Pentru că sunt client ING și primesc salariul în contul ING nu am văzut nevoia unui card Revolut. Asta pentru că nu plătesc comisioane la depuneri, transferuri sau retrageri de la bancomatele altor bănci. Însă am zis să îmi fac înainte să plec la New York ca să scap de ceea ce, în trecut, m-a costat destul de mult. Adică de felul în care sunt procesate plățile cu cardul de ING. În Rusia, în SUA, în Maroc sau în Argentina plăteam în moneda locală, iar ING transforma plata mai întâi în euro, apoi din euro în lei, iar mie îmi luau leii la cursul lor, curs care era în unele cazuri de aproape 4,9 lei pe euro.
Am făcut treaba asta acum, mi-am transferat lei din ING pe Revolut și am făcut plățile cu un curs valutar bun, aproape de cel al BNR-ului. Și, mă gândesc, plecările din țară, în special cele în afara spațiului UE, sunt motivele pentru care voi păstra în continuare Revolut. Sigur, dacă ești la o altă bancă, în special la una care te comisionează pentru fiecare mișcare de bani, inclusiv pentru retrageri de la bancomat, Revolut poate să fie o soluție și pentru uzul intern.
Ah, alte chichițe Revolut care mă ajută sunt transferul instant între posesorii de astfel de conturi și posibilitatea de split bill. Adică dacă mergem brigadă la Tirana să vedem derby-ul local și facem o masă cinstită înainte de meci, plătesc eu și îți dau cerere din aplicație pentru partea ta din notă, din plata finală. Poate să fie util, scăpăm de cash, de calcule, de ”cât aveam să îți dau de la masă, scade ăia 30 de la benzină, adaugă ăia 12 de la cazare”. Și tot așa.
Mi-am făcut Revolut la invitația unui prieten, dau și eu invitația mai departe. Cine-și face cont pe link-ul ăsta primește, după verificarea lui, 44 de lei românești. Tot atât cât primesc și eu, adică. Să vină banii la băieți, să facem șumudicării cu ei!