spania?

De fiecare dată când jucăm un meci la care suntem departe, departe rău de statutul de favoriți mă uit un pic ciudat la discursul celor implicați. La discursul jucătorilor, la discursul selecționerului sau la cel al oamenilor de fotbal. Și, aproape de fiecare dată, eșuez în a identifica ceva concret. Pentru că mereu ne rezumăm la discuții de tipul ”cu multă muncă și concentrare”, ”dăruire”, ”să prindem o zi bună”.

Ce ne trebuie nouă, de fapt, ca să batem Spania? Ne confruntăm cu o echipă evident mai valoroasă decât cea a noastră. Începând de la valoarea jucătorilor post pe post, trecând prin locurile în care joacă ai lor în comparație cu ai noștri, trecând și prin palmares, terminând cu exprimarea fotbalistică la nivelul naționalei. Avem, astfel, doar dezavantaje. Doar lucruri care ne fac să credem că suntem victime.

Dar soluții există!

Am avut dovada în această vară. Sigur, la un alt nivel și cu o altă miză, dar am avut-o. Naționala U21 a lui Mirel Rădoi a reușit la Euro 2019 să bată adversari mult mai valoroși. Chiar și Croația, da! Și de acolo trebuie extrase soluțiile, pentru că felul în care au reușit puștii să își depășească nivelul a fost exemplar. Spuneam și în vară, meciurile alea sunt de scos, de analizat, iar de acolo suntem nevoiți să învățăm dacă ne dorim progresul.

În teorie, putem bate Spania. Practic, rămâne de văzut dacă undeva, într-un colț izolat din creier, avem sedimentată scuza cu ”oricum sunt mai buni și nu e tragedie dacă ne bat”.

8 comentarii

 • Hai sa nu ne mai mintim cu Romania U21. Da, au jucat asa cum nu a jucat niciodata Romania si da, ne-au aratat un altfel de fotbal. Dar atat… Turneul acela e fost privit de absolut toata lumea ca un turneu de distractie… Jucatorii pe care i-am intalnit erau mai degraba focusati sa nu se rupa aiurea si sa-si rateze sezoanele la cluburile lor unde chiar castiga bani nu ca ai nostri care jucau de foame. (cu gandul sa-si faca cota sa prinda un transfer).
  Dovada – nimeni nu s-a transferat nicaieri.
  – Atacantul nr 1 al turneului Puscas se transfera in liga 2 din Anglia la fc Nimeni care trage sa nu pice prin League One…
  – Ianis se transfera (cu mari interventii ,nu mai te pacali, daca nu-l chema Hagi nu prindea decat un FCSB maxim…) in Belgia…
  – Ivan revine la CSU…ca nu-l vrea nimeni din lumea a doua a europei.
  – Manea se antreneaza prin parcuri, doar lui Gigi i s-a facut mila.
  – Baluta joaca la U23… ca la baietii mari e loc doar de carat mingea.
  – Pascanu vine la CFR unde daca prinde 5 meciuri -90 de minute in campionat cu Petrescu pe banca, dau o minge pentru o actiune de-a ta (ca sa nu ma acuzi ca vorbesc doar asa).

  Asta e U21… Repet, au jucat incredibil pentru Romania dar acolo in incinta. Aici, cu Spania joaca baietii mari iar Spaniolii nu pun botu la vrajeli de genul…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.