web analytics
Diverse

Concluzii după un turneu cât toată noaptea

Am stat să urmăresc un turneu de poker în care a fost băgat un prieten. Sunday Storm-ul de 200.000 $ de la PokerStars cu peste 23.000 de participanți și cam 4550 de poziții plătite. Și am stat, taică, ore în șir, până dimineață. A fost un prilej bun, dincolo de faptul c-am mai comunicat cu prietenul ăsta al meu în timpul mâinilor. Am urmărit astfel o grămadă de jucători, unii chiar foarte buni, și am mai învățat lucruri. De exemplu:

În poker se practică fenomenul bullying la greu. Dacă ești big stack-ul de la masă ai prilejul să faci asta și funcționează, aproape fără excepție. Joci multe mâini, în care intri direct cu dublul sau triplul BB. Îți permiți să faci asta pentru că 3BB pentru tine înseamnă aproape nimic, dar 3BB îți sperie orice jucător cu stack mic sau mediu.

De cele mai multe ori, sperii jucătorii și le iei mâinile pre-flop. Dacă piezi, repet, nu e problemă pentru că îți permiți. Dar mai e un rol important pentru jocul ăsta tip bullying. Ești foarte greu de citit. Pentru că cei de la masă văd că ai plătit sau ai three-bet și cu 8-5 și J-3, dar și cu AA sau KK. La fel, când ai mână bună și comportament bully, ce să creadă omul de la masă? Că ai mână proastă, mână bună?

Bine, problema principală e jucătorul pentru care buy-in-ul ăla nu înseamnă mare lucru și care se pișă pe 10-20-30-100 de dolari ăia. E jucătorul care dacă se plictisește îți freacă un all-in cu 2-8 de îți vine rău și te mai și trezești că îi întră 8-8 pe flop. De asta n-aș vrea eu să joc turnee mici, că am observat că la turneele mari nu aruncă lumea cu banii pe geam. Sau nu la fel de mult.

Uitându-mă la turneele importante ale lumii pe canalul YouTube al PokerStars am văzut un stil de a juca mâinile mari diferit față de ceea ce văd în online. De exemplu, un stack mediu spre mare e de foarte puține ori all-in pre-flop cu AK sau KQ. Și nu doar din motivele evidente. Orice pereche te scoate, normal. Iar cu un flop bun, cu pereche mare, poți începe să joci pentru valoare în funcție de poziție și de adversar. Ei bine, în online, cel puțin în fazele de start ale turneelor, e o veselie de all-inuri pre-flop cu AK, KQ, QJ, A-9.

6 comentarii

 • E corecta logica ta, da’ hai să ți-o spun și pe a mea: tocmai pentru că nu suport “chinezarille” am decis să nu mai cumpăr din “Europa” și m-am dus la “reprezentanță”… și ce crezi că am găsit acolo? Aceleași chinezării infecte…

  • Ah, deci nu putem scapa de chinezarii, asta spui? Pai si atunci, de ce ma pui pe mine sa nu mai vand chinezarii, cat timp exista public si cat timp gasesti doar chinezarii peste tot?

 • Hal de titlu în ProSport: “Becali a răspuns la întrebarea: Messi sau Ronaldo?”… Vai de capu’ vostru sunteți, Scutariule… Spune-le colegilor tăi că dacă aș fi în locul lor m-aș transfera la Mironică sau Cancan că tot aia e

  • Nu mai cumpara chinezarii si nu vor mai fi produse. E plin de virgine cu botu-n becali si-n maruta. Asa, public, e bine sa ne dam tari. Nu citim, noi, nene! Nu cititi, a? De 10 ori mai mult decat orice alta stire, asa se citeste Becali.

   Si, te intreb acum. De ce as renunta eu, prosport, gsp, whatever, la de 10x cititori? Ca sa te simti tu bine si sa intri pe sport.ro sa citesti ce mai face Becali?

   Repet. Nu cumparati chinezarii si ele nu vor mai fi produse. Cumparati si veti avea stoc in permanenta.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.