web analytics
Fotbal intern

Ce așteptări aveți de la Euro Under 21?

Se apropie Euro Under 21, acolo unde naționala lui Mirel Rădoi s-a calificat și acolo unde va juca împotriva Angliei, Franței și împotriva Croației. E o competiție pe care, oricât nu v-ar conveni, federațiile din țările din prima lume a fotbalului nu pun foarte mare preț. Sigur, o tratează cu seriozitate, dar nu vă imaginați că în Anglia și Franța e o desfășurare de forțe și de energii precum cea din România.

Pentru noi, agitația e firească. În lipsa oricărui semn de bine de la naționala de seniori, lumea și-a mutat atenția către copii. Și pe bună dreptate întrucât trăim sub visul regenerării. Vedem naționala lui Rădoi drept semnul că, poate, în următorii 4-8 ani vom avea din nou o națională mare capabilă să se califice la turneele finale. Așadar, perfect justificat, pentru noi e important Euro U21.

Ca în orice situație de tipul ăsta, am observat că avem tendința să ne obișnuim repede cu binele, să uităm faptul că ne-am depășit condiția și să avem pretenții nejustificate. Mă aștept să se întâmple același lucru și cu România U21, națională extrem de apreciată în calificări de discursul comun al microbistului. Pe cât de multe laude au încasat băieții în preliminarii, pe atât de multe agheuri vor încasa în eventualitatea în care Franța, Anglia și Croația ne vor bate.

Și, în mod cert, atunci discursul se va muta din zona viitorului plin de speranțe în zona lui ”ce pretenții să ai de la Florinel Coman”, ”Ianis Hagi joacă pe pile și e slab” sau ”Pașcanu joacă doar la juniori, normal că nu face față”.

Să ne întoarcem la titlu. Ce pretenții aveți de la naționala U21? De fapt, ce așteptări aveți de la Euro Under 21?

5 comentarii

  • Avand in vedere ca o buna parte din jucatori sunt pastoriti de FCSB – e clar ca cota lor sa bubuie – de la 30 milioane euro acum (cat e Man) la 300 milioane euro.
    Apoi – presa o sa ridice osanale, o sa citim non-stop despre cat de buni sunt ai nostri iar oierul va aparea sa se laude cu noile valori ale perlelor sale.
    So…in stilul romanesc, ma astept la 3 infrangeri, posibil un golaveraj gen 2-6 sau 3-8…

  • dorintele se pun? imi doresc 3 infrangeri, urat antrenor, urat lot, daca mi se permite sa fiu anti. Ca cine e anti, e nenorocit, e facut in toate felurile. Are voie sa nu imi placa? Daca da, multumesc.

  • Singura mea așteptare este să joace relaxați, fără presiunea rezultatelor pentru că deja s-au autodepășit calificându-se. De asemenea, sper că fiecare jucător să joace pentru echipă, să nu fie individualist in speranța că va prinde un transfer știind că vor fi o grămadă de scoateți…
    Coruptor, nici o zi fără Steaua, nu-i așa? Întotdeauna m-am gândit cum ar fi să fiu un frustrat și complexat căruia îi este rușine să umble dezbrăcat prin casa în fața prietenei/soției din cauza buricului pe care îl are în loc de p..a… Trebuie să fie foarte umilitor, nu-i așa Coruptor?

  • Steaua Labără a fost închisă, de unde ne mai luăm acum doza zilnică de amuzament ?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.