web analytics
Diverse

Ce îți trebuie ca să joci poker online?

Ce îți trebuie ca să joci poker online? Bani, normal! Doar că nu la asta mă refeream, ci la calitățile pe care trebuie să le ai pentru a putea juca poker pe net. Poker care mi se pare, amator fiind, incomparabil cu pokerul pe care îl mai jucăm toți, cu prietenii, pe la o ”serată”. Am avut recent o colaborare cu o companie uriașă din domeniu, o chestie privată (nu îi facem reclamă), și am testat niște mese de joc. Cu oameni reali, în platforma lor, cu mize reale, eu jucând câteva sute de dolari din banii companiei.

E… wow! Indiferent de turneele pe care le-am jucat, fie că erau turnee cu intrare de 1 dolar, fie că erau turnee cu intrare de sute de dolari, comportamentul celor de acolo e asemănător. Mă rog, asemănător… Ce vreau să zic. Mi se pare că internetul nu are răbdare, asta spre deosebire de jocul live, la mese, în sălile în care se joacă poker.

Repet, amator fiind și nici foarte priceput, am rămas șocat de ușurința cu care jucătorii din online risipesc banii, de exemplu. Și dacă pe cei din turneele cu mize mici îi înțeleg, nu contează 1-2-5 dolari, pe cei care au plătit 250 de dolari intrarea nu prea îi înțeleg. Am vrut să văd, jucând cu bani care nu erau ai mei, care este comportamentul tipic pe la mesele mari. Și am jucat, o perioadă lungă, doar mâinile mari. Acolo am văzut, de fapt, ușurința cu care se aruncă pre-flop sute de dolari cu mâini de tipul 7-3 sau 2-9. Asta în condițiile în care rămâneam doar eu cu ei la masă, eu cu mână A-K sau A-A.

Și, da. Știu că e mai complex, știu că depinde de poziția la masă, de momentul din turneu, de multe aspecte. Dar m-am uitat sute de ore la modul în care se joacă poker la mesele finale de la turneele importante ale lumii și totul pare diferit față de online. Parcă e altă treabă, alt ”sport”.

Jucați poker online? Cu rezultate? Adică faceți bani serioși sau doar învârtiți câteva sute de dolari?

5 comentarii

  • S-au dus vremurile bune ale poker-ului. Sunt jucatori tot mai buni,soft-uri care-ti spun cum sa joci ( in anumite situatii ),scoli de poker pline de studenti,HUD-uri ( soft-uri care ii spun oponentului cum tu joci ). Din poker se fac tot mai putini bani si nici fun nu mai e. Nu recomand nimanui sa inceapa,la un moment dat o sa regrete,fie ca e peste 10 zile,10 luni sau 10 ani. Daca vreti sa va distrati recomand pariurile sportive mai degraba.

  • Am avut și eu un coleg care juca și chiar câștiga. Nu sume astronomice însă intr-un ianuarie a stat “pe ele” și si-a cumpărat omu’ auto. El spunea ca trebuie cumpătare și răbdare dar mai aleș sa ai timp destul la dispoziție.

  • Rabdare de fier – asta e cel mai important in online. Atat rabdarea de pradator in timpul jocului cat si rabdarea pe termen lung. Poti castiga pe banda apoi poti avea 2-3-4-5 luni de esecuri si pierderi pana cand revii. Iar in acele 2-3-4-5 luni nasoale sa ai autocontrolul sa sdstarea de tilt – (cunosc caz care intr-o noapte a ras sute de mii de euro acumulati in ani de on-line…) Sa sti cand sa zici STOP, am pierdut destul azi, inchid calc si merg la distractie.
    Instinct de vanator – sa simti cand un oponent e in tilt si atunci sa-l seci de bani.
    Un dram de noroc…
    Si la urma – o platforma corecta. Puteti zice orice insa sunt cateva unde cand eu am KK, automat la masa mai e un AA si un JJ. Ori sunt erori ori sunt masluite.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.