web analytics
Fotbal intern

CSU Craiova – Astra 0-1. Păi și titlul Stelei? Cine i-l ia?

Trăim vremuri greu de explicat. Steaua joacă execrabil, e cea mai slabă echipă din ultimii 20 de ani, bun! Dar cum se face că așa prost cum joacă e tot pe primul loc? Și nu mă luați cu arbitrajele, că nu au făcut diferența. Craiova se pretinde adversară în lupta asta, dar e la a cinșpea ocazie ratată de a veni pe primul loc.

O să sune ciudat venind de la mine, dar Craiova a avut probleme azi pentru că i-a lipsit Andrei Ivan, un fotbalist care de când nu mai e transferat într-o mie de locuri a început să joace fotbal. În plus, el era fotbalist U21, motiv pentru care Mulțescu a fost nevoit să schimbe mult cu Astra. Craiova a dus 50 de mingi în careu în 90 de minute, un sfert dintre ele foarte bune, dar n-a avut cine s-o bage în poartă.

Echipa Craiovei e construită deștept și are o calitate ce nu prea se găsește în altă parte. Joacă rapid și cât pot de ”din prima”. Sigur, au și jucătorii pentru asta începând de la Vătăjelu, trecând prin Bancu și Băluță. Repet, mi se pare o echipă de grup și, mai important, de antrenor. Dacă vor avea liber la transferuri și îl vor schimba și pe Mulțescu nu cred că vor mai avea aceleași evoluții bune.

În 1964, atunci când Ștefan Beldie anticipa faptul că Alex Ioniță ar putea ajunge un fotbalist mare, puteai să vezi de ce. Între timp, 60.000 de păcănele mai târziu, de jucătorul ăsta au mai rămas doar semnele șterse ale măreției. Posibilei măreții. Indicii cum că în spatele unui șters stau execuții de jucător, viziune de nume mare. Dar atât!

Vine o vreme în cariera unui fotbalist când, dacă ești antrenor cu ceva în cap, știi că nu mai poate progresa fără să fie stimulat. Pentru Vătăjelu multe nu mai pot veni dinspre CS U Craiova, trebuie fie să facă pasul la o echipă mai bună, fie să vină la națională în mod constant. De putut, poate, a arătat că e fundaș stânga bun de tot. Însă vorbeam despre mintea lui Daum și despre faptul că el nu vede că poate pierde viitorul titular Vătăjelu pentru că-l ignoră acum.

Eu cred că facem clasamente în arbitraj după care-i mai arogant și mai nesimțit în a da decizii pe care să nu le explice. Hațegan nu e cel mai bun arbitru din România nici dacă se tunde la chelie precum Collina. Nu știe să lase jocul liber atunci când trebuie pentru a calma fotbaliștii, e arogant și asta contribuie la amplificarea stării de nervozitate de pe teren, plus că nu prea vede jucătorii, unii primesc galben fără să fie în culpă. Alibec a fost inteligent la penalty, dar ăla n-a fost fault de dat 11 metri!

foto: FB CS U Craiova

foto: FB CS U Craiova

2 comentarii

  • Vatajelu si mie mi se pare un jucator foarte bun, cu potential, plus ca pare si cu capul pe umeri si cu o personalitate puternica in vestiar. Hategan mi se pare cel mai umflat arbitru, umflat degeana cum a fost Ivan la inceput, e un arbitru mediocru, nimic special. Imi place Craiova…chiar daca e o echipa tanara e cumva construita si antrenata old school de Gigi Multescu, acest globe trotter mult subestimat care pare ca si-a gasit echipa la care sa stea mai mult de un sezon, sper.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.