web analytics
Diverse

Credeam că e simplu să alergi. Ei bine, nu e!

Azi am avut o zi plină, am scris la ceva de dimineață și până seara. Așa că, pe la ora 21:00, am avut nevoie să mă limpezesc la minte. Și, nu știu de ce, am ieșit la alergat. Ca să ne înțelegem, am ieșit la alergat în condițiile în care n-am mai făcut mișcare de pe vremea în care Gigi Becali era la pușcărie, boboc. Doar că alergatul e mai dificil decât credeam eu, dintr-o serie destul de lungă de motive. Iată-le!

1. Înțeleg că nu merge să alergi cu orice ”adidași”. Trebuie să ai cu spumă, cu gel, cu nu știu de care. Am sunat un fost coleg, alergător serios, care mi-a zis că pentru început e bine și cu ăia pe care îi foloseam la tenis de câmp. Și a fost bine, chiar dacă mă dor degetele de la picioare acum de mor.

2. Și ce tricou să iau pe mine? Că tricouri de alergat, adică din alea de plastic, n-am altfel decât cu echipe de fotbal. Și n-o să ies în parc la alergat cu tricoul cu Steaua pe mine, că e plin de câini în zonă. Și la propriu, dar și la figurat. Mai am și cu Dinamo, cu Rapid, vreo două cu Viitorul. M-am gândit vreo zece minute, nu-i alegere ușoară, așa că am luat unul cu naționala României, de antrenament. Cine are ”boală” pe naționala României? Nimeni!

3. Nu știu cum sunt celelalte parcuri din București, dar în IOR numai de alergat nu-i loc. Miroase a pește prăjit, a mici, a popcorn, iese fum de la terase. Pe fiecare bancă stau copii care fumează ca turcii, iese fum ca din Bamboo. Și nici pe alee nu-i loc. Ăia cu bicicletele se cred la curse, fac slalom cu 50 km/h, nu se respectă sensul de mers, lumea se plimbă la braț, parcă sunt minerii lui Romeo Beja la Costești, contra jandarmilor. Horror e!

4. Colegul despre care spuneam mi-a dat niște sfaturi la telefon înainte să plec. Însă nu s-a gândit să îmi zică să o iau ușor la început. Ei bine, n-am luat-o ușor. După primul kilometru mi-a zis aplicația cu care monitorizam treaba că alerg în ritm de 4.44 minute/km. Și înțeleg că asta nu e bine, că e cam repede. Mi-am dat seama că nu e bine, am micșorat ritmul, moment în care m-am tăiat.

5. Sunt grupuri de băieți, câte 4-5, care stau pe bănci și comentează live alergatul fetelor. I-am auzit după ce am cedat, când eram la pas și m-am oprit să beau 23 de litri de apă. ”Fata mea, ți-a scăzut curu de la tura trecută și până acum, să mor” și ”Ia vezi cum aleargă domnișoara, zici că a prins-o soțul cu doi amanți pe cameră”. Doar asta am avut privilegiul să ascult. Deh…

15 comentarii

 • :))). 4:44 e timp f bun pt un km, avand in vedere ca esti un incepator. De curios, cati km ai bagat?

  IOR e f ok dimineata, pt alergari de seara, incearca Lia sau Tineretului.

  Oricum respect! 🙂

  • Pai nu-ti imagina ca am putut mai mult. M-a rupt primul km, am abandonat inainte de primii 2 😀

 • Am observat si eu evolutia (involutia mai bine zis) din ultima vreme in parcurile bucurestene. Nu ca as face de prea mult timp treaba asta, dar pana mai anul trecut era chiar o placere sa alergi in parc.
  Tot ce ai scris in articolul asta gasesti si in Tineretului, e plin de camerunezi si de piloti fara motor. Baietii aia care vin echipati cu costum TDF, casca si ochelari de parca au de parcurs ultima etapa din Marea Bucla, pe aia am cea mai mare boala.
  Ii simti cum trec milimetric pe langa tine, de parca asta le-ar da vreun shot de adrenalina…

  Adidasii chiar sunt importanti cand alergi pe beton, dar cu niste Nike Running sau Fitness chiar iti faci treaba si nu trebuie sa dai 1k Ron pe ei.

 • Pentru ca biciclisti, aglomeratie, miros si altele am incercat alergatul noaptea…. dupa 23:00, prin Berceni, e vis :), am repetat si: recomand… o tura de delta Vacaresti, Tineretului sau Carol… Cateva dintre optiuni…

 • caini in Titan? Loool. Serios acum. Nu e mare diferenta in alte parcuri daca alergi seara sau in weekend, e la fel de horror. Investeste in niste Asics si incearca sa alergi dimineata mai devreme.

 • Nimic nu se compara cu mistou’ din spatele blocului sau de pe banca in parc :))))) E stand-up adevarat :)))))

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.