web analytics
Fotbal intern

Cu ce e Zero sub Man sau Coman?

CFR Cluj câștigă, însă echipa care și-a depășit condiția reală în acest meci nu a fost cea a lui Dan Petrescu, ci FCSB. Meciul a fost mai echilibrat decât ar fi trebuit să fie dacă e să ne luăm după valoarea fotbaliștilor din cele două loturi. CFR are un avantaj clar, are antrenor, are fotbaliști mai buni pe cele mai multe posturi, dar exprimarea de pe teren nu a arătat deloc asta. Oricum, sunt 7 puncte avans, iar FCSB mai poate câștiga titlul prin miracole. Miracole precum cel prin care măicuțele alea au scăpat de buldozerele trimise de cuviosul Becali să le dărâme mănăstirea ca să vândă terenul pe piața imobiliară.

Zero Popescu, săracul, nu e atât de vinovat pe cât s-ar putea crede. Faptul că a ajuns să fie jucător important la FCSB nu e altceva decât o serie de erori de judecată, practic definiția acestui club în ultimii mulți ani. El a lovit așa mingea pentru că asta poate, nu e la prima astfel de abatere, nu o să fie nici ultima. Un jucător cinstit de liga a doua, fără îndoială, Popescu e judecat prea aspru. Ca și cum ar fi greșit Kroos, vă dați seama. Sau Lampard, nah!

Mă uit la CFR-ul lui Dan Petrescu și sunt curios cum va găsi de cuviință să se replieze dacă pierde toți fotbaliștii pe care, zice-se, îi va pierde. Au jucători bătrâni, au jucători la final de contract, însă șansa lor e că testează piețe cu adevărat performante, nu păcălelile din Liga 1. Chiar și așa, tot ai nevoie de inspirație și noroc în alegeri. Sunt curios.

Cum judecă microbistul român, oare? Ce au Man și Coman ca să valoreze măcar 3-4 milioane de euro? Cu ce sunt ei peste Costache sau Itu, de exemplu? Serios, concret, cu ce? Lăsați valoarea indusă de impresari și de intervențiile halucinante/halucinogene ale finanțatorului FCSB. Pe bune, ce au făcut ei până la vârsta asta, 22 de ani, ca să merite măcar privilegiul de a fi menționați în discuții serioase alături de cluburi mari din Europa? Întreb pentru că sunt oameni care chiar îi văd drept mari fotbaliști, drept vedete ce așteaptă transferuri uriașe. E Costache sub ei? Sau, că tot l-am certat, cu ce e Ovidiu Popescu mai slab decât cei doi colegi ai lui? N-au goluri, n-au pase de gol, n-au evoluții strălucitoare, ies în evidență o dată la fiecare 6-7 meciuri. Suntem chiar nebuni la cap? Ce club serios cumpără așa ceva?

Moruțan, tati! Cât de multă dreptate să mai am? Rezerva de la FC Botoșani, viitorul megatalent al fotbalului nostru, e în continuare o rezervă sănătoasă la FCSB. Și nu văd cum lucrurile se pot îmbunătăți pentru el, că nu are nici zece procente din talentul cu care lumea-l creditează, el a fost o păcăleală pe care crapul chinezesc de la conducerea FCSB a mușcat-o. Prestația din seara asta a fost o altă catastrofă, dar vă surprinde doar dacă ați fost și voi crapi.

O nedumerire. Dacă Ronaldo, portughezul, își face codițe rasta o să îi vedem și pe ai noștri la fel? Dincolo de faptul că Deac, săracul, a tras de părul ăla ca să își poată prinde codiță… Ce e cu Man și cu Vînă? Vînă la ce și-a pus bentiță? Că bentița îi ține părul tuns cu 1 lung din părți. Sigur, asta e fix ultima problemă a fotbalistului român, dar eram și eu curios.

Despre Helmut Duckadam discutăm, pe larg, mâine dimineață. E un subiect prea complex ca să fie tratat așa, în grabă, pe finalul unui text cu note despre meciul CFR – FCSB.

5 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.