web analytics
Fotbal intern

Comandatul CSA Steaua, despre sugestiile mele

Zilele trecute n-am făcut altceva decât să subliniez mutările pe care eu le vedeam normale în evoluția Stelei. Nimic inovator, nimic ieșit din comun, nimic cu un grad de dificultate ridicat. Doar lucruri pe care un club care se vrea sănătos trebuie să le facă pentru a se asigura că nu stă pe loc. Iar în situația Stelei e nevoie de așa ceva. Textul e aici, pentru cine n-a apucat să îl citească.

De citit l-a citit și Cristian Petrea, comandantul CSA Steaua. Știu asta pentru că mi-a spus în Ghencea, înainte de Steaua – Metaloglobus. A fost o discuție de câteva minute în care mi-a spus, mai mult sau mai puțin direct, următoarele:

 • nimic din ce am scris eu acolo nu era o surpriză. Adică știe că au de făcut lucrurile alea, însă a subliniat că e nevoie de timp, e mai ușor de scris pe blog decât de pus în practică
 • a lăsat de înțeles faptul că vor exista replici pentru transferurile care se anunță la Rapid, adică pentru Ionuț Voicu și pentru Vasile Maftei. Eu mă îndoiesc că vor fi de o amploare similară, n-am obținut niciun indiciu clar de la el, însă părea destul de sigur că vor urma transferuri care să ajute serios echipa
 • despre sponsori. Aici cred că îi este mai dificil, deși n-a spus, din cauza unui cumul de factori. În primul rând, pentru că realitatea e că e o echipă de liga a patra care, până de curând, nici nu era la TV. Deci produsul sau serviciul oferit de sponsor era vizibil suporterilor, câteva mii, care vin la meciuri.
 • tot despre sponsori. Înțeleg că ce s-a făcut până acum a fost specularea la maximum a posibilităților. N-au existat, am dedus eu, oferte mai bune care să fi picat din cine știe ce motive, s-a obținut tot ce se putea obține. N-am prins niciun indiciu despre discuții actuale sau despre planuri de viitor.
 • a spus de câteva ori că toate necesită timp. I-am spus că suntem un neam specializat în a eșua atunci când vorbim despre specularea potențialului, apoi mi-a zis iar că e nevoie de răbdare. I-am zis că în fotbal nu există răbdare, mai ales când vorbim despre nume mari
 • poate cel mai important. Nu o să spun exact cum s-a exprimat, însă am înțeles că e sută la sută convins de faptul că proiectul va fi unul de succes și, mai important, niciun fost creditor care a profitat de niște treburi nu va mai avea legături cu nimic din ceea ce înseamnă Steaua. Au mai existat și discuții off the record care vor rămâne off the record.

Oricum, din primăvară reiau subiectul. Și dacă n-o să fie bine, e nasol!

10 comentarii

 • Au mai existat și discuții off the record care vor rămâne off the record.

  Daca asa a fost, si asa si cred, Cristian Scutariu merita toata increderea si aprecierea. Ca sunt satul de scriitori la saituri care specifica: off the record am aflat si…

 • Salut Cristi,

  Cred ca Petrea se poate uita in ograda celor de la Steaua Exim Baschet. Acolo au fost intradevar campanii frumoase de marketing prin care au adus bani la club.

  Parerea mea e ca cea mai frumoasa actiune de marketing a fost cea denumita sub numele “Patron La Steaua”.

  Cu siguranta ar avea un impact mult mai mare la clubul de fotbal.

 • Reactia, cel putin cum o vad eu, este o semiabureala. Sunt chestiuni care pot fi demarate in secunda 2. Lasa sa se inteleaga ca totul e sub control dar de fapt purceaua-i moarta in cotet. Rabdarea e pt ajungerea in Liga 1, inca 3 ani adica. Faptul ca nu ai macar niste cozoroace de carton cu emblema Stelei pe care sa le poti cumpara cu 2 lei de la intrare denota nepricepere, n-are legatura cu rabdarea, ca alea se fac in 3 zile. Se pot face multe materiale promotionale, ieftin si repede dar e nevoie de creativitate. Ce creativitate sa aiba A.P.V.-istii? Sa deschida si ei un site de la ligile inferioare din Anglia de exemplu, sa vada ce se intampla acolo in ziua meciului, cu cate ore inainte vine lumea la stadion si ce activitati se desfasoara, multe caritabile. E o sarbatoare la fiecare meci, se bea, se mananca si se canta. Se aduna banuti din orice rahat. Tu vezi potentialul enorm al emblemei si vrei ca proiectul sa aiba un randament mai mare, pt ca sti ca emulatia asta, entuziasmul se va topi daca nu este intretinut. Pana acum singurul avantaj este ca au avut un bugetel mai instarit fata de ceilalti competitori, si ceva nume in jurul echipei. In rest e ca oricare alta echipa din liga a 4-a, doar ca este sustinuta de cateva mii de suporteri desprinsi de la F.C.S.B.. Nici macar pe FB nu au facut in asa fel ca informatia sa ajunga la stelisti; prea putina informatie apare deci clar nu se ocupa cum trebuie de comunicare. Sa primesc si eu macar un indemn: “Esti Stelist? Te asteptam duminica dimineata la meci! Fi alaturi de noi!” semneaza Laca’, Iovan si Tudorel Stoica. Ce dreacu’ o fi asa greu. Lasa ca avem rabdare….?

   • Gyany, ce-ai scris e ca si cum n-ai scris nimic. Dezvolta si tu, arata ce poti. La caterinca si sarcasm suntem pe primu’ loc in lume. Daca am incasa cate un leu pe fiecare gluma am fi milionari, numai ca noua ne curge praf din cur. Aici conteaza mult sa poti polemiza fara sa dai cu c___t, poti demonstra ca se intampla ceva in capul ala. Putem sa ne injuram la nesfarsit si nu rezolvam nimic.

 • Din păcate, anul ăsta nu prea ne putem compara cu Academia Rapid, nici dpdv financiar, nici dpdv al numărului suporterilor. Motivul? Simplu: întreținerea acestei confuzii cum că SC FC Fcsb SA ar mai avea vreo legătură cu Steaua atât de mass-media, cât și de angajații clubului respectiv. Asta este, in opinia mea, prima problemă care trebuie remediată. Pentru că dacă se va rezolva această situație, atunci vor veni și banii. Și dacă vor venii banii, vor veni și transferurile. Întrebarea care trebuie adresată domnului Petrea este una singură: ce demersuri a întreprins pentru a clarifica problema palmaresului la LPF/FRF si, implicit, UEFA? Pentru că atât timp cât pe site-ul UEFA apare Fcsb ca deținătoarea palmaresului Stelei, suporterii vor fi divizați, iar mass-media și sponsorii vor profita fiecare în favoarea sa de situația asta.

  • Foarte bine punctat de Bogdan T. (legat de uefamafia) Ar trebui facute ceva demersuri in directia asta. Sa intelega toti, mai ales cei care iti dau replica “ pe site la UEFA ce scrie?” .. E greu cu 2 stele 🙂

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.