web analytics
Fotbal intern

Cinci lucruri despre acest Dinamo – Steaua. Plus un bonus cu MM Stoica

1. Este un all time low pentru mine în ceea ce privește așteptarea unui astfel de meci. Am urmărit echipele astea două aproape la fiecare meci din acest sezon, iar concluziile sunt triste. Sunt slabe cum n-au mai fost de multă vreme, iar pentru Dinamo asta chiar e o remarcă importantă. Până în acest moment n-am nici cel mai vag sentiment de ”abia aștept”, n-aș clinti un mușchi pe față dacă l-ar anula cineva.

2. Ziceam că Dinamo mi se pare favorită și consider că e. Sigur, se pot întâmpla multe, dar valoarea echipei este peste cea a Stelei, asta e clar. O Steaua care are în continuare umplutură în primul 11, o Steaua fără om de pasă, fără om de dribling și fără om de gol. Măcar Dinamo îl are pe Hanca în formă, pe Palic ce poate pasa și pe Gnohere ce poate marca.

3. Nici duelul din tribune nu va mai exista. Ba dimpotrivă, în fața hoardei dinamoviste se va prezenta o nouă și nerecunoscută galerie a Stelei, iar lucrurile pot fi penibile rău de tot. Eu așa anticipez, dar vom vedea.

4. Sper că Andone nu va fi nebun să îl lase pe Rotariu pe bancă. Spionii lui Manchester United sunt deja în București, s-au cazat la Hotel Radisson Crusoe și așteaptă să vadă cum va străluci singurul fotbalist tânăr al României care a ajuns în ziare fără să facă ceva notabil. Pe nici măcar un plan. Nici fotbalistic, nici în afara terenului. Talentat e, nu zic, dar cam de nivelul lui Vasilică Cristocea. Pe lângă Rotariu, Gabi Iancu e un zeu în ale fotbalului, Alex Ioniță de la Astra e Maradona, nu sunt în același sport.

5. În habarnismul ce-i caracterizează ”opera” recentă, Reghecampf are șanse mari de tot să se facă de râs dacă va merge tot cu Popa în atac. Totuși, dacă va avea minte-n cap și va juca așa cum e normal, ar putea obține cea mai importantă victorie împotriva lui Dinamo de când o antrenează pe Steaua. Sigur, are multe din primul mandat, însă atunci jocul nu era corect. Steaua cu Chipciu, Sânmărtean, Chiricheș, Gardoș, Szukala, Keșeru și restul era atât de bună încât îmi era milă să mă uit la derby. Abia acum, când valorile (scăzute) s-au echilibrat, abia acum poate încerca să fie antrenor pentru prima dată în viața lui.

Bonus. Mihai Stoica se exprimă astfel: ”Cine n-a avut o calitate oficială la meciul ăsta a trăit degeaba”. Adică românii care n-au avut prilejul să îi lustruiască unele zone lui Becali, ăia care nu își calcă pe principii, trăiesc degeaba. Cum ar zice cineva, senzația de la un Steaua – Dinamo nu se compară nici măcar cu aia pe care ți-o dă Xanaxul. Sau sevrajul de după Xanax, atunci când, să zicem, intri în pușcărie și nu mai ai de unde lua.

foto: FB FCSB

foto: FB FCSB

7 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.