web analytics
Opinie

Comparație între camera foto de la Samsung S5 și cea de la Samsung S6

Merită să faci upgrade de la Samsung S5 la Samsung S6? Eu spun că merită, iar azi voi face o comparație între cele două telefoane la un capitol pe care-l văd foarte important: camera foto. Îmbunătățirile cu care vine Samsung S6 la acest capitol nu sunt la numărul megapixelilor, acolo unde a ramas tot cifra 16, ci în chestii mai tehnice pe care nu le stăpânesc deloc bine. Se pare că noul S6 vie cu o lentilă f/1.9 față de lentila f/2.2 de la S5, iar asta se traduce prin faptul că cifra mai mică se comportă mai bine într-un mediu cu mai puțină lumină.

O altă îmbunătățire importantă este cea dată de stabilizarea optică a imaginii. Înțeleg că pe S6 există așa ceva, în timp ce S5 avea un soi de stabilizare din software. Bla, bla, bla, oricum nu pricepeți nimic din cifrele astea. Așa că am făcut poze cu ambele telefoane, din aceleași unghiuri și la aceleași chestii ca să puteți judeca singuri. Fotografii profesioniști pot avea obiecții, pero no me importa!

Începem cu o imagine în care poza făcută cu S5 (cea de sus) pare că arată mai bine. Doar pare, pentru că ochiul liber vede culorile mult mai aproape de ce îmi arată S6, o cameră care prinde mult mai multe elemente în cadru.

poză făcută cu S5

poză făcută cu S5

poză făcută cu S6

poză făcută cu S6

Samsung S6 vine să câștige clar lupta atunci când mediul se schimbă și mergem în interior, la lumină artificială de neon. Culorile de pe S6 (poza a doua) sunt evident mai aprinse decât pe S5, până și masa arată mai ok.

poză făcută cu S5

poză făcută cu S5

poză făcută cu S6

poză făcută cu S6

La poza de detaliu s-a petrecut ceva foarte ciudat. Niciunul dintre cele două telefoane nu a nimerit culoarea copacului. Culoarea reală e undeva între verdele șters de pe S5 și cel aprins de pe S6. Cu toate astea, S6 a prins parcă mai multe detalii și ”rezistă” mai bine la zoom.

Poză făcută cu S5

Poză făcută cu S5

 

Poză făcută cu S6

Poză făcută cu S6

Cum spunea, fotografii pot avea obiecții. Și nici nu am pretenția că e o comparație relevantă, însă trebuie să vă gândiți că este un minimum pe care potențialii clienți îl iau în seamă atunci când gândesc un upgrade. Și, dacă ar fi să ne luăm doar după camera foto, upgradeul merită.

3 comentarii

  • Poti sa faci o poza intr-un loc mai intunecat, ca sa vezi daca exista o diferenta. Si stabilizarea aia optica e pentru video, sa nu-ti mai tremure imaginea, chiar daca iti tremura mana sau daca filmezi din mers. Deci ai putea sa faci si un video comparativ. :))

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.