web analytics
Opinie

Chill the fuck out! Halep > Neagu > Ponor

ATENȚIE! Acest text conține o doză foarte mare de sinceritate, iar lipsa ipocriziei poate cauza reacții ciudate din partea virginilor și virginelor care trăiesc într-o lume ideală și care iubesc sacrificiul, bătăturile și munca asiduă. Continuați pe propriul risc.

S-a zbârlit părul pe gâtul românilor în ultimele zile pe cea mai lipsită de importanță temă din istoria lumii. Cătălina Ponor urmează să fie portdrapel la Olimpiada de la Rio, iar Simona Halep a reacționat astfel: ”Eu m-am gândit că voi fi eu sau Cristina Neagu. Cred că Neagu merita, dar decizia a fost luată. O felicit pe Cătălina Ponor, pentru că e o mare onoare să fii portdrapel la Rio”.

Ok, ideea e în felul următor. Olimpiada este un eveniment sportiv de o amploare invers proporțională cu interesul manifestat de public. Nu mă credeți? Haideți să facem o probă, dacă Olimpiada face audiențe măcar la 10% din EURO 2016 vă dau bani tuturor, ok? E greu de acceptat, știu că voi toți sunteți niște nobili care iubesc sporturile diverse, gimnaști de mici, cai cu mânere toți, caiaciști, tiriști cu arcul sau mai știu eu ce fîs neimportant se joacă la Olimpiadă. Dar realitatea, aia adevărată, e că fotbal > tenis > handbal > orice altceva. Și nu doar în România, ci cam pe toate continentele cu excepția ciudaților de americani. Motiv pentru care e logic ca sportivii să fie importanți în ordinea asta.

Adică dacă nu duce Torje drapelul României la Rio pentru că la fotbal suntem în stare flască, Halep trebuie să aibă ”onoarea”. De ce? Pentru că e top 10 mondial într-un sport care contează. Adică un sport urmărit de multiple milioane de oameni, un sport plătit cu milioane de euro, un sport practicat de milioane de oameni, un sport care vinde. Apoi, dacă nu merge cu Halep, o punem pe Neagu. Cea mai bună handbalistă a lumii, e ceva! Handbalul este, din nou, un sport care se încadrează oarecum în descrierea pe care i-am făcut-o tenisului, chiar dacă amploarea îi e mai mică. Halep e a cincea-n lume, Neagu e prima-n sportul ei, deci sunt aproape egale în importanță.

Să îi dai ”onoarea” asta lui Ponor în condițiile date e ca și cum, ca să înțelegeți și voi, îl pui căpitan la Barcelona pe Jordi Alba. Sigur, e admirabil, fuge bine, își sparge capul des pentru echipă, dar nu îi pasă nimănui de Jordi Alba, toți vorbesc despre Messi și Suarez. Tot respectul pentru Ponor, probabil că e multiplă campioană mondială și europeană. Din păcate, poate să fie și campioană intergalactică, să bată zergii și protoșii la bârnă și la sărituri pe chestia ala de piele maro cu trambulină, realitatea e că e campioană într-un sport infinit mai puțin interesant/vandabil/apreciat decât tenisul sau handbalul. E dur, știu, Ponor are bătături, sacrificii, sânge, bla-fucking-bla, dar asta-i viața. Deal with it!

Și eu vreau să câștig 4-500 de milioane de lei pe lună ca Adi Popa, sigur sunt mai talentat decât el în 15 domenii, muncesc mult mai mult, sunt mai citit, mai frumos, mai înalt. Dar nu mi-am ales bine domeniul, al lui e mai important, mai vizibil, aduce mai multă glorie, vinde mai mult, deci va fi mereu peste mine. Și e ok, accept asta! Cum ar fi să mă selecționeze pe mine la lot pentru meciul cu Muntenegru în locul lui Adi Popa? Nu v-ar deranja? Așa și cu Ponor…

Da, nu mă mișcă Olimpiada însă voi urmări evenimentele sportive de acolo, alea interesante. Îl las pe Moldoveanu cu pușca lui Tolontan, am observat că ia prima pagină și dacă are scaunul mai tare decât de obicei. Gizz…

ponor

11 comentarii

 • Nu va suparati, dar va contraziceti. Tocmai pentru ca Jocurile Olimpice (nu Olimpiada, care inseamna perioada dintre doua editii) NU au audienta “nici 10%” din Euro2016, nici criteriul de selectie al portdrapelului nu ar trebui sa fie neaparat performanta in sporturile de mare popularitate. Sincer, da, mie mi se parea mai potrivita Neagu la aceasta editie, mai ales in contextul in care tara nici nu si-a calificat echipa de gimnastica, iar decizia ca Ponor sa fie prezenta la Rio in detrimentrul lui Iordache s-a luat la inceputul lunii acesteia. Dar asta e alt criteriu decat popularitatea handbalului.

 • Argumentele tale ar fi fost corecte daca n-ar fi fost gresite, avand in vedere ca e vorba despre OLIMPIADĂ.

 • Hai sa bag si eu una, daca tot nu costa nimic.
  Zice Scurtariu asa, “Ponor are bătături, sacrificii, sânge, bla-fucking-bla, dar asta-i viața.”
  Sange doar in anumite zile ale lunii, as adauga eu.
  Pe de alta parte, se spune despre Cristina Neagu ca e cu fetele, ceea ce e interesant as zice.

 • Cristiane, vreau sa te contrazic. 🙂 Strict la Jocurile Olimpice, Ponor e peste Halep. In alea 2 saptamani, Ponor e regina. Gandeste-te la un actor mediocru dintr-un film obscur cu super-eroi. La Oscar nu-l recunoaste nimeni, dar daca se duce la Comic Con e toata lumea pe el. Asa e si Ponor in cazul de fata.

  Sau, ca sa-ti dau un exemplu din sport, care e cel mai cunoscut sportiv care va fi prezent la Olimpiada? Neymar. Doar ca n-o sa fie el portdrapel.

  In mare masura cu comparatia facuta de tine (fotbal>>>peste tot) ai dreptate dar nu la Olimpiada. Aici ordinea este Atletism, Inot, Baschet. Cam astea 3 ar fi primele ca importanta. Fotbalul si tenisul sunt la coada rau de tot pentru ca sportivii au alte prioritati, alea vandabile de unde scot bani, nu Olimpiada unde sunt de umplutura.

  Iar in ceea ce priveste reactiile la adresa Simonei, suntem o scarba de tara! Unii sunt atat de dobitoci incat nici nu citesc ce spune, comenteaza ce si-ar dori ei sa fi spus.

 • Tocmai daia nu interesează pe nimeni fotbalul sau tenisul la Olimpiada, pentru ca acolo primează alte sporturi, superstaruri sunt alese din alte categorii de sportivi. Din ce a citit Halep nici nu se prezintă, de “teama” virusului Zika..adica plm cam atât de mult înseamnă Olimpiada pt ea. Si nu e de blamat, pentru ca o finala olimpica la tenis e infinit mai neimportanta decât o finala de Mare Slem. Deci, eu zic sa lăsăm sportivii ale căror teluri in cariera sunt medalile olimpice, sa ne reprezinte.

 • Competiția asta nu e pentru pulime, din care e clar că faci parte și tu, am vazut-o pe albaneză cu câtă mândrie reprezintă România. Sunt împotriva rentelor date pentru medalii olimpice, dar o dată la 4 ani mă relaxează și alt gen de sportivi, Halep e pe locul 5 intr-o disciplină populară datorită băieților, ele fiind lemn toate.

 • olimpiada este alta lucrare, acolo primeaza performanta nu poularitatea si mai ales nu popularitatea din romanica. La olimpiada Ponor este super star iar adi popa gandac, chiar daca gandacul este mai bine platit

 • Depinde unde, in Romania cu siguranta n`o sa faca audienta. La nivel global, puteai sa te interesezi 5 minute inainte sa spui asa ceva. Evident ca gimnastica nu se compara ca popularitate cu tenisul, dar asta e Olimpiada, unde conteaza performantele de la Olimpiada. Plm, nici la olimpiada n`are voie sa fie pe prima pagina altceva decat fotbal?

 • Deci sa inteleg ca daca nu practici unul din cele 3 sporturi mentionate de tine nu meriti sa fii recunoscut ca un atlet de top al tarii tale?(+baschetul este mult mai popular decat hanbalul in Europa)Atunci de ce alte tari,mai “neinsemnate” decat Romania isi desemneaza atleti din alte sporturi ca purtatori de drapel?(Argentica-L.Scola-Baschet,Australia-A.Meares-ciclism,Croatia-J.Pavic-Polo,Italia-F.pellegrini-Inot,Japonia-Ushiro-Atletism) Doar pentru ca uni oameni nu apreciaza un anumit sport,nu inseamna ca acel sport si acei atleti ar trebui tratati cu o lipsa de respect in comparatie cu un “Adi Popa”

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.