web analytics
Fotbal intern

Conducerea Stelei, apucături de FCSB

Să înveți din greșelile altora ar trebui să fie destul de ușor, mai ales dacă vorbim despre greșeli care au dus la cea mai importantă știre din fotbalul românesc în ultimii mulți, mulți ani. Dar, constat eu, actuala conducere a Stelei ține morțiș să nu învețe și pare că a achiziționat și învățat manualul de proceduri speciale după care s-au ghidat și cei de la FCSB atunci când, fraudulos, au ”administrat” marca Steaua.

Sunt o mulțime de probleme, dar acum vreau să mă refer la una dintre ele. Am citit azi, într-un articol GSP, că Steaua București nu mai poate juca meciurile de pe teren propriu la Berceni. Motivul, spune managerul secției de fotbal, ar fi acela că suporterii au provocat scandaluri și l-au făcut pe primarul din Berceni să le ceară celor de la Steaua să își mute domiciliul temporar. ”Primarul din Berceni nu ne mai lasă să jucăm acolo din cauza suporterilor, pentru că au făcut dezastru. Ne-a surprins decizia primarului, poate e și supărat cu alegerile astea. Mai era varianta Daco-Getica, dar nici ei nu vor să ne mai dea terenul, tot din cauza faptului că suporterii au vopsit pereții pe acolo. Oamenii se feresc”, spune Cristian Neagoe pentru GSP.

Bun, deci suporterii sunt de vină că Steaua nu e primită la Berceni, da? E nasol, au făcut, au dres. Deși am fost la o groază de meciuri acolo și, cu excepția inevitabilelor contre cu Jandarmeria, nimeni n-a avut de suferit, n-au fost sparte mașini, geamuri, n-a fost stricat nimic. Deci am putea crede ceea ce spune domnul Neagoe.

Doar că fix întâmplarea face ca eu să știu că există un alt motiv pentru care Steaua nu mai e primită în Berceni. Și, ce să vezi, nu are legătură cu suporterii. Are legătură fix cu conducerea Stelei, conducere din care face parte și domnul Neagoe.

Am fost martorul unei discuții între primarul din Berceni și staff-ul lui din Primărie. Se întâmpla la meciul cu Rapid II de la final de septembrie, un meci la care dintr-un motiv care îmi scapă, conducerea Stelei a cerut 20 de lei pe biletele de intrare. Pe fiecare bilet. Primarul a venit la joc, a cumpărat biletul, dar a văzut că sunt o mulțime de copii, localnici, care nu puteau intra. Ei bine, primarul din Berceni a zis atunci consilierilor să găsească modalitatea ruperii înțelegerii cu Steaua pentru că atunci când și-a dat acordul pentru venirea roș-albaștrilor le-a precizat că singura lui condiție este să fie lăsat accesul liber copiilor din comună.

După o lună și ceva am fost la un alt meci și am auzit continuarea discuției, tot într-un moment în care mulți copii nu puteau intra din cauza faptului că nu își permiteau biletul. Care, între noi fie vorba, e extrem de scump pentru nivelul dat.

Acum, sigur, poate mă înșel eu. Dar istoric vorbind lucrul ăsta nu prea se întâmplă. Eu cred că nu e cum zice domnul Neagoe, eu cred că e cum zic eu. Și că primarul din Berceni le-a tăiat macaroana pentru că au fost flămânzi și au cerut 20 de lei pe bilet, mai mult decât la multe meciuri din Liga 1. Și au cerut asta nu doar suporterilor steliști, ci și localnicilor care, până una alta, contribuie din taxe și impozite la menținerea stadionului din Berceni la standarde mai mult decât OK.

4 comentarii

  • Asta cu prichindeii nu stiu exact daca a fost sau nu facuta promisiunea. Ca si fapt divers, nu iti devastau bugetul ca lasai 100 de copii sa intre moca pe stadion, clar e o ineptie din partea clublului daca e adevarata. Ti-am zis, in discutia initiala Berceni a solicitat 2 lucruri : platim nocturna ( era nefunctionala la momentul ala, acum o vor folosi ei linistiti in continuare) si sa platim orice dauna apare pe stadion, ceea ce s-a si intamplat. Din punctul asta de vedere totul a fost ok. Unde minte sigur mustata old school in 2019, e ca pe Juventus nu am mai jucat fiindca nu a mai vrut Baciu. Omul a zis ca stricam terenul si joaca ei pe teren prost in liga a doua, daca in fiecare saptamana sunt meciuri. Lucru perfect normal si de inteles. Concluzie, inca e plina conducerea Stelei de carnati. E pacat ca anul asta avem staff tehnic si jucatori de senzatie, nu doar pe valoare dar sunt si oameni de caracter.

  • La meciul ala, cei din Berceni au solicitat Stelei sa plateasca omologarea nocturnei. Asta s a si intamplat, doar ca s a stabilit ca biletul sa fie 20 de ron. Si a fost destula lume si a fost ok. Acu, ca n au intrat pustii din comuna, asta e trist, dar pe deoparte acelasi primar nu a avut nici un stres sa ne ceara noua sa platim un serviciu ce ar fi trebuit sa fie disponibil. Nu zic, si mustaciosul ala de Neagoe e extrem de dubios…

    • De acord, pretul poate sa fie justificat. Dar daca tu, clubul Steaua, te-ai angajat sa lasi copiii din Berceni gratis la meciuri, atunci asigura-te ca se intampla asta. E ok, pana la urma, si dpdv moral sa se intample asta.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.