web analytics
Opinie

Constănțeni, ce consumați? Cum l-ați putut alege pe Radu Mazăre de patru ori?

mazare radu

sursă foto: lumeapresei.ro

 

Una dintre dilemele mele majore din ultima perioadă este cea legată de felul în care constănțenii judecă atunci când îl aleg pe Radu Mazăre. N-am nimic cu oamenii, am rude și prieteni acolo, oameni inteligenți, responsabili, însă mă gândesc că în afară de ei cam toată lumea îl votează pe Mazăre. Să vedem de la ce plecăm:

  • alegeri locale 2000 – devine primar cu 66% din voturi
  • alegeri locale 2004 – câștigă din primul scrutin, fără probleme
  • alegeri locale 2008 – câștigă al treilea mandat, în primul tur, cu 97% din voturi ??!!?!
  • alegeri locale 2012 – e răsplătit cu votul a 62,8% din populație

Oameni buni, voi vedeți ce scrie mai sus? Ok, prima dată l-ai ales pentru că nu știai ce îi poate pielea. A doua oară te-a păcălit că n-a avut timp, că moștenirea a fost grea. Dar a treia oară? Cum să îi dai 97% din voturi? Contracandidatul a fost Osama bin Laden? Un bec? Un câine? Care să fie contracandidatul care să fie considerat mai nociv decât Mazăre? Cum funcționează mintea constănțeanului care se duce, de bunăvoie și nesilit de nimeni, și pune ștampila pe probabil cel mai greu de suportat primar din Europa?

Constanța nu a primit, din punctul meu de vedere, niciun upgrade major în ultimii 15 ani, și cu toate astea Mazăre e votat. Chiar dacă face numai nenorociri de parade, vă sfidează cu petrecerile grandioase, cu mașinile pe care le conduce, lansează ”tinere talente” în showbiz. Desigur, în 2012 a fost ales din nou cu 62,8%, o cifră bună de tot.

Serios, constănțene! Ce e în mintea ta?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.