web analytics
Fotbal intern

Costică Budescu se transferă la Steaua? Aia Roșie?

După ce Gigi Becali asigura poporu’ că Budescu e ca și înregimentat la FCSB a apărut știrea că fotbalistul e de fapt aproape să semneze cu Karabukspor, în Turcia. Și când tot românu’ credea că Budescu pleacă acolo, iată că GSP a dat o știre exclusivă găsită pe un site sârbesc de sport în care se anunța faptul că jucătorul este aproape să semneze cu Steaua Roșie Belgrad. O alegere inedită, noi nu prea transferăm acolo, dar dacă ar fi să fie cred că e o alegere bună.

1. Steaua Roșie Belgrad are niște suporteri pe care orice fotbalist bun din lumea asta trebuie să îi simtă măcar o dată. Serios, am fost și acolo, i-am văzut pe viu pe Marakana de pe pista de atletism. Sunt niște animale, în cel mai bun sens al cuvântului, atmosfera e genială. Sau, mă rog, genială după gustul meu, căci mai sunt oameni cărora cântecelele plagiate și triste de la Liverpool dau sens expresiei ”atmosferă genială”. #uacălon

2. Sârbii vând mai bine decât noi. Sigur, de obicei puști, nu copți precum Budescu, însă e cert că la vârf fotbalul lor e mai urmărit de scouteri decât al nostru. Cine zice că Budescu nu poate fi o țintă chiar și la vârsta asta pentru fotbalul important?

3. Nu știu dacă mai e adevărat, dar hai să o forțez. Cred că per total, fotbalul nostru este mai puternic un pic decât al lor. Adică Liga 1 e peste prima ligă din Serbia, motiv pentru care Budescu n-ar avea probleme să se impună și să devină jucător de bază. Ori asta îi poate deschide noi oportunități pentru un final de carieră pe bani foarte mulți undeva în Asia îndepărtată sau în Orientul Mijlociu.

4. Știrea cu Budescu la Steaua Roșie a apărut în ziua în care FIFPro a dat un comunicat prin care sfătuia fotbaliștii din Europa să nu semneze cu echipe din Serbia. Totul din cauza faptului că acolo ar fi cele mai mari întârzieri salariale, că nu se dau banii, că nu știu ce. Sigur, nu mă îndoiesc, însă mă îndoiesc că problemele sunt chiar așa de mari la Partizan sau la Steaua Roșie. Mai mult, Steaua Roșie e unul dintre cluburile de sub umbrela Gazprom, adică una dintre cele mai bogate companii ale lumii ăsteia. Cred că stabilitatea financiară nu e neapărat o discuție aici.

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.