web analytics
Fotbal intern

Cine să vină la Steaua – Rapid? Nu știe nimeni unde se joacă!

Steaua trebuie să organizeze singura chestie serioasă din acest sezon, singurul meci pe care îl așteaptă cu adevărat suporterii, singurul eveniment care poate aduce, nu doar consuma bani și… și atât. ”Lucrăm, ne gândim, analizăm, evaluăm, dăm cu zarul, citim în cafea”. Meciul e în mai puțin de o lună și oamenii nu au găsit un stadion pe care să joace. Înțeleg că au dat acum un comunicat în care au anunțat că stadionul Steaua iese din calcule, că nu e omologat. Sigur, nu știau asta, au alcătuit o comisie și comisia aia a constatat.

Bun, stadionul Steaua nu e bun. Național Arena? Nu! Păi, nu. Că probabil le e frică. Când ai zero acțiuni de ”PR”, când nu îți cunoaște nimeni jucătorii pentru că nu faci nimic cu ei, când nu ai marketing, când suporterii grupați într-o asociație fac un produs de comunicare incomparabil mai bun decât al tău e normal să îți fie frică de faptul că vei juca cu stadionul gol. Cine să vină? Fac un sondaj, acum repede, pe blog și îți demonstrez că nimeni nu știe, cu excepția celor din galerie, când e meciul cu Rapid. Cum să vină? Cum credeți voi că se întâmplă lucrurile astea?

Un Național Arena poți umple dacă îl rezervi din timp și dacă te apuci de treabă. Campanii, fețe la TV, Lăcătuș la cinci posturi simultan, Camara să mai zică niște prostii, Predescu să aibă un discurs, Răsdan și Bâtfoi să dea la bară, provoacă din nou suporterii cu rivalitatea, folosește-te de imaginea din tur, aruncă vouchere răscumpărabile în bilete dintr-un avion mic care să survoleze Bucureștiul cu mesajul pe coadă: ”Steaua – Rapid, pe X aprilie, la ora X, pe stadionul X”. Fă să duduie internetul de meciul ăsta și, îți garantez, vine lumea buluc.

Dar când tu mergi pe burtă, te gândești și analizezi, iei o decizie cu o săptămână înainte, ce vrei să se întâmple?

Aș muri de râs să se joace pe 5, în Ghencea. Serios, aș muri de râș. Ar fi culmea penibilului și, pentru mine, semnul clar că incompetența va sufoca acest club.

20 comentarii

 • Imi pare rau ca am avut dreptate. Chiar daca am sperat contrariul. CSA e un proiect pe aceiasi reteta veche, bazat pe oameni “priceputi si cu experienta”, Nea Cutare cu Nea Cutare si cu Nea Cutare. Oricum, in intreg fotbalul romanesc nu se pune accent cum ar trebui pe marketing, promovare, creatie, imagine. Rareori am avut si noi niste echipamente mai de Doamne-Ajuta… sau cel putin aplicarea, pozitionarea sponsorilor sa fie mai de bun gust; zici ca-s prinse cu ace de siguranta. Cum am mai spus si alte dati, ei trebuie sa apeleze la profesionisti. Nici nu cred ei ca stiu ca exista oameni care pot pot pune la punct o strategie solida, pe termen lung. Ma uitam si la Hagi… se tot plangea ca nu vin oamenii la stadion la Ovidiu… Pai ai facut ceva in sensul asta?! Rezultatele nu sunt de ajuns.

  • La Rapid vad niste initiative de marketing. Nimic spectaculos, dar cu siguranta mai reusite decat cele de prin Liga 1.

   • Da, am citit si eu cate ceva. Bine, Rapid e Rapid. Mi-a placut ca mesajul este de impaciuire si unire a tuturor factiunilor in care s-a spart; impreuna sa readuca brand-ul acolo unde merita. Si ei depind foarte mult de construirea noului stadion… Spiritul Rapidului e unic, de aia s-au si intors o mana buna de fotbalisti la final de cariera sa puna toti umarul, ceea ce la CSA nu s-a intamplat. Ma refer la faptul ca vin “batranii” char sa joace, nu doar sa stea pe margine sau la birouri.

 • si totusi parca privesc altfel play-out-ul, cand ii vad pe astia in liga a 4 :)) parca e ok aici :))

 • Din punctul asta de vedere, porcu’ ala de Petrea nu e bun de nimic. In schimb, are grija sa-l sanctioneze pe Talpan. Cu porci ca Petrea scosi in fata faci de ras armata

  • ”Unicul derby” are data anuntata, se stie stadionul, are parte de cluburi care acceseaza o baza uriasa de oameni, televiziunile se sesizeaza by default, e liga 1. Si tot se incep promovarile cu 2-3 saptamani inainte.

 • Bună ziua, vom anunța toate detaliile despre meci la momentul oportun. Până atunci mai avem 5 etape de disputat.

  Raspuns al paginii oficiale de fb a CSA Steaua București

 • Ciudat. Asta ar fi putut fi un moment esential in vederea atragerii fecesebistilor de partea CSA. Daca se facea o promovare solida si iesea un eveniment atractiv, multora li s-ar fi starnit interesul. Cunosc personal stelisti care urmaresc fecesebe doar din obisnuinta, pentru ca in sinea lor tanjesc dupa atmosfera de alta data. Foarte stupida incertitudinea asta.

 • Pe 5 nu cred. Dar chiar și un Rocar (pe care îl văd cel mai probabil) este mult sub ce merită acest meci.

 • Meciul e de sambata in trei saptamani, sa anunte zilele astea unde se va juca si se vor ocupa suporterii de promovare. Banii de chitie + organizare ii vor scoate sigur, iar cu o promovare buna ar fi siun profit de cateva zeci de mii de euro

    • Nu ca fac pe desteptul, dar nu sunt de ajuns. Daca vorbeam despre un club cu exercitiul promovarii, da. Dar nu e cazul. Iar AS47 face treaba excelenta, insa nu e suficient. Ei sunt, totusi, o organizatie a fanilor. Nu au reach-ul pe care il avea comunicarea unui club.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.