web analytics
Opinie

Ce spune CNA și cum driblează presa subiectul ”FCSB nu e Steaua”

Nu există meci al FCSB-ului în timpul căruia să nu îmi scrie cineva nemulțumit de faptul că se aude ”Steaua” din gura comentatorilor. Fără să exagerez, chiar nu există. Și, cu toate că pot să înțeleg nemulțumirea telespectatorilor, știu că momentan nu se poate face nimic. Asta pentru că, în justificata lor goană după cifre, posturile TV sunt mai deștepte decât CNA-ul și găsesc în permanență modalități prin care să poată dribla amenzile.

După ce, în primă fază, a plouat cu amenzi în TV pentru că nu respectau delimitarea clară între ”FCSB” și ”Steaua”, lucrurile s-au mai potolit acum. Dar știți de ce? E amuzant și, ca să fiu sincer, un pic jenant. Dar asta e realitatea. Fiți atenți.

Ați observat că nu mai există comentatori care să spună doar ”Steaua” atunci când vorbesc despre ”FCSB”? Nu mai există, deși la început ignorau fără probleme denumirea ”FCSB”. Acum toți, fără excepție, o dau câte un pic cu ”Steaua”, mai bagă un ”FCSB”, mai bagă niște ”steliștii”, mai sting un pic cu ”FCSB”. Nu v-ați întrebat de ce fac lucrul ăsta?

Dincolo de faptul că o astfel de alăturare contribuie la modificarea percepției colective și pune un soi de = (egal) între cele două nume, ei fac asta și pentru a dribla amenzile de la CNA, amenzi care pot să fie foarte mari uneori. Cum? Simplu! Iată ce zice CNA într-un răspuns dat unui om care a făcut o plângere, spunând că nu e normal să îi spună ”Steaua” FCSB-ului.

”… reprezentanții posturilor ne-au asigurat că jurnaliștii sunt de bună credință și fac eforturi permanente pentru informarea corectă a publicului. În opinia lor, utilizarea denimirii ”Steaua” pentru echipa FCSB de către un comentator/moderator/invitat etc. va dispărea, treptat, în timp, dar mai pot apărea unele greșeli de exprimare, involuntare, care nu sunt făcute cu rea credință, ci în virtutea obișnuinței create în decursul anilor

Genial! Serios, chiar e genial! La ce s-au putut ei gândi ca să dribleze subiectul. Ce să fac, doamnă CNA, așa m-am obișnuit! Și mă jur pe frații mei și pe Robert că mă dezvăț, dar am nevoie de timp. Până atunci, mai scap câte 234 de ”Steaua” pe meci. CSF.

Și CNA, dacă acceptă asta, nu are ce face. Oamenii amestecă ”FCSB” cu ”Steaua” pentru a sublinia faptul că încă sunt obișnuiți cu a doua variantă și o vor ține tot așa. Sunt de bună credință, vorba aia, e totul involuntar, în virtutea obișnuinței! :))

E un fel de ”Da, serios nu vreau să mai fac înșelăciuni, dar așa sunt obișnuit. Dar până dispare obișnuința o să fac o zi doar fapte bune, a doua zi câte o mică înșelăciune. E involuntar, mai apar greșeli, na, așa m-am învățat în decursul anilor, doar nu vreți să renunț la înșelăciuni dintr-odată!”

Power!

6 comentarii

  • Înțelegem diferit sensul cuvântului “citare”. Când m-ai întrebat dacă este al ProSport-ului sau e citat m-am dus cu gândul la citarea unei persoane. Cum ar fi, de exemplu, știrea “Răzvan Marin la AS Roma” și mai jos un interviu cu Anamaria Prodan in care ea spune că a auzit de la un alt impresar că Răzvan Marin ar fi dorit de Roma. Discuția pusă intre ghilimele de rigoare. Asta am înțeles eu prin “citare”. Ori în știrea din ProSport nu apar ghilimele. Aaa, că este indicată sursa, este altă poveste. Orice știre are o sursă, că nu poate ProSport să fabrice știri de una singură. In fine, oricum important este altceva în toată schema asta: faptul că Răzvan Marin este dorit de singura echipă din Italia care a jenat-o pe Juventus în ultimii ani reprezintă un argument in plus pentru care, dacă ai fost numit fotbalistul anului în România, înseamnă că sunt șanse mari să fi meritat acest premiu…

  • Problema e ca nu prea mai baga nimenj in seama ” adevarata Steaua”.A avut momentul ei de glorie la marele meci cu alta asa zisa echipa de traditie, Academia lui Dragnea, iar acum s-a afundat inapoi in mocirla fotbalului de maidan.De ce atata suparare ca unii zic in continuare Steaua fostei sectii de fotbal a CSA?(asta zice onorata instanta in motivare, sa nu avem vorbe).Iar noi respectam “justitia independenta” si “statul de drept”, nu-i asa?

  • Lui Daco Getica nu i-au gresit niciodata numele, sau ma rog eu nu am auzit nici un comentator. Maxim la inceputul meciului arunca cate un “fostul Juventus Colentina”
    Naum ar trebui batut cu nuiaua peste limba la cat de nesimtit este. Nu exista emisiune sa nu jongleze cu Steaua-FCSB-Stelistii.

  • Cum mai pot avea pretenții de la CNA dacă Steaua e sabotată de proprii angajați?!? Bineînțeles, asta nu ne împiedică să facem plângeri scrise Parlamentului României pentru batjocora cu care răspund sesizărilor indivizii ăștia de la CNA. Cum, de altfel, nu ne împiedică nimeni să facem petiții scrise ministrului apărării naționale în care să semnalăm batjocora cu care este condus clubul Steaua București. Dar… că întotdeauna e un “dar”… noi, românii, suntem lași și chiar dacă ne dorim schimbarea, nu vrem să înceapă de la noi. Vrem să facă altcineva plângeri, să se ocupe altcineva de tot. Noi nu cerem bon fiscal, da’ ne plângem că n-are statul bani. Nouă nu ne place mizeria, da’ flegmăm liniștiți pe jos și aruncăm celofanu’ de la pachetul de țigări pe jos, la 1 m de coșul de gunoi. Așa suntem și noi, steliștii: vrem ca Steaua să strălucească din nou, dar nu dăm 300 lei pe an să ne înscriem în AS 47. Vrem ca SC FC Fcsb SA să nu se mai folosească de clubul nostru, da’ lasă că se ocupă Talpan… PS Articolul despre Răzvan Marin este al ProSport-ului, nu e preluat.

    • Pot sa completez si eu la ce ai insiruit tu? Ziceai ca vrem sa, dar asteptam de la altii. Corect. Spre exemplu, ne plangem ca presa e mincinoasa, dar inventam probleme atunci cand nu e cazul. Pentru ca articolul despre Razvan Marin nu e al ProSport-ului, e preluat din Calciomercato. Scrie clar, chiar in primele randuri.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.