web analytics
Opinie

Cel mai bun din toate timpurile

Pentru mine nu a existat fotbalist mai mare decât Ronaldinho. Și știu, e o chestie super subiectivă. Dacă întrebi 100 de români, vorba emisiunii, primești o grămadă de răspunsuri. Începând de la Pele și Maradona, trecând prin Van Basten, Cruyff, continuând cu Zidane și Ronaldo și terminând cu Messi și Cristiano Ronaldo.

Dar tocmai pentru că e o chestiune subiectivă, eu rămân de neclintit. Și am tot fost întrebat, de fiecare dată când am postat ceva despre Ronaldinho, cum de am ajuns la concluzia asta. Așa că le-am strâns pe toate. 🙂

pentru că a întruchipat tot ce am iubit la fotbal când eram copil. Schemele, bucuria, plăcerea
pentru că nimeni nu s-a apucat de fotbal la 7 ani sperând să fie un închizător excelent sau un fundaș de fier
pentru că e singurul pe care l-am văzut să îl distrugă în driblinguri pe Pirlo, un alt maestru
pentru că e singurul care a avut 20 de pase bune pe sezon cu umărul si 10 cu spatele
pentru că numărul de ”craci” pe meci n-a mai fost niciodată la fel ca în perioada lui
pentru că bătea loviturile libere pe sub zid before it was cool
pentru că nu a existat fotbalist cu serii de 20 de driblinguri în regim de viteză pe meci așa cum făcea el
pentru că niciodată fotbalul n-a fost mai imprevizibil decât în meciurile Barcelonei cu el pe teren
pentru că n-am auzit niciodată comentatori mai entuziasmați, urlând mai tare, ca atunci când juca Ronaldinho
pentru că nimeni, în istoria fotbalului, n-a dat mai multe goluri lobând portarii în regim de unu contra unu
pentru că e singurul fotbalist care cu un dribling, cu elasticul, a accidentat adversarii care veneau la întâmpinare
pentru că e jucătorul care putea obține cele mai multe penalty-uri, dar a ales să obțină cele mai puține
pentru că n-am văzut vreodată priviri mai rătăcite și lipsite de ajutor pe marii fundași ai lumii ca atunci când trecea Ronaldinho de ei
pentru că n-am mai văzut portari mari, precum Cech sau Casillas, care să admită că nu au ce face în fața execuțiilor lui
pentru că n-a existat zeu în fotbal cu un număr mai mare, cu o varietate mai mare de driblinguri. Niciodată, nimeni!
pentru că nu mi-a dat ocazia să mă plictisesc de jocul lui
pentru că m-a lăsat, pe veci, fără răspuns la întrebarea ”Cum ar fi fost dacă era muncitor ca Ronaldo și serios ca Messi”

Și, în special pentru ultima, când o să mă mor, o să mă duc cu senzația de fericire că Ronaldinho a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat mie legat de fotbalul ăsta.

9 comentarii

  • Ce rau imi pare ca sunt afon la fotbal… anul trecut am avut ocazia să schimb un salut cu Rhonaldino dar nu am stiut amanunte despre el. M-am ales cu o poză doar…

  • Nu neg nimic din ce ai scris tu, iti dau dreptate 1000% dar pentru mine Messi a fost si este mai mare decat Ronaldinho, pentru ca Messi pur si simplu. Sunt fan FC Barcelona de 29 de ani, i-am prins si pe Hristo Stoichkov, Romario, Laudrup, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Messi… Messi, Messi si iar Messi pentru ca Messi, nu a existat in istoria fotbalului un fotbalist care sa fie sezoane la rand cel mai bun marcator, cel mai bun pasator, jucatorul care creeaza cele mai mult sanse de gol si mai nou de vreo cativa ani si cel mai bun executant de lovituri libere din lume, este un jucator atat de complet incat nici jocurile pe consola nu sunt in stare sa ii reflecte cu exactitate aceste skills (scuze ca am folosit acest neologism, dar am vrut sa ii accentuez aceste calitati).

  • Nimic mai adevărat ca articolul ăsta! In principiu, să știi că nu prea sunt cunoscători ai fenomenului care să te contrazică. Din cunoștințele mele, de exemplu, 5 din 7 sunt de părerea asta. Ceilalți doi au mentalitatea clasică de adolescent bubos: Ronaldinho a fost un măscărici că nu are goluri multe. Deși le explici că pe logica asta Lewa, Cavani sau Torres sunt peste Ronaldo Luis Nazario, ei continuă să fie penibili…. Referitor la seriozitate/muncă eu sunt de părere că asta este specifică fotbaliștilor mai puțin talentați, nu geniilor. Prin urmare, dacă era mai serios/muncitor, nu mai era Ronaldinho pe care-l știm. Închei cu un interviu pe care l-a dat Gatusso după ce Ronaldinho s-a transferat la Milan: “Până să-l văd pe Ronaldinho la antrenamente, am crezut că sunt fotbalist…”

  • Mai pune și “Pentru că e singurul jucător de la Barcelona aplaudat de întreg Bernabeul după un clasico în care Realul a luat bătaie”

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.