web analytics
Motorsport

”Click dreapta, delete” de la Rossi pentru mâna lui Marquez

Cursa clasei MotoGP de la Misano va fi duminică, de la ora 15:00, pe Eurosport. Cursa Moto 3 începe la 12, iar cursa Moto 2 începe la 13:20

Moment fierbinte ieri, la conferința de presă care a precedat startul ostilităților în etapa MotoGP de la Misano. Pornind de la o întrebare a unui jurnalist, Marc Marquez a vrut să fie din nou poza victimei și i-a întins mâna lui Valentino Rossi. Așa cum îi tot place lui, public, cu cât mai multe camere în jur. ”Doctorul” s-a uitat cu dispreț – mi se pare mie – și a dat din cap refuzând să îi strângă mâna lui Marquez. Evident, mii de reacții, păreri, critică, laudă.

Citesc și presa și văd, în unele locuri, cum Rossi este criticat pentru că nu face ”pace”. Și nu pot face altceva decât să vomit ușor în gură. Mi se pare de-a dreptul revoltător felul în care lumea amestecă lucrurile și modul superficial în care privim situația asta.

În primul rând, Marquez face gesturile astea de ”pace” doar public. S-a dus la garaj la Rossi cu Alzamora după el, dar și cu o cameră TV. Acum îi întinde mâna cu zeci de jurnaliști în față. E o încercare superficială, el face asta doar ca să dea bine. Dacă vrea să își ceară scuze face cum a făcut Rossi cu Dovi, se duce la el în motorhome seara, când nu e presă în jur, și discută cazul. Piloții petrec mult timp în paddock, au motorhome-urile unul lângă celălalt, sunt momente în care îl poți prinde pe Rossi la o discuție.

În al doilea rând, lumea din afară are tendința să treacă prea ușor peste motivele care au dus la răceala asta. Marquez a acuzat de aproape toți piloții pentru stilul pe care îl are. Faptul că e bun – chiar cel mai bun în clipa de față în MotoGP – nu înseamnă că are verde la pilotat iresponsabil. Nu poți scoate piloți de pe circuit, nu poți provoca nenumărate accidente și să scapi apoi pentru că ești descris drept un pilot agitat și cu un stil agresiv.

O să fie un weekend interesant, FP1 a arătat ciudat tare.

3 comentarii

  • Sincer ma bucur ca Rossi si-a gasit nasul.Pentru ca si el a fost un pilot care mergea la intimidare, diferenta este ca nimeni nu a avut curajul sa-i dea peste nas.Ultimul care i-o dadea a fost Max Biaggi.Domnul Rossi totusi ar trebui sa se retraga, e cam bunic pentru majoritatea pilotilor.E ca o masina care oricat de bine ai intretine-o ,dupa un numar de ani, te gandesti sa o duci la REMAT.

  • Cred ca MM93 si-a dat seama cat a pierdut la marketing pentru ca s-a certat cu VR46. Putea fi mostenitorul valului de simpatie si dintr-o prostie de copil razgaiat a dat cu piciorul. Cred ca gesturile alea o sa-l coste milioane de dolari in cariera, nu ca ar duce lipsa…

  • Agitatorul asta de MM cam asa merita – cred ca initialele astea sunt predestinate la asa comportanemt urat.
    Reactia Maestrului este de milioane, bravo lui !!! 🙂

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.