web analytics
Fotbal intern

Clubul din Liga 1 care mă ceartă, dar care persistă în eroare

În urmă cu mai bine de două luni, pe la mijlocul lui august, scriam despre un meci în care Dinamo bătea lejer, 3-1, pe FC Voluntari. Aici pe blog, nu în altă parte. Și scriam o chestie care i-a deranjat tare pe cei din Ilfov. Ziceam așa:

De ce există un astfel de club? La FC Voluntari mă refer! Serios, care îi e scopul? Înțelegeam dacă voiau ceva, dacă nu risipeau bani pe bătrâni mumificați și încercau să construiască un club cu tineri din Ilfov. Dar cum să dai banii comunei lui Maftei, cel care a încetat să fie fotbalist prin 2007? Le trebuie un restart, cu antrenor capabil și cu fotbaliști tineri, care vor să facă ceva cu viața lor.

Imediat după (deși am aflat o lună mai târziu) pe site-ul oficial al clubului apărea un soi de răspuns la ceea ce scriam eu. Sub o ploaie de ironii mai puțin fine, cei de acolo concluzionau astfel:

Revenind la fotbal, mă văd obligat să vin cu niște informații care, în viitor, îi pot fi de folos jurnalistului. […] În cadrul Academiei de Fotbal din Voluntari deprind tainele fotbalului un număr de 650 de copii și juniori împărțiți în 28 de grupe pe diferite categorii de vârstă! […] Pe lângă această Academie, clubul din Voluntari are echipe de fotbal în Liga a IV-a, Liga a III-a și în Liga I. Se întreabă jurnalistul care este scopul acestui club? Răspunsul e simplu. Proiectul este unul pe termen lung și cu o fundație solidă. Construim și dorim ca talentele să nu se piardă. Copilul să aibă continuitate […]

Am văzut, am citit și am băgat la cap. Ba chiar mi-am recunoscut graba și lipsa de documentare într-un LIVE pe Facebook, vă aduceți aminte. Doar că văd ieri o știrea cum că atacantul Costin Curelea (32 de primăveri) va semna cu FC Voluntari. Cum adică?, zic. Păi nu era cu tineri, cu promovare, solid, fundație, Ceresit, termoizolații de viitor? Și dășchid transfermark.com, cum ar zice ilfoveanu’, ca să văd cum e cu tineretul de la FC Voluntari din localitate. Ce să vezi? Tinerii cu care eram amenințați sunt rara avis. So much so încât oamenii-s a treia cea mai bătrână echipă din Liga 1. Din bani publici, ei au colecționat acolo astfel: Cernat (36), Bornescu (36), Maftei (35), C. Lazăr (35), N. Grigore (33) sau L. Marinescu (32). Sigur, fotbaliști cu experiență de care ai nevoie. Dar nu de toți în același timp! Au și veteranii rolul lor într-o echipă, când faci precum FC Voluntari se numește că ești azil de fotbaliști.

Mă bucur să văd activitate la un departament de comunicare în Liga 1. Serios, chiar îmi face plăcere. Însă mai multă atenție atunci când te lauzi și când ironizezi. Degeaba ai 650 de copii când tu te afișezi în fotbal cu veterani. Și repet, dacă era o echipă susținută pe banii lui Popescu patron de SRL nu era bai, dar ei sunt finanțați din fonduri publice. Și am curaj să pariez că locuitorul din Voluntari ar da banii pentru un puști de 18 ani, nu ca să ajungă Maftei la un milion rotund în bancă. Mai ales că nici performanțele nu-i înghesuie.

13963055_1070221343032093_8367169838199379194_o

2 comentarii

  • Mi se pare mie sau si tu si persoana din conducerea clubului, care ti-a raspuns, va certati ca niste politicieni? Adica fiecare foloseste argumentele care ii convin si fiecare poate avea dreptate in felul lui.

    • Suntem doar politicoși, de aia 🙂 Poate că are dreptate, însă nu s-a luat de mine așa cum trebuie. El are o echipă cu 10 octogenari și îmi spune cât de importanți sunt tinerii din Voluntari. Sunt, dar pentru cine? Că pentru ei se pare că nu-s.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.