Simt că îmi explodează capul, că îmi dă sângele pe urechi, nu mai pot suporta avalanșa de mulțumiri la adresa eroului de la KLM. Cum adică ce erou, sunteți nebuni? Domnul care a aterizat un Boeing 777 pe Otopeni pentru că avea o urgență medicală la bord, un copil cu febră mare. Și de ce e erou? Aveam pretenții de la voi! Pentru că a aterizat, neeroii nu aterizau, îi durea la bască și mergeau spre Singapore cu copilul incandescent înghestuit la economy. Hai să lămurim chestii.
1. Pilot-erou e ăla care a aterizat un Airbus A320 în râul Hudson din New York fără motoare după ce lovise niște gâște. Adică a planat un avion de 60 de tone într-un râu și a făcut asta fără să omoare pasageri. Pilotul nostru olandez a aterizat un Boeing 777 perfect funcțional pe un aeroport modern și mare din Europa în condiții decente pentru că un om era bolnav. Adică procedura clasică pe care o fac o groază de alți piloți, îndrăznesc să spun că zilnic.
2. Nu a fost aterizare de urgență la modul în care vor televiziunile să vă facă să credeți. ”Un avion al companiei KLM a aterizat de urgență azi-noapte pe aeroportul Otopeni…”. A aterizat într-o procedură de urgență, dar urgența era medicală. Pilotul n-a făcut decât să comunice cu Otopeniul prin radio, iar băieții din turnul de control l-au direcționat pas cu pas până la o aterizare ILS, adică avionul și-a făcut singur nebuniile, a luat singur viraje și a coborât în altitudine pe baza butoanelor rotite de piloți până aproape de clipa contactului cu asfaltul, moment în care piloții au luat problema în mână, au împins de manșă, au pus motoarele pe idle și au ridicat air brake-urile. Nu e nimic eroic în asta, e meseria lor.
3. Hai să vedem cine sunt de fapt eroii. Erou e domnul de la bordul avionului care a avut prezența de spirit să îl îmbrace pe copilul cu febră mare într-o pătură cu gheață pentru a-i micșora temperatura corpului. Medicii români care l-au preluat pe copil de pe aeroport au spus că cel mic era într-o stare bună în momentul ăla tocmai datorită unui nene deștept.
4. M-am săturat de știrile făcute pentru proști! Și de știrile făcute prost. Inevitabil, televiziunile de la noi ilustrau știrea cu imagini cu Boeing-uri 747 ale KLM pentru că tot avion e, da-l în sânge!
5. KLM România are o reacție deosebită pe facebook. Aș vrea să văd o poză cu persoana care a scris rândurile astea:
Poate ati aflat deja despre zborul nostru Amsterdam-Singapore care azi-noapte a aterizat de urgenta pe aeroportul din Bucuresti pentru ca unui copil i s-a facut rau la bord. Datorita deciziei pilotului, viata copilului a fost salvata, dupa ce acesta se pare ca facuse un atac de cord in zbor. Vrem sa ii multumim si noi pe aceasta cale pilotului. Suntem tare mandri sa facem parte din echipa de Social Media a KLM si sa putem spune, cumva, ca suntem “colegi” cu acest OM.
Dragă persoană! Te ocupi de social media la o companie aeriană, nu vorbi prostii. Nu există ”datorită deciziei pilotului”, era singura decizie ce putea fi luată. E ca și cum ai spune că ”datorită operației pe care mi-a făcut-o doctorul am reușit să scap cu viață”. Sigur, mulțumiri doctorului și sărutări de mână doamnei, însă nu e ca și cum putea decide să îmi dea un Algocalmin și să mă trimită acasă. Evident că m-a operat, era unica variantă. Apoi, apreciez piloții ca nimeni altul pentru că sunt pasionat de fenomen, însă hai să îi numim eroi sau ”OAMENI” atunci când fac vitejii. Când aterizează manual pe furtună, când ne aduc în siguranță la sol deși nu mai coboară trenurile de aterizare, la chestii de genul ăsta. Altfel, băieții își fac treaba normal.
Punem pariu că ”pilotul-erou” KLM a și uitat că a aterizat acum câteva zile pe Otopeni?
foto: Facebook KLM România
misto articolu :))
Ai vazut filmul The Flight cu Denzel daca nu atunci sa te uiti la el sa vezi acolo aterizare de urgenta:)in rest sunt de acord cu cele spuse mai in sus
Aia cu avionul invers? :)) Aia e fantezie de la cocaina