web analytics
Diverse

Te-ai enervat? Cinci lucruri despre încercarea DolceSport de a da gratis meciul Norvegia – România

DolceSport s-a lăudat toată ziua că va transmite semifinala CM de handbal feminin gratis pe site. Lumea s-a pregătit, dar așa cum mă așteptam site-ul le-a picat cu vreo 10 minute înainte de start. Și a stat picat probabil tot meciul, mie nu mi-a mers. Unora le-a mers câteva minute, altora mai mult. Lumea i-a înjurat, a fost distrație mare. Dar:

1. Înainte să înjurăm DolceSport să ne gândim puțin la asta: ei au plătit bani mulți pentru transmiterea turneului, nu au nicio obligație să îl televizeze gratis. Dar niciuna! Suntem campioni în a avea pretenții fără să oferim ceva în schimb. Ca și cum jurnaliștii au o obligație să furnizeze conținut gratis pentru popor. Dar dacă anunți că îl dai gratis pe site, atunci dă-l!

2. Să te pretinzi televiziune serioasă de sport în 2016 și să nu ai un site capabil să reziste la un trafic mare (nu uriaș!) mi se pare de neiertat. Sunt bloguri care sunt mai încercate de trafic decât DolceSport. Puteau suplimenta serverele special pentru asta, dădeau meciul fără probleme și câștigau imagine.

3. DolceSport transmite Euro 2016! Cu tot respectul pentru handbal, dar dacă acum îți pică site-ul când o juca România cu Franța în deschidere ce te mai faci? Ca să vă dați seama ce înseamnă o investiție în servere: de Black Friday 2015 eMAG a anunțat că a băgat 2 milioane de euro în servere și în upgrade-uri pentru a rezista traficului.

4. Mulți dintre cei care au eșuat în încercarea de a vedea meciul pe site-ul Dolce au venit cu ipoteza cum că televiziunea știa că nu va putea face față, dar a anunțat că dă meciul gratis pentru un capital de imagine. Nu sunt neapărat de acord, nu îți faci imagine cu un site nefuncțional.

5. DolceSport are extrem de mult conținut, însă un site care face dublu traficului pe care îl are blogul meu. Ei investesc zeci de milioane de euro pe an, eu investesc vreo 500 de euro pe an.

dolce

8 comentarii

 • Iti mai aduci aminte primul BF de la Emag? vai de ei au fost, apoi de la an la an s-a imbunatatit experienta.

  • Pai am incercat sa vad un meci, Steaua-Rapid, acum vreo 3-4 ani, cu 1 euro dat doar pentru asta. A mers mai prost decat Sopcastul. Din ce citesc, nu pare ca s-ar fi schimbat ceva pana in ziua de azi.

 • Dar lucrul cel mai urat legat de transmisiunea de aseara e ca feed-ul free a fost identic cu cel pentru cei cu abonament. Asta mi se pare o marlanie mare. Dupa ce ca platesti, sa nici nu vezi? Sigur, de obicei le dau vouchere la clickshop dupa astfel de momente, insa oamenii voiau sa vada meciul nu sa-si cumpere un fier de calcat.

  • Ca la Romania -Andorra(parca) acum vreo 3-4 ani. Cumparat bilet, mers pe stadion la locul din peluza. Pentru ca s-au vandut putine bilete, s-a dat drumul pe stadion la liber. La tribuna a 2-a, unde era biletul de 5 ori mai scump! 🙂

 • La mine a mers perfect, nicio intrerupere. Doar ca am intrat in Live Stream cu 30 de minute inainte de start si nu am mai umblat la el. Cred ca are un numar limita de useri simultan si apoi pica.

  Total de acord in ce priveste site-ul Dolce-Sport, i se exploateaza potentialul cel mult la un 20%. Dar nici nu-i de mirare, stim cine se ocupa de site. E imposibil sa evolueze cu acel om.

  • Nu stiu cine e acel om, dar daca dai milioane sau zeci de milioane pe UCL, F1, EURO, etc si nu ai logistica sa vinzi mai departe, pentru ca cerere exista, inseamna ca businessul asta e dinamitat din interior. Mi-ar fi indiferent, doar ca eu nu pot urmari putinele momente interesante din sport din cauza asta.

 • stai linistit. ca eu am cont platit la telekom tv si problema este aceeasi. nici un meci de handball al romaniei nu a mers decat cateva minute. la fel se intampla si cu meciurile de champions league.

  • e destul de nasol lucrul asta. nu inteleg cum de nu se poate rezolva problema, mai ales ca SIGUR nu e o chestiune de lipsa fondurilor la ei

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.