web analytics
Diverse

Criteriile după care alegi un premergător (P)

Bebelușii sunt ajutați să meargă de un premergător, aici suntem toți de acord. Însă cine îi ajută pe părinți, în special pe cei complet neexperimentați, să aleagă cel mai bun premergător pentru copiii lor, unul cu cel mai bun raport calitate-preț? Dacă ne uităm pe site-ul Noriel o să vedem că alegerea e ușor de făcut. În ramura special dedicată premergătoarelor, filtrele folosite ne ajută să facem o alegere inspirată. Sfaturile specialiștilor spun că un premergător trebuie să respecte următoarele cerințe: să fie construit din materiale de calitate, ușor de transportat/pliat și să aibă accesorii care să capteze atenția celui mic. Luând în considerare aceste criterii, m-am uitat pe site-ul Noriel și am remarcat două premergătoare care par să merite fiecare leu pe care îl vei cheltui.

Pe primul ”îl cheamă” Chicco Band Baby și la 349 de lei este unul dintre cele mai scumpe din ofertă. Dar asta cu un motiv. Premergătorul vine cu reglare pe înălțime în trei trepte, adică va fi potrivit pentru ritmul rapid în care va crește copilul tău. Este rigid și bine căptușit pentru a oferi un suport corect șezutului și spatelui celui mic și este dotat cu un buton tip ”dublă siguranță” pentru prevenirea închiderilor accidentale. La capitolul ”entertainment” remarcăm o jucărie electronică care poate fi folosită pentru un număr mare de activități, care produce efecte vizuale și auditive. Al doilea este un premergător Bretoni care costă 245 de lei. Este un premergător cu patru roți care poate fi ajustat pe înălțime în trei poziții și care este dotat cu o jucărie muzicală alimentată cu baterii de tip AA. Materialul este lavabil, iar premergătorul este dotat cu un dispozitiv care poate limita viteza de deplasare, plus un opritor de siguranță la marginea scării. Este recomandat de producător pentru copiii cu vârsta între șase luni și un an care cântăresc maximum 12 kilograme.

Vă recomand să vă documentați serios înainte de o asemenea achiziție și să respectați indicațiile producătorului și pe cele ale specialiștilor cu privire la perioada în care trebuie utilizat premergătorul. Asta pentru că există situații în care neglijarea indicațiilor și folosirea intensivă a premergătorului au dus la probleme ortopedice. De asemenea, trebuie reținut că premergătorul nu este un instrument care are grijă de copil, ba dimpotrivă. Trebuie să fiți mult mai atenți la ce face cel mic atunci când este în premergător pentru că se poate deplasa și poate ajunge astfel la surse de pericol.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.