web analytics
Diverse

Ce fel de instrument de cafea să-mi iau?

Azi, la ora 07:45, am constatat că filtrul de cafea pe care îl folosesc nu mă mai satisface. Sigur, cafeaua la filtru e de cele mai multe ori o mizerie, însă n-am avut probleme până acum. Zeama lungă pe care o mai lungeam cu lapte era suficientă pentru start, rezervam eventuala cafea bună pentru mijlocul zilei. Însă de azi, gata. Vreau să schimb instrumentul de făcut cafea, doar că nu știu cu ce.

Mă gândeam la un espressor, însă știu că sunt pretențioase, că nu toate-s bune, că se strică repede, că alea bune sunt scumpe rău, etc. Îmi pare și acum rău c-am ratat espressorul ăsta, comandat de Black Friday. Doar că a întârziat vreo două săptămâni, lucru complet inacceptabil. Așa, mai există espressoare DeLonghi în zona 350-400 de lei, dar habar nu am cât de bune sunt.

Săptămânile trecute era o variantă și BeanzCafe. Aveau o promoție în care ofereau espressorul și cafea pentru vreo 90 de zile la 300. Am fost aproape să comand, deși n-am găsit pe net până acum review relevant, toate-s făcute după ce oamenii au dat aparate la teste.  Ah, și ezitam pentru că n-aș prea vrea cafea capsule.

Tot cafea capsule e și ăsta mic de la Nespresso. Și mai e o variantă, tot pe la 400 și un pic de lei, cu câteva cafele incluse în banii ăștia. Dar parcă n-aș da chiar 100 de euro acum.

Sau, dacă mă enervez,  îmi iau o mizerie mică de genul ăsta. Espressor de aragaz îi zic ei, eu am folosit așa ceva vreun an prin 2008-2009, luat din Milano cu 5 euro, și-mi aduc aminte că era destul de bun. Sigur, logica în care îl găsesc în marketplace-ul eMAG la 130 de lei mă depășește.

Sau poate că există un filtru bun? Care știe ceva, orice la bani omenești, să dea un semn!

13 comentarii

 • Dacă e să rămâi la ultima opțiune, „espressor-ul de aragaz”, neapărat Bialetti (găsești garnituri/filtre de rezervă, are un coating peste aluminiu care rezistă în timp + că ei l-au inventat). E mai scump dar e quality.

 • Salut,

  Un Espressor bun de la 500 lei in sus, in sensul care sa te tina si sa faca si cafea buna.

  Recomand ceva simpl, un French Press si cafea de calitate.

  Oricum, poti sa ai espressorul lui peste, daca nu ai cafea buna degeaba 🙂

 • Dupa parerea mea, cel mai bun raport pret calitate e asa-zisul expressor al saracilor, un Bialetti. Face cafeaua buna, nu ai stres ca se strica si nici nu spargi pusculita sa iti iei unul.

 • Salut Cristi,

  Eu folosesc de vreo 4 luni un espressor Saeco (care de fapt apartine philips). E super usor de folosit, face si spuma de lapte si cafeaua e peste medie (depinde si ce cafea folosesti).
  Poti citi parerile despre pe net.

  Espressor manual Saeco Poemia HD8425/21, Dispozitiv spumare

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.