web analytics
Fotbal intern

Clubul pleacă de la profitorul mare la habarniștii mici. Victime sunt suporterii

Dacă informația publicată ieri seară de DolceSport se confirmă, dacă Gigi Becali a pierdut la Curtea de Apel dreptul de a mai folosi numele Steaua, atunci discutăm în continuare. Dacă nu, închideți textul și reveniți pe kanald, wowbiz sau ce alte rahaturi mai citiți.

Incompetența ambelor părți în fața instanțelor face ca de la treaptă la treaptă decizia să se schimbe. Ba are ăla voie cu numele, ba nu are. Dar să zicem că acum nu mai are și că mai e o singură cale de atac, la ÎCCJ, până la decizia definitivă și irevocabilă. Dacă Becali pierde numele e un semnal serios înspre miza cealaltă, aia mare. Prejudiciul pentru folosirea mărcii fără acceptul CSA, ăia 37 de milioane de euro. Căci acolo e miza, pe Becali îl doare la bascheți de nume, el nu ține cu echipa asta, nu e stelist, n-are nicio altă loialitate decât aia pentru cașcaval. Ori dacă pierde numele și, imediat după, pierde și procesul cu banii, urmarea e simplă: faliment, dispariție. Bun, să zicem că vine falimentul și dispare echipa asta a lui, nu m-ar deranja deloc. Ce e pe partea cealaltă?

Talpanii, beți de fericire în acest moment, nu își dau seama în ce s-au băgat. Sau, mai repede, ce au făcut. Sigur, pentru toți agaricii analfabeți de pe facebook, toți boschetarii adolescenți cu pagini de stele libere, stele pe cer, uă dinamo și alte mizerii, situația e simplă. Își termină tura la Mega Image la așezat marfa în raft, apoi se cocoșesc pe facebook în ale ultraseriei.

Însă pentru Talpan și pentru galeriile alea reale va apărea o problemă. Dacă vor avea echipă în liga a cincea ori a patra, echipa aia va trebui să meargă. Și cum va merge?

  1. E ușor să spui că vor veni finanțatori atrași de renume. Chiar dacă vor veni, procesul va dura ani mulți, iar renumele e dat și de interesul publicului.
  2. Interesul publicului pentru echipa CSA-ului e mic. Mic de tot, după cum am putut vedea în sondajele făcute de site-urile de sport. Șocant și pentru mine, mă așteptam ca Lăcătuș să ia cu el opinia stelistului, însă nu e așa. Și atunci, zic și eu, ce valoare va avea pentru potențialul finanțator al CSA Steaua un club la care vor veni doar câteva sute, puține, de ultrași? Cocoșii de pe facebook nu au habar cum funcționează lumea reală, ei au impresia că oamenii cu bani sunt atrași de faptul că sunt 200 de like-uri la postările de pe grupurile lor de rahat și, automat, vor investi la echipă.
  3. Problema pe care nu o văd galeriile e aia că cei din componența lor vor dispărea. Natural, că nu iartă bătrânețea pe nimeni. Ori din spate nu vine nimeni pentru că nu are la ce. Ce copil e tentat să meargă 3 sezoane, în ligile 5, 4 și 3 presupunând că se promovează imediat, pe stadioane insalubre din București și Ilfov? Câți vor face asta suficient de mult pentru a înlocui oameni din galerie care se vor retrage pe motive de bătrânețe, soții, copii?

Ce vreau să spun este că deznodământul va fi colapsul. Nimănui nu îi pasă de viitorul îndepărtat, toți s-au aruncat pe boschetăria aia cu clubul curat fără să își dea seama că în fotbalul din 2017 nu există club la nivel înalt susținut de suporteri. Ah, îl vor în subsolul fotbalul românesc? Atunci da, asta nu e o problemă. E de admirat, e un hobby, sunt de acord și aprob. Însă la nivel înalt nu au nicio șansă.

Evident, viitorul clubului la nivel înalt nu mai are voie să fie legat de Becali. Un individ care suge în permanență, care nu ține cont de tradiție, de istorie, de glorii, de culori și de suporteri nu are ce căuta cu un astfel de nume. Însă, din păcate pentru ei, viitorul nu e nici cu chetă publică la adunările din fața stadionului Steaua.

PS: Când scriam eu despre nedreptățile la care e supus clubul ăsta de Becali, adolescenții cu acnee de pe grupurile de facebook care au acum Steaua în denumire spărgeau semințe și așteptau să iasă să le facă cu mâna din Maybach. Ba mulți dintre ei cântau manele în tribună și plăteau bilete de intrare, bani care băgau benzină în Maybachul ăla. Deci gura!

Ghid practic pentru îndepărtarea lui Gigi Becali de la FCSB, spre binele Stelei

Becali vrea să respecte legea îndemnând la încălcarea ei. Ce nu îi explică avocații finanțatorului FCSB

Gigi Becali nu a ”băgat” niciodată bani în Steaua. Clubul a fost împrumutat și de atunci e singura afacere care merge din portofoliul lui Becali

Steaua a vândut de 78 mil. € în ultimii 10 ani. A vândut fotbaliști care au produs alte 50 mil.

Steaua nu valorează doar 57 de milioane de euro, valorează mult mai mult. Atenție: Steaua, nu FCSB!

6 comentarii

  • Si care ar fi solutia? Sa lasam clubul la domnu’ Becali ca nu e MApN in stare sa faca bani?
    Prefer clubul dizolvat decat siluit zilnic de presa care il suna pe “finantator Steaua”

  • sunt rapidist, dar cred ca in cazul Stelei, faptul ca ar incepe din Liga 4-5 ar fi un mega avantaj ca acest club sa renasca fara a il avea alaturi pe “Le Jiji”. Sponsori si patroni se vor gasi pentru ca deja in RO exista o clasa de oameni de afaceri “normali” (vezi Emag) care ar fi f interesati de profiturile care pot fi scoase nu doar din fotbal, dar si din monetizarea marcii

  • Pana mai ieri mâncăi Cacat ca o marca ca Steaua nu e folosită îndeajuns, ca poate aduce multi bani. Acum te ai sucit?

    • Sunteti prosti si nu aveti nuante. Folosita suficient in vizibilitate. Nu in anonimatul ligii a cincea.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.