web analytics
Diverse

Fan Courier fură de la mine și de la campania ”Ajută-i să crească!”

De fiecare dată când ajung la un copil în cadrul campaniei ”Ajută-i să crească!”, după ce îi dau ghetele de fotbal și restul echipamentului pregătit, îl instruiesc să mă informeze atunci când mai are nevoie de ajutor. Adică atunci când se rup ghetele, când se sparge mingea, când se tocește rucsacul. Așa am făcut și în cazul lui Neculai Alexandru, puștiul din Zizin ajutat de Denis Alibec a cărui poveste o găsiți aici. Zilele trecute, Alex m-a sunat să mă întrebe dacă nu mai am o pereche de ghete de sintetic pentru că cea pe care i-am dat-o s-a rupt.

Am verificat, am găsit una mărimea 39 și am chemat un curier acasă pentru a-i trimite lui Alex coletul. Am plătit 23 de lei transportul pentru ca Alex să ridice ghetele fără probleme și mi-am văzut de treabă. După câteva zile, Alex mă sună să mă întrebe daca am reușit să trimit pentru că el n-a primit nimic. Mă gândesc că nu-i posibil, îi sugerez să mai aștepte. Mai așteaptă, dar așteaptă degeaba. Curierul care a ridicat coletul de la mine mă sună ieri să îmi spună că pachetul s-a întors în București, la mine, și că pentru a intra în posesia ghetelor trebuie să mai plătesc 23 de lei transport retur. Motivul? Omul îmi spune că al lui coleg din Brașov a completat procesul verbal cu mențiunea ”adresă imposibil de găsit la destinație”. Evident, am sunat la toate call center-urile Fan Courier ca să rezolv nimic, nu am ce face, trebuie să fac o plângere, dar dacă vreau ghetele înapoi trebuie să plătesc transportul retur. Care sunt problemele mele:

 • adresa există, eu am ajuns pe baza adresei date de Alex la el în Zizin atunci când l-am vizitat pentru a-i duce lucrurile de la Denis Alibec
 • adresa există și, mai mișto, poate fi accesată ușor pe orice aplicație de Maps, inclusiv Google Maps
 • la Alex acasă e mereu cineva, mama lui e casnică, e de dimineață până noaptea acolo pentru că are grijă de sora lui cea mică, deci pică și varianta asta

Acum eu ce să fac? Pe sistemul ăsta Fan Courier poate să facă business doar din returnarea coletelor. Iei banii expeditorului prima dată, apoi îi aduci pachetul cu mențiunea ”adresă imposibil de găsit” și îl pui să mai plătească o dată. Nici nu trebuie să te obosești să o cauți, oricum nu dau explicații, pur și simplu nu ai ce face.

E absolut fenomenal, Fan Courier îmi fură banii din campanie și îmi sechestrează și ghetele pentru că… pentru că adresa ușor de identificat în Google Maps pentru ei e o adresă imposibil de găsit.

10 comentarii

 • Mai bine trimiți prin posta , plătești 5 lei si stii ca timp de 10 zile poate ridica coletul de la ghișeu . De ce sa le dau bani la mafioții de la curierat ?

 • Protectia Consumatorului… OPC… reclamatie pentru ca nu este ok sa taxeze de doua ori un serviciu de trasport la aceea adresa asumat si sa nu fie facut nici macar o singura data.

 • Vrem câteva impresii despre cartea lui Hagi și despre gramatica lui, am înțeles că e pe felie cu ea, cică s-ar pricepe mai bine decât la altele

 • am avut si eu o treaba cu cei de la fun curier. am stat 3 sapatamani sa imi aduca coletul. am specificat sa faca livrarea pana la ora 18. eram la job si acasa nu era nimeni. dupa zile de astptat ii sun. raspunsul lor: noi livram coletele de la firma x dupa ora 18. le zic sa mi-l aduca acasa dar nimic. dupa 3 sapt, un baiat mai “discret” imi spune: va aduc eu coletul dar trebuie sa imi iasa si mie de o cafea. ii spun ca e totul in regula, il astept si facem sa fie bine. foarte prompt mi-a adus coletul, i-am achitat ce era de achitat si i-am zis multumesc. a facut o fata lunga si asa am terminat treaba cu cei de la fun.

 • fan courier asa procedeaza si mie mi-au tocat multi nervi.dupa ce astepti 15-20 min sa-ti raspunda cineva in call center, iti mai raspunde si degeaba.
  trebuiau macar sa-i dea coletul curierului din zona respectiva si apoi el sa-l contacteze pe destinatar pentru a stabili exact locatia unde sa se efectueze livrarea.

 • Daca bati soferul,nu i bine,nu i vina lui,daca injuri operatorul telefonic,nu i bine,nu i vina lui. Platesti,te sufoci,stii ca ai stat capra,ca unii te au prostit pe fata dar n ai ce face. Trist!
  Ca la pescuit,rabdare si tutun…daca nu fumezi,ai dat de dracu’!
  Succes!

 • Fan`ul in cazul tau.
  Insa toti sunt la fel.
  Am ceva proaspat saptamanal, nu ma plictisesc niciodata cu ei.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.