web analytics
Fotbal intern

Cine joacă la retrogradare? Dinamo, CFR sau Gaz Metan?

Am avut surpriza să constat că am primit o mulțime de mustrări pe tema Dinamo – playout. De la fanii dinamoviști, desigur, cei care cred că sunt nebun dacă mă gândesc că Dinamo va juca pentru evitarea retrogradării. Și m-am mai uitat o dată pe clasament, apoi pe meciurile din ultimele două etape. Hai să vedem. Din punctul meu de vedere Astra Giurgiu, echipa care e acum sub linie, va fi sigur în playoff. Are un meci în minus și e într-o formă foarte bună, plus un program mai ușor cu Concordia, Botoșani și restanța cu Iași. Deci dacă acceptăm asta înseamnă că în playout poate ajunge una dintre echipele Dinamo, CFR Cluj și Gaz Metan. Ce meciuri au:

Dinamo – 35 puncte
– Craiova – acasă
– Pandurii – deplasare

CFR Cluj – 37 puncte
– Poli Iași – deplasare
– Viitorul – acasă

Gaz Metan – 38 puncte
– FCSB – acasă
– Craiova – deplasare

Cât de tare? Dinamo are un meci cu Craiova din care eu nu cred că va obține mai mult de un punct și unul cu Pandurii pe care îl va câștiga. Deci s-ar duce la 39 de puncte. Asta înseamnă că Gazului îi trebuie doar un egal din două meciuri infernale, cu FCSB și cu Craiova. Departajarea, conform regulamentului, este în primul rând în funcție de rezultatele directe, apoi urmează golaverajul în meciurile directe (!?!?) și apoi numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe. E WTF rău. Gazul are avantaj în lupta cu Dinamo pentru că a bătut cu 4-0 acasă și a făcut 1-1 în deplasare.

CFR Cluj poate să fie sub ele doar dacă un punct sau mai puțin în meciurile cu Poli Iași și cu Viitorul. Dacă se întâmplă asta plus rezultatele de mai sus, CFR e în playout. Dacă CFR face egal și egal vine tot la 39 de puncte. Și la rezultatele directe CFR are avantaj în fața lui Dinamo (2-0 și 0-0) și avantaj cu Gaz Metan (1-1 și 2-1). Deci clujenii sunt cei mai feriți.

Eu cred că tot între Dinamo și Gaz Metan se va da lupta. La prima vedere, Dinamo e cam la mâna ei. Adică dacă bate tot eu spun că e în playoff, Gaz Metan nu are cum să ia 3 puncte cu FCSB și Craiova.

Deci? Cine se duce la retrogradare?

10 comentarii

  • Eu cred ca Astra si CFR sunt 100% in play-off, si mai cred ca Dinamo va face 4 puncte, iar Gazul(daca nu intervine Tudorie sau cine va juca fundaș central cu vreo 2-3 penalty-uri) va face 1 punct. Deci dupa departajarea pe care acum am aflat-o se duce Gazul. Fotbalistic cred ca e OK, dar sincer mi-as dori sa vad 2 FCSB-Dinamo in playoff.

  • eu cred ca Mediasul va lua 3 puncte cu Steaua,Steaua prezentand la inceperea partidei un 11 din care sa nu lipseasca : Poiana , Simion , Balasa , Mario Mihai , Mihalcea , Man , Theodor Bota + inca 4 jucatori din lot … cei 4 pot fi : Tudorie – fundas central,Gnohere,Jakolis si Filip Lucian-la inchidere….

  • Gaz Metan, sper. Ar arăta mai bine play-off-ul cu Dinamo sau CFR decât cu Gaz. E mai bine pentru toți să avem un play-off puternic. Gaz e sub Dinamo și CFR ca lot, brand, formă, plus că-i în insolvență. Aduce și mai puțini spectatori la meciuri.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.