web analytics
Diverse

Ciudățeniile din cazul jandarmului cocoșat în bătaie de jandarmi

Știți povestea cu jandarmul rupt cu bătaia de colegii lui cu uniformă, da? Trebuie să o știți, filmarea Vice România are milioane de vizualizări, s-a amuzat toată țara. Despre altceva vorbim acum. Despre cine era acel jandarm în civil și cum a ajuns el să își ia bătaia cu pricina. Pentru că felul în care se comunică pe cazul ăsta e cel puțin dubios, ca să nu îi spun altfel. Din nou, pe puncte, cu liniuță:

 • Georgian Enache spune pentru ProSport, prin telefon, că nu știe dacă acel jandarm în civil e folosit de instituție pentru supravegherea oamenilor din galerii, la meciuri. Băieții din galerii îl recunosc pe jandarmul în civil, spun că e prezent la meciuri. Am și o poză cu el, nu o dau pentru că nu ar fi ok. Tot la telefon, Enache ne spune că jandarmii sunt în civil pentru a filma și fotografia la fața locului. Bun?
 • Același Georgian Enache revine cu un comunicat după ce îi punem noi întrebări și spune că jandarmul în civil era la datorie în seara aia și că se ocupa cu supravegherea oamenilor și cu prevenirea. Nimic despre filmat și fotografiat! Suporterii spun că nu e așa, că era din peisaj, voia să se integreze între ”ultrași”. Credem autoritățile? Normal!
 • O filmare RFI România de la momentul cu pricina ne arată cum, înainte de bătaie, jandarmul în civil apare de undeva de pe lateral și încearcă să-l placheze pe unul dintre așa-zișii ultrași, moment în care alunecă, pică și e luat la bătaie de colegii în uniformă. Din nou, oamenii din stradă spun că omul în civil nu supraveghea nimic, ci că făcea comentarii de pe margine. Asta dincolo de faptul că, în civil, apare din ”boscheți” și plachează oameni. Ce comenta de pe margine și, mai ales, în direcția cui? Că dacă o făcea în direcția jandarmilor în uniformă nu e OK. Dar poate că n-o făcea!

Sigur, aici ai două părți și impulsul normal este să crezi autoritățile. Însă nu m-aș grăbi atât de tare să le dau peste nas băieților de pe stadioane pentru că am văzut și eu în piața felul în care sunt infiltrați jandarmii în civil între oameni. Și am văzut cum, la incidente, jandarmii au lăsat internționat legături între grupurile violente și oamenii de rând deși puteau, prin civili și prin cei în uniformă, să îi izoleze ușor. Ca pe stadion, acolo le iese și sunt tot zeci de mii de oameni! Președintele Giovannis nu vorbea prostii când a spus asta! Nu mai spun că, la câteva minute după începerea bătăii, Georgian Enache era în direct la Digi24 și țipa (motiv pentru care a fost și certat din studio) să plece lumea acasă că nu e sigură zona! Parcă ăsta era obiectivul lor, să evacueze piața.

Dacă Jandarmeria a adoptat tactica asta și a lăsat ”ultrașii” violenți să se amestece cu oamenii de rând de ce nu aș crede ce spun ”ultrașii” despre jandarmul în civil? Și anume că era agitator?

foto: captură Vice România

Un comentariu

 • Aseară a postat Moise Guran pe facebook:
  *Jandarmii au arestat mai multe persoane care veneau dinspre Romana si pe Iancu de Hunedoara, avand asupra lor materiale pirotehnice. Deci se poate!*

  Să fie o mai buna mobilizare sau ii dăm dreptate președintelui? Credem în scenariul prin care pesede vrea sa trimită lumea acasă și se folosește de toate tertipurile? Mai ales că MAI e controlat de (bătaie de tobe, suspans) fosta secretara a lu dragnea. Ce ar trebui sa ne mire la momentul actual? Țara tuturor posibilităților a fost SUA. Welcome to România, bitchz :)))

  Și, sa fiu sincer, cred că e nevoie la manifestații mari de oameni infiltrati. Până la urmă, dacă apar agitatori, aceștia (infiltratii)sa fie primii care pot face liniște sau sa facă ce or fi învățat la școală.

  Președintele are și el informatorii săi.. poate a știut ceva și nu a aruncat galusca doar ca sa o mestecam, fără sa ii vedem gustul.

  O noua zi de proteste. O minune poate ieși oricând.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.