web analytics
Diverse

Am căști Beats și vreau să pricep de ce are lumea o problemă cu ele?

beatsDe circa 2 saptamani sunt fericitul (da, fericitul) posesor al unei perechi de căști audio Beats by Dre. E vorba despre o pereche de Beats Studio 2.0, varianta nouă și îmbunătățită a celui mai popular model al producătorului. În fine, o să prezint video căștile, cu tot cu unboxing și păreri, însă deocamdată trebuie să vorbesc despre controverse. Pentru că există o groază de păreri împotriva căștilor Beats by Dre, de fapt e un curent consistent format dintr-o gașcă de hateri pricepuți care demontează căștile astea.

Ideea e în felul următor: ele costă circa 1100 de lei în momentul ăsta, preț evident mare. Problema lumii e că, vezi-Doamne!, calitatea sunetului pe care o oferă este net inferioară altor modele care pe deasupra nici nu ar costa atât. Am mai multe probleme cu discursul ăsta:

1. Nu le cumpără nimeni din banii poporului!

Nu pot pricepe de unde grija excesivă a unora cu privire la investițiile făcute de mine. Și când zic ”mine” mă refer la orice individ criticat pentru variile alegeri. Ți-ai luat BMW Seria 3? Pfff, praf! Cu 45.000 îți luai un Ford Focus full și îți mai rămâneau și bani de cauciucuri de iarnă, înmatriculare și o vacanță în Dominicană. Și așa e, îți rămâneau, doar că tu vrei un Seria 3, iar idiotul de la covrigărie nu pricepe că e o chestie de opțiuni și vede ca pe o risipă totul. Asta pentru că reperele noastre în viață nu sunt aceleași.

2. De ce nu vă cumpărați toți încălțăminte Clujana și tricouri de bumbac?

Nu ne cumpărăm încălțări Nike Air Max pentru că merită 700 de lei. Nu, le cumpărăm pentru că sunt atrăgătoare dpdv estetic, pentru că ne place gama de culori, pentru că le poartă LeBron James (habar nu am dacă le poartă) și pentru că, în definitiv, sunt la modă și arată bine. Așa ne cumpărăm, în general, orice articol vestimentar. Ne uităm, în primul rând, la factorul estetic. Pentru că dacă ne-am gândi doar la ”performanțe” am umbla toți în haine de in și bumbac 100% și ne-am încălța cu Crocs. Dar dacă am face asta am deveni brusc ciudați și ne-am reproduce în interiorul propriei familii.

3. Ok, căștile Beats nu își merită banii. Dar vedeți cât de urâte sunt Bose, Sennheiser sau Audio Technica?

Inevitabil, orice troll care desființează modelele Beats vine cu o alternativă de la cele trei companii de mai sus. V-ați uitat vreodată la căștile Audio Technica? Sunt urâte cu crengi! Sennheiser probabil că nici nu are departament de design, iar Bose par gândite doar pentru utilizatori casnici de Chatroulette. Mai jos e o alăturare a unor modele dintr-o plajă de preț asemănătoare. Avem Beats, Bose și Sennheiser. Exact!

casti

4. Nu sunt DJ, nici muzician. Nu ascult operă și nici audio book-uri. Deci îmi iau Beats!

Și ca să ne referim strict la sunet. Admit, prima variantă de Beats Studio avea carențe serioase, se preta doar pe muzică rap sau hip-hop, un bas puternic și atât. Însă modelul 2.0 a primit review-uri pozitive din partea tuturor specialiștilor în așa ceva. Dar chiar și dacă nu ar fi fost așa, tot nu îmi păsa. Nu sunt profesionist, nu îmi câștig pâinea cu căștile astea, nu sunt DJ și nici nu lucrez într-un studio de înregistrări. Pentru mine diferența între Beats Studio 2.0 și Sennheiser MM 450 X nu e sesizabilă. Pentru mine ambele căști se aud excelent, nu am antrenamentul necesar pentru a observa diferența. Atunci de ce să nu îmi iau Beats?

2 comentarii

  • Asta e motivul pt care ar trebui sa se faca mai multa filozofie in scoala. Filozofia ii ajuta pe oameni sa rationeze.
    “Haterii” despre care vorbesti tu spun ca castile Beats se aud ca unele cu pret 1 / 4 – Respectivii nu pomenesc nimic despre design. Astfel, tu ti-ai luat un accesoriu, nu o scula. E la fel de stupid ca si telefonul Vertu. Respectivul e prost de bubuie, dar daca e scump, va fi cumparat caci are “design” si e ambalat misto.
    Deci in articolul asta kilometric tu nu spui altceva decat ca ti-ai luat niste casti pentru aspect, deoarece nu ai o ureche muzicala fina. Okkkk… nu e nicio problema…. Dar lasa-i pe cei care au respectiva ureche, sa spuna despre castile astea ca sunt slabe d.p.d.v. audio.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.