web analytics
Motociclism

Cortul, hamacul și echipamentul

Chiar dacă zilele trecute s-a auzit un superb ”poc” sub rotula mea stângă, semn că ciupitura de menisc vrea să devină ruptură, ca orice ciupitură cu aspirații, tura de vara asta rămâne pe șine. Motocicleta e gata de drum, mă mai gândesc doar dacă să îi pun anvelope de scandal, de drum accidentat, dar altfel e dotată cu tot ce îi trebuie.

Am stabilit și principala metodă de cazare, cortul. Am unul de o persoană, un Vango Soul 100 cu care sunt convins că voi supraviețui chiar dacă am vreme mai nasoală. Am și un sac de dormit fără pretenții, dar care și-a dovedit utilitatea în trecut, un Pinguin Tramp. Mă gândesc să îmi cumpăr o saltea, dar nu găsesc deocamdată nimic mișto și ușor care să nu coste cât un Logan. Și vreau să îmi mai iau un hamac, dar ce să vezi… Nu știam că un hamac ok, cu plasă de țânțari, e de la o sută de euro în sus. Așa că încă mai meditez asupra ideii, nu știu dacă merită să dau atât de mulți bani, deși nu m-ar deranja să dorm sub cerul liber, ca hipsterul.

Pentru tura de anul ăsta am schimbat complet și echipamentul moto. Mă rog, aproape complet. Mi-am păstrat ghetele, BMW Gravel, pentru că deși au vreo trei ani și au văzut zeci de mii de kilometri prin Siberia și Mongolia, încă sunt impecabile. Funcțional, că estetic nu mai sunt. Costumul moto e nou-nou, e un Rallye Competition, casca e tot GS Carbon, dar în varianta GS Trophy 20, iar mănușile sunt tot GS Rallye, doar că negru complet. Pentru că a mea variantă de costum nu vine cu protecția waterproof inclusă, am luat separat un RainLock, jachetă și pantaloni. Și cam atât.

Plănuiesc să nu îmi iau multe haine cu mine, deși o să stau plecat măcar o lună, pentru că vreau să țin motocicleta cât mai ușoară. Cortul are 1,8 kilograme și se împachetează mic, sacul de dormit e și el mic și ușor, hainele le organizez să nu ocupe spațiu și aia e. O să mă bag adânc prin Decathlon să îmi iau niște ustensile de gătit, niște tacâmuri, poate niște mâncare deshidratată pentru zilele în care n-o să fiu pe lângă magazine și restaurante.

Rămâne doar să fiu inspirat cu alegerea locurilor de camping, organizate sau nu, și să evit urșii.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.