web analytics
Fotbal intern

Ce aveți cu Dinamo? Voi, cum cine?

Mi se pare esențial, atunci când ai un discurs de tipul celui pe care îl au cei de la Dinamo, să poți identifica foarte bine problema. Și nu doar problema, ci și pe cel care cauzează problema. La finalul meciului pierdut aseară cu 1-0 în fața Craiovei după un penalty pe care eu nu l-aș fi dat (dar care n-a fost chiar cea mai mare eroare din lume), directorul sportiv al echipei bucureștene a avut un discurs mai românesc decât țuica, mai local decât micii unsuroși pe carton în târg la Vitan, între modele Vectra din 1998 și radiocasetofoane cu CD furate din Germania și întinse pe preș spre vânzare.

”Se pare că deranjăm. Ne simțim furați. Începând de acum vrem dreptate, să ni se dea ce dorim. Să fim respectați! Nu dorim nimic în favoarea noastră, penalty-uri gratuite, cartonașe roșii pentru adversari. Nu e normal ce se întâmplă”

Asta a zis Rufo Collado, într-o traducere făcută de GSP. Eu nu zic că nu e real ce spune omul atunci când se referă la arbitraje. Am văzut meciurile cu FCSB și cu Craiova, se poate constui un caz puternic potrivit căruia Dinamo a pierdut puncte din cauza unor decizii greșite. Însă cum vrei tu, cel mai titrat club de fotbal din Liga 1, să te ia lumea în serios când arunci acuzații de telenovele mexicane?

Ce înseamnă ”se pare că deranjăm”? Pe cine, bre? Zi cu nume și prenume! ”Se pare că noi, Dinamo, deranjăm LPF-ul care vrea ca CFR să câștige campionatul”. Sau ”deranjăm conducătorii fotbalului care vor FCSB campioană”. Sau orice, dar spune pe cine deranjezi! Cum să pretinzi respect când tu arunci ștouri de tipul ăsta în aer și lași lumea să le interpreteze cum vrea?

Din nou. Nu zic că Dinamo n-a fost dezavantajată, poate că într-un exercițiu de absurd chiar e o conspirație împotriva lor, dar nu poți pretinde rezolvarea problemei când tu apari cu astfel de declarații.

În altă ordine de idei, mulțumesc zecilor de suporteri ai Craiovei care aseară, începând cu orele 24 și până spre dimineață, m-au bombardat cu cele mai toxice înjurături posibile pentru că am îndrăznit să spun că nu îmi place echipamentul oltenilor. Ce e tare e că mai multe de ”câine spurcat” nu mi-au fost adresate niciodată în viața mea. 😀

Ne vedem pe Instagram:

5 comentarii

  • Echipamentul Craiovei nu arata asa rau in realitate. Si mie mi s-a parut uratel cand l-am vazut prima data. Ca si calitate ei spun ca e materialul de top pe care-l are Puma… la fel ca cel folosit de BVB sau City. Oricum e categoric peste mizeria aia de Joma… faceam dus, plecam spre stadion ( cu masina ) iar cand eram in tribune deja ma simteam ca parca miros… o infectie de plastic.

  • Omul se adapteaza la mediu, asa e si cu Rufo Collado. In LaLiga, pe la Granada unde o fi activat el ca oficial poate nu era nevoie de aceste românisme. I-o fi zis Guriță cum sta treaba in Romania. Aici daca nu comentezi arbitrajul etapa viitoare va fi la fel, daca il comentezi nu se schimba nimic dar macar ti-ai varsat naduful. Cat despre relatia dintre Dinamo si arbitri, cam au dreptate sa protesteze. S-au adunat greseli impotriva lor dar astea se tot intampla de cateva sezoane incoace. Spaniolii nu si-au facut temele cand au ales unde sa investeasca. Prin Est arbitrii decid cam tot.

    • Din nou, nu sunt impotriva protestului. Dar sa stim impotriva cui protestam, nu? El pe cine acuza acolo?

      • E o tactica. Daca acuzi cu subiect si predicat atunci trebuie sa dai cu subsemnatul pe la Comisia de Disciplina LPF. Daca nu ai dovezi, platesti amenda si primesti etape de suspendare. Nu poti sa spui CCA sau LPF nu ne vrea in Play-off. Poti spune in schimb “Nu suntem doriti in play-off.” Nu poti spune “Deranjam combinatiile celor din CCA”. Daca spui doar “deranjam”, e altceva.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.